29 / 04 / 2024

Türkiye’nin 8 aylık mobilya ihracatı rekor kırdı!

Türkiye’nin 8 aylık mobilya ihracatı rekor kırdı!

Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri sektörü, senenin sekiz ayında Türkiye ihracatına 5, 45 milyar dolar katkı sağlarken mobilya sektörünün ihracatı ise 3, 11 milyar dolara ulaşmış oldu.



İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB) açıklamasına göre, rekor ihracat rakamları ile farklı sektörlerdeki istikrarlı büyümesini devam ettiren Türkiye’nin 2022 Ağustos ayı ihracat rakamları, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından duyuruldu.

Bu açıklamalara göre; Türkiye’nin dış satımı geçen ay % 13,2’lik artış ile 21,3 milyar dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek ağustos ihracatını kaydetti. Ocak-ağustos döneminde ise ihracat % 18,3 artışla 165 milyar 672 milyon dolara geldi.

Ekonomiye katkısını yatırım ve ihracat rakamlarıyla artırmaya devam eden mobilya, kâğıt ve orman ürünleri sektörünün ağustos ayı ihracatı da aynı şekilde 733 milyon dolar olarak gerçekleşerek geçen senenin aynı dönemine göre % 21 artış gösterdi. Sektörün senenin sekiz ayında Türkiye ihracatına katkısı ise 5, 45 milyar dolar düzeyinde oldu.

Türkiye’nin 8 aylık mobilya ihracatı rekor kırdı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön