16 / 05 / 2024

634 nolu Kat mülkiyet Kanunu sigorta

634 nolu Kat mülkiyet Kanunu sigorta

Site ve apartman sakinleri, ortak yaşam alanlarında her gün birbirinden farklı birçok riskle karşı karşıya kalıyor. 634 nolu Kat mülkiyet Kanunu ile konut, iş merkezleri, alışveriş merkezleri ve tüm genel ortak yaşam merkezleri için zorunlu tutuldu.

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'ye sunuldu. Teklif ile yönetim planında, hayvan haklarını ihlal edici bir hükmün kararlaştırılmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Emirdağ Belediyesi kat karşılığı inşaat yaptırıyor!

Emirdağ Belediyesi, Emirdağ İlçesi İncirli Mahallesi 145 ada 3 parsel nolu taşınmazda kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediliyor...

Spine Towers'ta 2.8 milyon TL'ye icradan satılık daire!

İstabul İli Sarıyer İlçesi Maslak Ayazağa Mahallesi'nde yer alan Spine Towers'taki 261 nolu kat bahçeli daire 2 milyon 850 bin TL bedelle icradan satılıyor.

Kat mülkiyeti işlemleri 2016!

634 sayılı kanun gereğince, tamamlanmış bir yapının kullanılabilmesi için kat mülkiyetinin alınmış olması gerekiyor. Peki, kat mülkiyeti nasıl alınır? İşte kat mülkiyeti işlemleri 2016..

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre site yönetimi nasıl olmalı?

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez sitelerde yönetim sürecinin işleyişi konusunu kaleme aldı. İşte, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre site yönetimi....

Kentsel dönüşüm yasası ile kat mülkiyeti kanunu karıştırılıyor!

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kamuoyunda bilinen adıyla Kentsel Dönüşüm Yasası ile 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kentsel dönüşüm sürecinde birbirine çok fazla karıştırılmakta.

Kat mülkiyeti tapusu zorunlu mu?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anagayrimenkul içindeki bağımsız bölümlere kat mülkiyeti tapusu alınabiliyor. Peki, kat mülkiyeti tapusu zorunlu mu? Bir taşınmaza kat mülkiyeti tapusu almama cezası var mı?

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda neler değiştirildi!

6645 sayılı Yasa’yla birlikte, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 35. maddesinde düzenlenen genel yönetim işlerinin görülmesi hakkında değişiklikler yapılmıştır.

Site ve apartmanlara sigorta zorunluluğu geliyor!

Site ve apartman sakinleri, ortak yaşam alanlarında her gün birbirinden farklı birçok riskle karşı karşıya kalıyor. 634 nolu Kat mülkiyet Kanunu ile konut, iş merkezleri, alışveriş merkezleri ve tüm genel ortak yaşam merkezleri için zorunlu tutuldu.

Kat mülkiyeti alınmazsa ne olur?

634 sayılı Kanun gereğince bağımsız bölümler üzerinde kat mülkiyeti kurulabiliyor. Peki, inşaat çalışmaları bittiği zaman kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş zorunlu mu? Kat mülkiyeti alınmazsa ne olur?

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş masrafı 2015!

634 sayılı Kanun gereğince bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti hakkı deniyor. Kat irtifakından kat mülkiyetine nasıl geçilir? Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş masrafı 2015 ne kadar?

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş zorunlu mu?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince kat irtifakından kat mülkiyetine geçilmesi gerekiyor. Peki, kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş zorunlu mu? Kat mülkiyetine geçilmezse ceza kesiliyor mu?

Aremas Cityscape Global'e katılıyor!

Aremas Cityscape Global'e katılıyor. Aremas, 21 – 23 Eylül 2014 tarihlerinde Dubai’de düzenlenecek Cityscape Global Fuarı’nda, danışmanlığını yaptığı projelerini ve hizmetlerini tanıtacak. Firma fuarda 5C40 nolu standda yerini alıyor.

634 nolu Kat mülkiyet Kanunu sigorta Haberi

634 nolu Kat mülkiyet Kanunu sigorta


Site ve apartman sakinleri, ortak yaşam alanlarında her gün birbirinden farklı birçok riskle karşı karşıya kalıyor. Bu da yöneticilere ortak alanların güvenliği açısından önemli sorumluluklar yüklüyor.


634 nolu Kat mülkiyet Kanunu ile konut, iş merkezleri, alışveriş merkezleri ve tüm genel ortak yaşam merkezleri için zorunlu tutuldu. 


Özser Group Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı H.Necmi Üze, "Kat Mülkiyet kanunun 20/b, 21, 35/c ve 53’üncü maddelerinde sigorta yapılmasının amacı, ortak alan tespiti, kat sakinlerinin payına düşen prim miktarı, yönetimin sigortayı yaptırma zorunluluğu ve yönetim görevleri arasında Ortak Alanlar sigortasının önemine ilişkin konular belirtildi" dedi.


Üze, “Kat Mülkiyet Kanunu ile kapsamı ve teminatları belirlenen Ortak Alanlar Sigortası’nın sorumluluğu kanunlarla yönetime verilmiştir. Herhangi bir hasar durumunda, tüm sorumluluk yönetime aittir ve hasar tazminatını karşılamak yönetimin sorumluluğundadır” diye...