19 / 05 / 2024

60 Yaşını Doldurmuş Mükelleflerin Kira Gelirine İlişkin Beyannamelerinin Verilmesi

60 Yaşını Doldurmuş Mükelleflerin Kira Gelirine İlişkin Beyannamelerinin Verilmesi

GİB bugün, 60 Yaşını Doldurmuş Mükellefler ile Yaşlılığı, Engelliliği veya Hastalığı Nedeniyle Vergi Dairesine Gelemeyecek Durumda Olanların Kira Gelirine İlişkin Beyannamelerinin Verilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu...

Yapı denetiminde yaş sınırı değişti! 75 yaşını dolduran şantiye şefi olamayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yönetmeliğine göre, 2024 yılı itibarıyla 75 yaşını dolduran teknik personel, şantiye şefi olamayacak.

Zeytinyağı ve pirina yağının analiz metodunda değişiklik

Zeytinyağı ve pirina yağının analiz metotlarında Avrupa Birliği (AB) normlarına göre yeni bir düzenlemeye gidildi. Böylece, Resmi Gazete' de yayımlanan tebliğe göre, zeytinyağı ve pirina yağının analiz metotlarında düzenleme gerçekleşti.

Kredi çekmek isteyenlere kötü haber! Kredi faizlerinde 21 yılın rekoru! İlk kez yüzde 60 sınırı aşıldı! 

Seçimlerden önce yüzde 25 olan ihtiyaç kredi faizleri, 21 yıl aradan sonra ilk kez yüzde 60 sınırın aşarak tarihi rekorunu kırdı.

Yüzde 60 zammın ardından İstanbul'da okul servis ücretlerine yeni zam geliyor!

İBB UKOME toplantısında okul servis ücretlerine yüzde 60'a yakın zam yapılarak 792 lira olan ücret 1200 liraya yükselmişti. İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Günhan Sinar, ocaktan önce yeni zammın yolda olduğunu söyledi. 

Altında fren patladı! İslam Memiş 60 gün sonra gram altının geleceği seviyeyi açık açık söyledi!

Altın fiyatları son günlerde hızla yükselmeye devam ederken uzmanlardan yorumlar gelmeye devam ediyor. Altın uzmanı İslam Memiş, gram altının 60 gün sonra geleceği seviyeyi açıkladı. 

Emniyet Genel Müdürlüğü 18 yaşını doldurmuş ilkokul mezunu personel alacak! Detaylar için hemen bakın!

Emniyet Genel Müdürlüğü ilkokul mezunu personel alımı yapacağını duyurdu. İşte personel alım şartları!

Migros indirime doymuyor! Ayçiçek yağı fiyatını duyanlar akın etti

Ayçiçek yağında çılgın indirim Migros'tan geldi. Ayçiçek yağının satış fiyatı 119 TL'ye geriledi. İnternet üzerinde indirim takip eden vatandaşa müjdeli haber Migros'tan yapılırken, hangi marka indirime girdi merak ediliyor. İşte indirime ait merak edilen tüm ayrıntılar.

Türkiye Taşkömürü personel alımı yapıyor! 35 yaşını geçmeyen herkes başvursun! Başvuruları sakın kaçırmayın

Türkiye Taşkömürü Kurumu personel alımı yapacağını duyurdu. 35 Yaşını geçmeyen herkes başvuru yapabilirken, başvuru şartları merak ediliyor. Peki kimler başvuru yapabilir? Başvurular başladı mı? İşte Türkiye Taşkömürü Kurumu personel alımı ayrıntıları...

Gram altın 60 gün sonra tam tamına bu kadar olacak! İslam Memiş son kez açıkladı! Görmeyen duymayan kalmasın!

Altının efendisi İslam Memiş, son günlerde yeni rekorlara imza atan gram altının 60 gün sonra ne kadar olacağını son kez açıkladı. Görmeyen duymayan kalmasın.

Altın fiyatlarında geri vites! 60 gün öncesine geri döndü! 1 gram bile altını olanlar hemen baksın!

Doların küresel piyasalarda güç kazanmasıyla birlikte ons altın düşmeye başladı. Altın fiyatları resmen geri vites yaptı. Gram altın 60 gün öncesine geri döndü. 1 gram bile altını olanlar hemen baksın!

O markette ayçiçek yağına çılgın indirim yapıldı! 4 Litre teneke ayçiçek yağı 119 TL'ye düştü

Ayçiçek yağında bomba indirim Onur marketten yapıldı. 4 litre teneke ayçiçek yağının satış ücreti 119 TL'ye kadar geriledi. İşte ayçiçek yağında indirim yapan Onur market ve indirimin ayrıntıları.

Ayçiçek yağına ard arda indirimler geliyor! Migros'ta ayçiçek yağının 1 litresi 33,90 TL'den satışta

Ayçiçek yağı ücretlerinde meydana gelen zamlı aşama sonrasında pek çok vatandaş zorlu zamanlardan geçerken, ayçiçek yağı ücretlerine gelen zamlar vatandaşların geçim mücadelesi ile karşı karşıya kalmasına sebep olmuştu.

A101'den ayçiçek yağına bomba indirim! Kârlı çıkmak isteyen erken kalksın

Ayçiçek yağında bomba indirim A101'den geldi. 4,5 litre ayçiçek yağının satış ücreti 129 TL'den satışa çıktı. İşte indirime ait merak edilen tüm ayrıntılar.

60 Yaşını Doldurmuş Mükelleflerin Kira Gelirine İlişkin Beyannamelerinin Verilmesi Haberi

60 Yaşını Doldurmuş Mükelleflerin Kira Gelirine İlişkin Beyannamelerinin Verilmesi

Vergi dairesine gelemeyecek durumda olanların kira beyannamesi!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) bugün resmi internet sayfasından 60 Yaşını doldurmuş mükellefler ile yaşlılığı, engelliliği veya hastalığı nedeniyle vergi dairesine gelemeyecek durumda olanların kira gelirine ilişkin beyannamelerinin verilmesi hakkında açıklamalarda bulundu.


"60 Yaşını Doldurmuş Mükellefler ile Yaşlılığı, Engelliliği veya Hastalığı Nedeniyle Vergi Dairesine Gelemeyecek Durumda Olanların Kira Gelirine İlişkin Beyannamelerinin Verilmesi      

2013 yılında, sahip oldukları mal ve hakları kiraya verenlerin 1 Ocak 2013 – 31 Aralık 2013 dönemine ait beyana tabi gayrimenkul sermaye iradı gelirleri için 2014 yılının MART ayının 1 inci gününden 25 inci günü akşamına kadar beyannamelerini vermeleri gerekmektedir.


Bu kapsamda sadece kira geliri elde eden 60 yaş üzeri mükellefler ile özürlü mükelleflerden yaşlılığı, engelliliği veya hastalığı nedeniyle vergi dairesine gelemeyecek...