19 / 05 / 2024

2015 İklim Anlaşmasına Yönelik Ulusal Katkı Niyetleri

2015 İklim Anlaşmasına Yönelik Ulusal Katkı Niyetleri

“2015 İklim Anlaşmasına Yönelik Ulusal Katkı Niyetleri” konulu, AB Çevre ve İklim Değişikliği Bölgesel Katılım Ağı (ECRAN) Toplantısına Katılım Sağlandı. Toplantıya 9 ülkeden ve AB Komisyonundan üst düzey katılım sağlandı.

İş dünyası Gümrük Birliği Anlaşması'nın yeniden revize edilmesini istedi!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) 61. Genel Kurulu'nda konuşan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, AB ile müzakereler yürütülürken Gümrük Birliği Anlaşması'nın günün koşullarına göre yeniden revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Banka promosyonu anlaşması bozulur mu?

Emekli promosyonlarına dair son gelişmeler vatandaşlar tarafından merakla takip edilmektedir. Özellikle promosyon bozulma durumları. İşte “Banka promosyonu anlaşması bozulur mu?” sorusunun yanıtı!

Paris İklim Anlaşması inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Kalkınma Devrimi’yle ilgili kararları masaya yatırdı. İşte Mehmet Sami Kılıç'ın o açıklamaları...

Ukrayna Parlamentosu'ndan Kırım Tatarları için 500 konut anlaşmasını onay!

Ukrayna Parlamentosu, Türkiye Cumhuriyeti ve Ukrayna arasında imzalanmış olan Kırım Tatarları için 500 konut anlaşmasına onay verdi.

Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalanan Tercihli Ticaret Anlaşması Resmi Gazete'de yayımlandı!

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Tercihli Ticaret Anlaşması'nın onaylanmasına yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ümit Şahin: Kanal İstanbul projesi Paris Anlaşması’na aykırı!

İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleşen Kanal İstanbul Çalıştayı’nın öğleden sonraki oturumda sunum yapan Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Sabancı Üniversitesi İklim Çalışmaları Koordinatörü Dr. Ümit Şahin, Kanal İstanbul projesinin Paris Anlaşması’na aykırı olduğunu dile getirdi...

Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Kanal İstanbul ve Montrö Anlaşması açıklaması!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Biz hayata geçirdiğimiz zaman Kanal İstanbul'dan iç sularımızı bağlayan bir kanal olduğu için elbette geçen gemilerden ücret alabiliriz. Şu anda boğazdan geçen gemilerden Montrö Anlaşması'na göre ücret alamıyoruz, servis bedeli alıyoruz." diye konuştu...

Trump'ın iklim anlaşmasından çekilmesi 24 trilyon doları riske atabilir!

Dünya Kaynakları Enstitüsü Sürdürülebilir Şehirler Global Direktörü Dasgupta, ABD Başkanı Trump'ın Paris İklim Anlaşması'ndan çekilme sürecini başlatmasının, iklim değişikliği ile mücadeleyi olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

Sürdürülebilir Geleceği Tasarla yarışmasına rekor başvuru!

Dünyanın lider inşaat şirketleri arasında yer alan Rönesans Holding tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışmasına başvuru rekor seviyeye ulaştı. 

Depreme Dayanıklı Bina Tasarım Yarışması'na 76 başvuru!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarım Yarışması'na 35 ilde 76 başvuru geldi.

Kanal İstanbul Montrö anlaşmasını nasıl etkiler?

Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Dolunay Özbek, Kanal İstanbul projesinin Türk boğazlarından geçiş rejimini ve boğazlar bölgesinin güvenliğini düzenleyen Montrö anlaşmasına etkisi hakkında açıklamalar yaptı.

İkitelli Şehir Hastanesi yılın PPP Anlaşması seçildi!

Rönesans Sağlık Yatırım’ın Japon Sojitz ortaklığı ile Kamu Özel İşbirliği modeli kapsamında inşa ettiği İkitelli Şehir Hastanesi, 163 milyar JPY tutarındaki finansal kapanışıyla Avrupa’da “Yılın PPP Anlaşması” seçildi.

PROPLAN ve ASTAD Mutabakat Anlaşması imzaladı!

PROPLAN ve ASTAD arasında mühendislik danışmanlığı, inşaat yönetimi, tasarım ve proje yönetim alanlarında ortak ticaret fırsatlarını belirlemek amacıyla Mutabakat Anlaşması'na imza atıldı.

2015 İklim Anlaşmasına Yönelik Ulusal Katkı Niyetleri Haberi

2015 İklim Anlaşmasına Yönelik Ulusal Katkı Niyetleri

Avrupa Birliği tarafından düzenlenen “2015 İklim Anlaşmasına Yönelik Ulusal Katkı Niyetleri” konulu uluslararası toplantı 28 Nisan 2015 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

Toplantıya başta AB üye ülkeleri ile AB aday ülkeleri olmak üzere toplam 9 ülkeden ve AB Komisyonundan üst düzey katılım sağlandı.

Ülkemiz adına;  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve İklim Değişikliği Baş Müzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin BİRPINAR başkanlığında; Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan bir heyetle toplantıya katılım sağlandı.

AB Komisyonu adına, İklim Değişikliği Direktörü Artur Runge-Metzger tarafından gerçekleştirilen açılış konuşmasında AB’nin önceliğinin, Paris’te hukuken bağlayıcı, üzerinde mutabık kalınan ve küresel ısınmanın 2oC’nin altında tutulmasını sağlayacak bir anlaşmanın kabul edilmesi olduğu belirtildi.

Müsteşar Yardımcısı ve Türkiye İklim Baş Müzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar tarafından yapılan açılış konuşmasında ise Türkiye’nin 2015...