29 / 04 / 2024

Banka promosyonu anlaşması bozulur mu?

Banka promosyonu anlaşması bozulur mu?

Emekli promosyonlarına dair son gelişmeler vatandaşlar tarafından merakla takip edilmektedir. Özellikle promosyon bozulma durumları. İşte “Banka promosyonu anlaşması bozulur mu?” sorusunun yanıtı!



PROMOSYONU İADE EDEBİLİRSİNİZ!

Bu konuyla ilgili Tüketici Konfederasyonu Başkanvekili Av. İbrahim Güllü bazı açıklamalarda bulundu. İşte öne çıkanlar; "Promosyonları alırken tüketicilerimizin imzalamış olduğu sözleşmeleri mutlaka iyi okumaları ve incelemeleri gerekir. Acaba promosyon verirken banka diğer bankacılık işlemleri ile ilgili olarak mevduat sahibine, promosyon alan kişiye, ekstra maliyetler çıkarıyor mu. Bunların çok iyi araştırılıp, incelenmesi konusu önemlidir.

Normal şartlarda biliyorsunuz promosyonlar belli bir süreyle belli bir bedel karşılığı olarak, yani mirasçılar eğer o bankada parayı tutmaya devam ederlerse o ayrı bir konudur. Yani mirasçılıktan kaynaklı maaş almaları halinde bu durum söz konusu ise bu devam edebilir. Ama vefat durumunda emekli maaşı ve maaşlar alınamayacağı için dolayısıyla bankanın bu konuda geri iade talep etme hakkı var. Ama tüketici bunu 'ölüm esnasında bile bu promosyon iade edilmez' şeklinde bir hükümle desteklerse tüketicinin lehine olduğu için sözleşmedeki bu hak geçerli kabul edilir.

Banka promosyonu anlaşması bozulur mu?

İşte diğer araştırılan detaylar…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön