05 / 05 / 2024

AB Konseyi binası

AB Konseyi binası

Avrupa Birliği (AB) Konseyinin Brüksel'de bulunan 321 milyon avroya mal olan yeni binasının inşaatında kaçak işçi çalıştırıldığı iddia ediliyor.

Arter binası LEED Altın Sertifikası'nın sahibi oldu!

Vehbi Koç Vakfı kuruluşu olan Arter'in 2019 yılında taşındığı Dolapdere'deki binası, Amerikan Yeşil Bina Konseyi tarafından verilen LEED Altın Sertifika'nın sahibi oldu.

Yeni asgari ücret yasası onaylandı! AB ülkeleri kararı verdi!

Avrupa Birliği (AB) üyesi 21 ülkeyi kapsayan ve yeni asgari ücret kurallarını belirleyen yasa onaylandı. Avrupa Birliği Konseyi, asgari ücretlerin düzgün bir yaşam standardı sağlayacak seviyelere yükseltilmesi için hazırlanan yasaya onay verdi.

Kilis Devlet Hastanesinin yeni binasının inşaatında son durum ne?

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Kilis'te Avrupa Birliğince (AB) finanse edilen Kilis Devlet Hastanesinin yeni binasının inşaatını denetledi.

AB Konseyi 2021-2027 bütçesini onayladı!

Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Birlik'in toplam 1 trilyon 74 milyar avro olan 2021-2027 dönem bütçesine onay verdi.

Lübnan'da inşaat gereksinimleri nedeniyle dayanışmaya ihtiyaç var!

AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Lübnan'da inşaat gereksinimleri sebebiyle hem uluslararası camianın hem bizim dayanışmamıza her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulacağını belirtti...

İstanbul Havalimanı Terminali, dünyanın en büyük LEED sertifikalı binası oldu!

İstanbul Havalimanı, başarılarına bir yenisini daha ekledi ve “LEED Altın” sertifikası aldı. Amerikan Yeşil Bina Konseyi, İstanbul Havalimanı terminalini dünyanın en büyük LEED sertifikalı binası oldu. 

AB Konseyi binasının inşaatında kaçak işçi çalıştırıldığı iddiası!

Avrupa Birliği (AB) Konseyinin Brüksel'de bulunan 321 milyon avroya mal olan yeni binasının inşaatında kaçak işçi çalıştırıldığı iddia ediliyor.

Karesi Kent Konseyi Hizmet Binası açıldı!

Karesi Belediyesinin, Karesi Kent Konseyi Hizmet binası hizmete açıldı. Kent konseyleri üyesi Saim Yavuz böyle binanın açılışında yerel yönetimi kutluyorum ve Karesi Kent Konseyini kıskanıyoruz diye konuştu..

Avrasya Tüneli’nin binası LEED Altın Sertifikası'nı aldı!

Avrasya Tüneli’nin İşletme ve Bakım Binası, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi’nin (USGBC) verdiği LEED Altın Sertifikası’nı almaya hak kazandı.

Manisa Yunusemre Kent Konseyi hizmet binası açıldı!

Yunusemre Kent Konseyi hizmet binası gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. Açılışta yeni projelerin müjdesini veren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Büyük projelerimizi çok yakında açıklayacağız" dedi.

Mersin Kent Konseyi yeni hizmet binasına kavuştu!

Mersin Kent Konseyi’nin Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki yeni çalışma binasının açılış töreni gerçekleştirildi, Yeni hizmet binasının açılışına, Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer de katıldı...

İşte Apple'ın yeni binasıyla ilgili şaşırtan gerçekler!

Steve Jobs 2011 yılında dünyanın en iyi ofis binasını yapma fikrini Cupertino Kent Konseyi'ne sunmuştu. Tek amacı Apple için dünyanın en mükemmel binasını inşa ettirmekti. İşte Apple'ın yeni binasıyla ilgili şaşırtan gerçekler...

Bandırma eski hastane binası hayata döndürülecek!

Bandırma Kent Konseyi, ilçedeki metruk hastane binasını yeniden hayata döndürecek. Eski Pertevniyal Hastanesi’nin metruk görüntüsü, Kent Konseyi’nin yeni projesi sayesinde ortadan kalkacak. İşte projenin ayrıntıları...

AB Konseyi binası Haberi

AB Konseyi binası

Avrupa Birliği (AB) Konseyin tarafından Brüksel'de 321 milyon avroya mal olan yeni binasının inşaatında kaçak işçi çalıştırıldığı belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Belçika'da Flamanca yayın yapan De Standaard gazetesi, 2016'da hizmete açılan Konsey binasının inşaatında çalışmalarda bulunan bazı işçilerle röportajlar gerçekleştirdi.

Habere göre, demir döküm ustası Beyhan Celilov, yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Takımımızdaki bazı arkadaşların Belçika oturum izni yoktu. Hiç birimizin sözleşmesi de yoktu, sigortamız da." 

Haberde, Konsey binasının inşaatını gerçekleştiren ve 2015 yılında iflas açıklayan Diamond Services isimli taşeron firmayla ilgili Bulgar işçilerin şikayetleri üzerine, Belçika savcılığı tarafından soruşturma açıldığı hatırlatıldı.

Konuyla ilgili yetkililer tarafından açıklama...