08 / 07 / 2024

AB ulusal Eylem Planı

AB ulusal Eylem Planı

Türkiye'nin Avrupa Birliğine (AB) katılım için enerji alanında yapacağı düzenlemeler arasında doğalgaz piyasasında özel sektörün payının artırılması ve yenilenebilir enerji kanununda teşvik amacıyla değişiklikler öngörülüyor.

'Ulusal Coğrafi Bilgi Stratejisi ve Eylem Planı' Resmi Gazete'de!

Çevre Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünce onaylanan "Ulusal Coğrafi Bilgi Stratejisi ve Eylem Planı" yürürlüğe alındı. 

Türkiye’nin ilk Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı hazır!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye’nin ilk Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı’nı hazırladı. Plan kapsamında şehircilikte akıllı dönem 81 ilde devreye alınacak. İl il yaşanabilir şehirler endeksi hazırlanıp, her yıl yenilenecek.

Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı!

"Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı" ile ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

AB ülkeleri gayrimenkul balonuna karşı birlikte hareket etmeli!

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney, gayrimenkulde bir balon riski ortaya çıkmasına karsı AB ülkelerinin birlikte hareket etmeleri, yatırımcıların ulusal kuralların farklılıklarından avantaj elde etmelerini engellemeleri gerektiğini söyledi.

AB Entegre Çevre Uyum Stratejisi Belgesi güncelleniyor!

AB Entegre Çevre Uyum Stratejisi Belgesi güncelleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gerek AB çevre müktesebatında gerekse ulusal çevre mevzuatında kapsamlı değişiklikler gerçekleşen AB Entegre Çevre Uyum Stratejisi Belgesi’ni güncelliyor.

Ulusal Atık Yönetimi ve Eylem Planı hazırlanıyor!

Ulusal Atık Yönetimi ve Eylem Planının hazırlanması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSTAÇ A.Ş arasında 26 Kasım 2014 Çarşamba günü Ankara’da bir protokol imzalandı.

AB Eylem Planı ile ev eşyalarında verimlilik artacak!

Türkiye'nin Avrupa Birliğine (AB) katılım için enerji alanında yapacağı düzenlemeler arasında doğalgaz piyasasında özel sektörün payının artırılması ve yenilenebilir enerji kanununda teşvik amacıyla değişiklikler öngörülüyor.

AB Yapı Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

AB Yapı Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Serkan Ulusal tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 4 Şubat 2014 tarihinde Beykoz, Kavacık Mahallesi, Ekinciler Caddesi'nde kuruldu.

Türkiye’nin ilk ulusal Yeşil Bina Sertifikasyon Sistemi tanıtılıyor!

Türkiye’nin ilk ulusal Yeşil Bina Sertifikasyon Sistemi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi bünyesindeki Yapı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin koordinasyonuyla birçok üniversiteden akademisyenin ve STK’ların işbirliğiyle oluşturuldu...

AB'ye ihracat son iki yılın zirvesinde!

Türkiye'den kasım ayında gerçekleştirilen ihracat içerisinde AB'ye yapılan ihracatın payı yüzde 44,1 ile son 23 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. AB'nin ihracattaki payı yüzde 40'ın üzerine çıkarak yüzde 41,68 oldu...

Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş Arızalar Servisi’nde çalışan işçiler vinç sepetinde eylem yaptı!

Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş Arızalar Servisi’nde taşeron olarak çalışan Enerji-Sen’e bağlı işçiler, iş güvenliğindeki tedbirsizlikler nedeniyle süresiz iş bırakma eylemi düzenledi. Eylem sırasında vinç sepetine çıkarak slogan atan işçiler “Ölmek istemiyoru

Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’na başvurular başladı!

Bu yıl 7. ’si düzenlenecek olan ‘Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’na başvurular başladı. Yarışmaya ev, ofis ve mutfak - banyo mobilyalarının yanında akıllı mobilyalar tasarlayanlar da başvurabiliyor.

Koray Güngör Şanal: Ankaralı kobileri AB sürecine ATO hazırlayacak!

Koray Güngör Şanal, ATO’nun da üzerine düşen görevi yerine getirmek için yeni bir yapılanmaya gittiğini ve bünyesinde Projeler ve AB Müdürlüğü kurduğunu belirterek, “Ankaralı KOBİ’leri AB sürecine ATO hazırlayacak” dedi.

AB ulusal Eylem Planı Haberi

AB ulusal Eylem Planı

AB'ye katılım için Ulusal Eylem Planı, AB Bakanlığının resmi internet sitesinde açıklandı. Enerji alanında kapsamlı bir yol haritası içeren planda, siyasi blokaj sebebiyle henüz müzakerelere kapalı olan Enerji Faslı'nın yasayla düzenlenecek birincil mevzuatında, doğalgaz piyasasına yönelik düzenlemelerin 2015'te yürürlüğe girecek şekilde yenileneceğine yer verildi.


Birincil mevzuatta, doğalgaz piyasasına özel sektör katılımının artırılması, ulusal sistem operatörünün belirlenmesi, depolama ve LNG faaliyetlerinin düzenlenmesi, arz güvenliğinin temini, son kaynak tedarikinin düzenlenmesi ve organize toptan doğal gaz piyasasının düzenlenmesi amacıyla 4646 sayılı doğalgaz piyasası kanununda değişiklik yapılacağı belirtildi.


- EV EŞYALARINDA VERİMLİLİK ARTACAK


AB Eylem Planı'nda öngörülen ikincil mevzuat değişikliklerinde, elektrik ile çalışan ev eşyalarının enerji etiketlemesi ve çevreye duyarlı hale getirilmesi için AB mevzuatına uyum sağlanması amaçlanıyor.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yapılacak tebliğ değişikliği için...