28 / 04 / 2024

EYT geri plana atıldı! Bakan Bilgin açıkladı! EYT ile ilgili flaş son dakika açıklaması

EYT geri plana atıldı! Bakan Bilgin açıkladı! EYT ile ilgili flaş son dakika açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenleme ile ilgili, "Bir iki konu daha mevcut, EYT onun ardından. Çünkü onun teknik çalışması biraz daha süre alacak. EYT, aralık gibi gündeme gelir" ifadelerini kullandı.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Bakan Bilgin, kamudaki sözleşmeli olan personeller ile ilgili çalışmayı sona erdirmek üzere olduklarını ifade etti.

Meclis açıldığı zaman ilk olarak sözleşmeli personel dosyasının gündeme getirileceğini dile getiren Bilgin, "Meclis'e ilk açılış zamanı sözleşmeli personel dosyasını getiriyoruz. Şu anda üzerinde çalıştığımız personel dosyası. Bitirmek üzereyiz. Bir iki konu daha mevcut, EYT, ondan sonra çünkü onun teknik çalışması biraz daha süreç alacak. Sözleşmeli personel ve geçici işçiler ise bir an önce çözmemiz gereken konular.

Sonrasında maden işçileri, ondan sonra da kadroya geçmemiş taşeron işçiler var. Sayıları 90 bini geçmiş durumda, önceliğimiz onlar. EYT, aralık gibi gündeme gelir, yapısal bir sorun o. Kamudaki sözleşmeli personeller ile ilgili olarak çalışmamızı bitirmek üzereyiz. Belediyedeki KİT'ler ile ilgili de ayrı bir çalışmamız var. Bu dosya bittikten sonra da onu ele alacağız, o ayrı bir çalışma" şeklinde cümlelerini noktaladı. 

 EYT geri plana atıldı! Bakan Bilgin açıkladı! EYT ile ilgili flaş son dakika açıklaması


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön