15 / 05 / 2024

Türkiye’nin 8 aylık mobilya ihracatı rekor kırdı!

Türkiye’nin 8 aylık mobilya ihracatı rekor kırdı!

Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri sektörü, senenin sekiz ayında Türkiye ihracatına 5, 45 milyar dolar katkı sağlarken mobilya sektörünün ihracatı ise 3, 11 milyar dolara ulaşmış oldu.



İhracat payında artışını her ay aynı şekilde devam ettiren mobilya sektörü ise ağustos ayında toplam olarak 407 milyon dolar ihracata imza atmış oldu. Mobilya sektörünün sekiz aylık ihracatı da toplamda 3, 11 milyar dolar şekilde kaydetti.

Mobilya sektörünün yılın sekiz ayında en çok ihracat yaptığı ülkeler arasında birinci sırada 337 milyon dolar ile Irak olurken ikinci sırada 272, 4 milyon dolar ile Almanya oldu. İsrail’e yapılan ihracat 169, 5 milyon dolar şeklindeyken dördüncü sıradaki ABD’ye 169,3 milyon dolar, beşinci sıradaki Fransa’ya ise 141,7 milyon dolar şeklinde mobilya ihracatı olmuş oldu.

Bu sene içinde ihracat payının en çok arttığı ülke ise % 74,3 ile Katar oldu ve ülkeye senenin ilk sekiz ayında 119, 3 milyon dolar mobilya ihracatı oldu. Dönem içinde mobilya ihracatında öne çıkan ürünler arasında ise çocuklar için karyola ve beşikler, oturmaya mahsus mobilyalar, yemek ve oturma odaları için ahşap mobilyalar, metal mobilyalar ve aynı zamanda yatak haline getirilebilen oturmaya mahsus mobilyalar yer aldı.

Türkiye’nin 8 aylık mobilya ihracatı rekor kırdı!

A101’de Samsung’un katlanabilir telefonuna 3 bin lira indirim! Samsung Galaxy Z Flip3 kaçmaz! 6 Eylül 2022 fiyat listesi

EYT geri plana atıldı! Bakan Bilgin açıkladı! EYT ile ilgili flaş son dakika açıklaması

Tam 10 milyon kişinin borcu silinecek! Bu listede siz de var mısınız? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön