03 / 05 / 2024

8. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması sonucu

8. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması sonucu

Türkiye’nin tasarımcıları 8. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’nda 27 tasarım ödülle buluştu. OAİB Başkanı Ahmet Kahraman, Tim Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Prof. Önder Küçükerman’ın ödül verdiği gecede önemli açıklamalar yapıldı.

Mobilya sektöründe 2023 yılı ihracat hedefi 10 milyar dolar!

İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özkan, sektörün 2023’te 8,4 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını söyledi. Erkan, “2023’ü 10 milyar dolarlık hedefle kapatacağımızı düşünüyoruz” dedi.

İhracatta tüm zamanların rekoru mobilya sektöründen geldi! Sektör, en yüksek yıllık rakama ulaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) sevindiren verileri açıkladı. 2022 yılında Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı, yüzde 20,8'lik artış göstererek 8,44 milyar dolara ulaştı. Böylece sektör, çıkarak tüm zamanların en yüksek yıllık rakamına ulaşmış oldu.

Buğdayda 2023 ihracat hedefi 5 milyar dolar oldu! Buğday, arpa, mısır bugün ne kadar? 8 Ocak 2022 fiyat listesi...

Ulusal Hububat Konseyi (UHK) Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Taşpınar, buğdayda 2023 ihracat hedefini açıkladı. Peki son dakika buğday fiyatları hangi borsada kaç TL? İşte 8 Ocak 2022 buğday fiyatları...

Hem ucuz hem dekoratif! İhtiyacınız olan ayakkabılık 599 Liraya düştü! A101 8 Kasım 2022 fiyat listesi

Evinizin ihtiyacı olan tüm mobilya ve dekorasyon ürünleri A101’e geldi. Ayakkabıları bir yere sığdıramayanlar uygun fiyatlarla büyük çözüme ulaşıyor. A101’de ayakkabılık 599 liraya satılıyor. İşte A101 8 Kasım 2022 fiyat listesi...

Her şey dahil düğün paketlerinde yüzde 32’ye varan indirim fırsatı! Rapsodi Mobilya 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

Rapsodi mobilyanın her şey dahil düğün paketlerinde, yüzde 32’ye varan indirimli fiyatları devam ediyor. 8 farklı modelde geçerli olan indirim kısa süre için geçerli olacaktır.İşte, Rapsodi mobilya düğün paketleri 26 Eylül 2022 fiyat listesi…

Bu fırsat kaçmaz! Düğün paketlerinde 10 bin TL indirim! İpek Mobilya 24 Eylül 2022 fiyat listesi..

İpek Mobilya’da görülmemiş indirim sizleri bekliyor. Mobilyalarda 3 bin ile 4 bin TL arası, düğün paketlerinde ise 8 bin ile 10 TL arası indirimi kaçırmayın. Sınırlı sayıda olan indirimli ürün adedi için acele edin. İşte İpek Mobilya 24 Eylül 2022 fiyat listesi..

Bellona’nın Eylül ayına özel süper indirimli  fiyatlarını kaçırmayın! 8 Eylül 20222 Bellona fiyat listesi..

Kurulduğu yıldan bu yana 25 yılı aşkın süredir özgün tasarımlarıyla mobilya sektöründe son trendlere yön veren Bellona’nın her ihtiyaca, bütçeye ve iç mekân tasarımına uygun mobilya ve aksesuar modellerinin yer aldığı yepyeni koleksiyonunda, evinizi  için ihtiyacınız olan her şey mevcut! İşte 8 Eylü

Çilek Mobilya’nın fırsat ürünlerini kaçırmayın! Çilek Mobilya 8 Ağustos 2022 fiyat listesi..

Artan hammadde fiyatlarıyla birlikte, yeni mobilya almak ve ya yenilemek çok zorlaştı. Zamlanan fiyatlardan şikayetçi olan vatandaş kaliteli ve uygun fiyatlı mobiya arayışında. Işte haberimiz onlar için. 8 Eylül 2022 Çilek mobilya fiyat listesi...

Türkiye’nin 8 aylık mobilya ihracatı rekor kırdı!

Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri sektörü, senenin sekiz ayında Türkiye ihracatına 5, 45 milyar dolar katkı sağlarken mobilya sektörünün ihracatı ise 3, 11 milyar dolara ulaşmış oldu.

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi Şubat ayında yüzde 19,8 arttı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ABD'de ulusal konut fiyat endeksi Şubat ayında yüzde 19,8 artış gösterdi. İşte detaylar...

ABD ulusal konut fiyat endeksinde 34 yılın en yüksek artışı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, merakla beklenen ABD'de S-P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, geçen sene yüzde 18,8 artışgöstererek, 34 senenin en yüksek artışını kaydetti.

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi yüzde 18,8 arttı!

ABD'de S-P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, geçen sene Kasım'da bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 18,8 artış gösterdi.

İngiltere'de konut fiyatları Aralık 2020'de yüzde 8,5 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından yapılan açıklamaya göre, İngiltere'de konut fiyatları, 2020 yılının aralık ayında yıllık oranda yüzde 8,5 arttı. 

8. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması sonucu Haberi

8. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması sonucu

 Kahraman, 2023 için belirlenen 6 milyar dolarlık ihracat hedefini 10 milyar dolar olarak revize ettiklerini belirtirken, Büyükekşi ödüllü tasarımları Türkiye İnovasyon Haftası’nda sergileyerek işadamlarıyla bir kez daha buluşturacaklarının altını çizdi.


Ekonomi Bakanlığı Koordinatörlüğü, Türkiye İhracatçılar Meclisi İşbirliği, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) organizatörlüğü, İstanbul, Ege ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin katkısıyla 8.’si düzenlenen “Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması”nın ödül töreni gerçekleştirildi. Bu sene 961 kişinin tasarımlarıyla başvuruda bulunduğu yarışmada 26 tasarımcı ödüllendirildi.

Akademisyenler, profesyonel tasarımcılar, lisans öğrencileri, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerin ev, ofis, mutfak-banyo ve akıllı mobilyalar kategorilerinde başvurduğu 8. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’nın ödül töreni, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, OAİB Başkanı Ahmet Kahraman ve sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla 10 Nisan’da Lazzoni Hotel’de gerçekleştirildi.

Türkiye’de düzenlediği ilk yıldan bu yana tasarımcıların ilgisini...