07 / 05 / 2024

ab çevre direktifleri

ab çevre direktifleri

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kadıoğlu: "Türkiye'deki bütün çevre direktiflerini, AB direktifleri ile uyumlaştırmak için 70 milyar avro yatırıma ihtiyaç var, bunun 35 milyar avrosu su ile alakalı" dedi.

AB 650 milyon euro’luk 27 su projesi başlattı!

Avrupa Birliği Bakanlığı, 22 Mart Dünya Su Günü’nde, AB’ye uyum sürecinin Çevre ve İklim Değişikliği Faslı kapsamında toplam 650 milyon euro bütçeli 27 projeye başlandığını açıkladı.

Avrupa Birliği ECRAN 2015 İklim toplantısı yapıldı!

“2015 İklim Anlaşmasına Yönelik Ulusal Katkı Niyetleri” konulu, AB Çevre ve İklim Değişikliği Bölgesel Katılım Ağı (ECRAN) Toplantısına Katılım Sağlandı. Toplantıya 9 ülkeden ve AB Komisyonundan üst düzey katılım sağlandı.

Bakanlık AB fonları hakkında açıklama yaptı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, medyada çıkan çevre alanında AB fonlarının kayıt altına alınmadan harcandığı algısına neden olabilecek haber üzerine basın açıklamasında bulundu.

Çevre direktiflerinin AB'ye uyması için 70 milyar avroya ihtiyaç var!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kadıoğlu: "Türkiye'deki bütün çevre direktiflerini, AB direktifleri ile uyumlaştırmak için 70 milyar avro yatırıma ihtiyaç var, bunun 35 milyar avrosu su ile alakalı" dedi.

Erdemli'de 13 milyon Euro'luk çevre yatırımının ikinci aşamasına geçildi!

Mersin’in Erdemli ilçesinde denizdeki kirliliği en aza indirecek AB destekli 13 milyon Euro’luk çevre yatırımının ikinci ayağı başlıyor...

Erdemli'de çevre yatırımının ikinci ayağı başlıyor!

Mersin'in Erdemli ilçesinde denizdeki kirliliği en aza indirecek AB destekli 13 milyon Euro'luk çevre yatırımının ikinci ayağı başlıyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, proje hakkında açıklamalar yaptı.

AB Entegre Çevre Uyum Stratejisi Belgesi güncelleniyor!

AB Entegre Çevre Uyum Stratejisi Belgesi güncelleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gerek AB çevre müktesebatında gerekse ulusal çevre mevzuatında kapsamlı değişiklikler gerçekleşen AB Entegre Çevre Uyum Stratejisi Belgesi’ni güncelliyor.

Güneşli’ deki AB Yaşam Evleri’nde kalan son 45 daireye yoğun talep!

“AB Yaşam Evleri” projesinin yüzde 65’i yeşil alandan oluşuyor. Çevresindeki sosyal yapı ile bütünleşen proje, Atatürk Havalimanı ve çevre yollarına birkaç dakika uzaklıktaki merkezi konumuyla da yatırımcıların ilgisini çekiyor...

AB Yaşam Evleri’nde son 45 daireye yoğun talep!

AB Yaşam Evleri projesinin yüzde 65’i yeşil alandan oluşuyor. Çevresindeki sosyal yapı ile bütünleşen proje, Atatürk Havalimanı ve çevre yollarına birkaç dakika uzaklıktaki merkezi konumuyla da yatırımcıların ilgisini çekiyor...

AB Yaşam Evleri'nde hayat başlıyor!

AB Grup tarafından hayata geçirilen ve Temmuz 2014'te bitirilen "AB Yaşam Evleri"nde hayat başlıyor. Proje, çevresindeki sosyal yapı ile bütünleşen, çevre yollarına birkaç dakika uzaklıkta sunduğu kaliteli yaşam alanları ile dikkati çekiyor.

Yenibosna AB Yaşam Evleri’nde hayat başlıyor!

AB Yaşam Evleri, Atatürk Havalimanı ve çevre yollarına birkaç dakika uzaklıkta sunduğu kaliteli yaşam alanları ile dikkati çeken bir konut projesi olmasının yanı sıra, uygun ödeme seçenekleriyle yatırımcıların ilgisini çekiyor.

İdris Güllüce: Çevre konusunda AB normlarında iyi bir noktadayız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı tdris Güllüce, Türkiye'nin çevre konusunda Avrupa Birliği(AB) normlarında çok iyi bir noktada bulunduğunu belirterek, "Daha da iyi bir yerde olma çabamız var. İyi yetişmiş, işi bilen iyi bir ekibimiz var" dedi.

AB ilerleme raporunda Türkiye’nin Çevre politikalarına övgü!

AB ilerleme raporunda Türkiye’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütmüş olduğu su kalitesi, gürültü kirliliği ile mücadele, atık yönetimi ve hava kalitesi çalışmalarından övgüyle bahsedildi...

ab çevre direktifleri Haberi

ab çevre direktifleri

 Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu, Türkiye'deki bütün çevre direktiflerini, AB direktifleriyle uyumlaştırmak için 70 milyar avro yatırıma ihtiyaç duyulduğunu, bunun 35 milyar avrosunun suyla alakalı olduğunu bildirdi.


Özellikle Büyük Menderes Havzasının ele alındığı ve 2013 yılında başlayan "Su Kalitesi İzleme Konusunda Kapasite Geliştirme Projesi" sona erdi.


Bakanlıkta yapılan kapanış oturumunda konuşan Sedat Kadıoğlu, çevre konusunun zor bir sektör, onun içinde yer alan su konusunun da başlı başına çetin bir alan olduğunu ifade etti. 


Suyla ilgili çalışmalara özel önem gösterdiklerini bildiren Kadıoğlu, Su İşleri Genel Müdürlüğü ve DSİ'nin desteği ile projenin tamamlanmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


"Bir şeyi izleyip ölçmeden değerlendiremezsiniz" diyen Kadıoğlu, genel fotoğrafa bakıldığında durumun "çok iyi olmadığını" gördüklerini ve bu projenin ardından Türkiye'de su kalitesini yükseltmek...