08 / 05 / 2024

Avrupa Birliği ECRAN 2015 İklim toplantısı yapıldı!

Avrupa Birliği ECRAN 2015 İklim toplantısı yapıldı!

“2015 İklim Anlaşmasına Yönelik Ulusal Katkı Niyetleri” konulu, AB Çevre ve İklim Değişikliği Bölgesel Katılım Ağı (ECRAN) Toplantısına Katılım Sağlandı. Toplantıya 9 ülkeden ve AB Komisyonundan üst düzey katılım sağlandı.



Avrupa Birliği tarafından düzenlenen “2015 İklim Anlaşmasına Yönelik Ulusal Katkı Niyetleri” konulu uluslararası toplantı 28 Nisan 2015 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

 

Toplantıya başta AB üye ülkeleri ile AB aday ülkeleri olmak üzere toplam 9 ülkeden ve AB Komisyonundan üst düzey katılım sağlandı.

 

Ülkemiz adına;  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve İklim Değişikliği Baş Müzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin BİRPINAR başkanlığında; Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan bir heyetle toplantıya katılım sağlandı.

 

AB Komisyonu adına, İklim Değişikliği Direktörü Artur Runge-Metzger tarafından gerçekleştirilen açılış konuşmasında AB’nin önceliğinin, Paris’te hukuken bağlayıcı, üzerinde mutabık kalınan ve küresel ısınmanın 2oC’nin altında tutulmasını sağlayacak bir anlaşmanın kabul edilmesi olduğu belirtildi.

 

Müsteşar Yardımcısı ve Türkiye İklim Baş Müzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar tarafından yapılan açılış konuşmasında ise Türkiye’nin 2015 Anlaşmasına olan inancı ve kararlılığı vurgulandı. Bu çerçevede, ülkemizin 2015 Anlaşmasından beklentileri, öncelikleri ve ülkemizde yürütülen faaliyetler ile ilgili bilgileri katılımcılara aktardı.

 

Bunun yanı sıra toplantı süresince sunumlar ile Türkiye’nin ulusal katkısının belirlenmesine ilişkin çalışmalar hakkında bilgi verildi.

 

Toplantıya katılım sağlayan diğer ülkelerin temsilcileri tarafından da ulusal katkıların hazırlanmasına yönelik yapılan çalışmalar, hedefler ve işbirliği ortamı için niyet ve öneriler dile getirildi.



Geri Dön