18 / 05 / 2024

99 depremi beton

99 depremi beton

TMMOB inşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ersan, "Hazır beton üretiminde Çin 1 milyar 115 milyon metreküple ilk sırada, Türkiye ise 93 milyon metreküple dördüncü sırada" dedi.

İstanbul nasıl taşınacak? Uzmanlardan 24 yaşından büyük yapılar riskli sayılsın önerisi!

İstanbul’da özellikle 99 depremi öncesi yapılar büyük risk taşıyor.  Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar 1999’dan önce inşa edilen neredeyse tüm yapıların riskli statüsünde sayılması gerektiğini söyledi...

99 Depremi'nde Borsa Başkanı olan Birsen, Borsa'da yaşananları anlattı

1999 depreminde borsanın başındaki Osman Birsen, bu hafta borsada yaşanan deprem yağmasının nasıl yapıldığını anlattı:

AFAD’dan İzmir depremi raporu: Beton kalitesi yetersiz!

30 Ekim'de İzmir Seferihisar açıklarında yaşanan depremle ilgili AFAD'ın hazırladığı rapor yayımlandı. Raporda beton kalitesinin yetersiz olduğuna dikkat çekildi.

Türkiye Hazır Beton Birliği, İzmir Depremi İnceleme Raporu’nu yayınladı!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen depreme yönelik rapor yayınladı. 

Türkiye Hazır Beton Birliği, Elazığ Depremi İnceleme Raporu’nu açıkladı!

Elazığ depremi sonrası bölgede incelemede bulunan Türkiye Hazır Beton Birliği, Elazığ Depremi İnceleme Raporu’nu açıkladı. Raporda, binalarda ciddi mühendislik ve uygulama zafiyetleri ile birlikte ilkel yöntemlerle elle üretilmiş düşük kalitede beton çeliği kullanıldığı yer aldı...

Kalite belgeli ve denetimli hazır beton hayat kurtaracak!

Düzce Depremi’nin 20’nci yıl dönümü vesilesiyle açıklamada bulunan ERMCO ve Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, mevcut binalarda halkımızın sağlıklı ve güvenilir deprem performans analiz raporu almasını sağlamak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Ekrem İmamoğlu: 470 toplanma alanının sadece 77'si kalmış!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 99 depremi sonrası belirlenen 470 toplanma alanının sadece 77 tanesinin var olduğunu söyledi.

Depremi az hasarla atlatmak için kaliteli beton kullanımı şart!

Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık büyük kayıpların yaşandığı 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 19’uncu yıl dönümü vesilesiyle açıklamalarda bulundu.

Yavuz Işık: İnşaatlarda KGS belgeli kaliteli hazır beton kullanılmalı!

THBB Başkanı Yavuz Işık, KGS belgeli denetim kalitesine sahip beton kullanarak depremi az hasarla atlatmanın mümkün olduğunu bildirdi.

Kaliteli beton kullanımıyla deprem hasarı en aza inebilir!

Türkiye nüfusunun yüzde 95'inin deprem bölgelerinde yaşadığını hatırlatan Işık, "En büyük sorunumuz deprem bilincinin hala oluşturulamamasıdır. Denetim kaliteli beton kullanımı ile depremi az hasarla atlatmak Bizim elimizde ettik.

99 depremi Düzce'nin bina anlayışını değiştirdi!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 12 Kasım 1999 Düzce depremine ilişkin açıklama yaptı. Keleş, "Düzce'de imar açısından önemli gelişmeler olmakta. İmar düzenlemeleri ile plansız hiçbir bölgemiz kalmıyor" dedi.

Nevzat Ersan: 99 depremi betona önem kazandırdı!

TMMOB inşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ersan, "Hazır beton üretiminde Çin 1 milyar 115 milyon metreküple ilk sırada, Türkiye ise 93 milyon metreküple dördüncü sırada" dedi.

Yenikent Mahallesi'nde çarpık kentleşme yok!

Yenikent Mahallesi. Duymuş olmalısınız tarihi geçmişi pek yok. Gencecik bir mahalle. Malum ’99 depremi diye bilinen, 17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen o unutulmaz depremden sonra kurulmaya başladı.

99 depremi beton Haberi

99 depremi beton

Antalya Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Ersan, Türkiye'nin dünyada hazır beton üretiminde dördüncü, tüketiminde ise ikinci sırada yer aldığını söyledi.TBMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ile Antalya Şubesi işbirliğinde düzenlenen "9. Ulusal Beton Kongresi", Antalya'daki bir otelde başladı.

Ersan, "Sürdürülebilir Beton" temalı kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, sürdürülebilirlik kavramının çağrıştırdığı konuların bugün sadece Türkiye için değil, dünyanın pek çok bölgesi için sorunlu bir alana işaret ettiğini anlattı. Özellikle çevre sorunlarının dünyanın geleceğini tehdit ettiği gerçeğinin sürdürülebilirliği daha ciddi bir kavram olarak gündeme taşıdığını dile getiren Ersan, sürdürülebilirliğin inşaat malzemelerinden enerji üretimine, ulaşımdan imar planlarına, beşeri ilişkilerden kurumsallığa kadar ekonomik, çevresel ve sosyal konular açısından önemli bir derinliğe sahip olduğunu kaydetti. 

Yapı sektöründe betonun...