28 / 04 / 2024

Cevdet Yılmaz: GAP Eylem Planı ile bölgeyi parlayan yıldız haline getireceğiz!

Cevdet Yılmaz: GAP Eylem Planı ile bölgeyi parlayan yıldız haline getireceğiz!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yeni GAP Eylem Planı ile bölge illerini 21. yüzyılın parlayan yıldızı haline getirmeyi hedeflediklerini bildirdi. Yılmaz, son 5 yılda bölge illerinde çok yoğun kamu yatırımları gerçekleştirdiklerini hatırlattı...




Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yeni GAP Eylem Planı ile bölge illerini 21. yüzyılın parlayan yıldızı haline getirmeyi hedeflediklerini bildirdi.


Bakan Yılmaz, Şanlıurfa'da gerçekleştirilen ve yaklaşık 6 saat süren GAP Yatırımlarını İzleme ve Değerlendirme Toplantısı'nın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, GAP bünyesindeki kurumların geleceğe yönelik planlarını ele aldıklarını söyledi.


GAP'ta yeni bir safhaya girdiklerini vurgulayan Yılmaz, son 5 yılda bölge illerinde çok yoğun kamu yatırımları gerçekleştirdiklerini hatırlattı.


Yılmaz, bölge illerindeki yatırımların mutlaka devam ettirilmesi gerektiğini ifade ederek, özellikle çözüm sürecinin yaşandığı bölgede kamunun yaptığı yatırımların daha fazla özel yatırımlarla birleşmesiyle bölgenin refahı ve istihdamının artacağına inandığını kaydetti.


Son 10 yılda bölge illerindeki kalkınmayı zor şartlar altında gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Yılmaz, şöyle devam etti:


"İhracatımızda, istihdamımızda, üretimimizde artış var, şehirleşmelerimizde gelişmelerimiz var, sağlıkta, eğitimde birçok alanda ilerlemelerimiz var. Çok zor şartlara rağmen yaptık. Önümüzdeki dönemi düşünün, çözüm sürecinin ilerlediği ve pekiştiği bir süreç. Huzur ortamının pekiştiği bir süreçte son 10 yılda yaptığımız altyapı yatırımlarının da sağladığı güçlü bir temel üzerinde GAP bölgemizi çok daha ileri noktalara taşıyacağız. Bu bölgeler tarihte çok önemli yerlere sahiptir. Yeni GAP Eylem Planı ile bölgeyi 21. yüzyılın parlayan yıldızı haline getirmeyi hedefliyoruz. Eğitimde, bilimde ve teknolojide bölgenin tarihte ortaya koyduğu başarıları bugünkü şartlarda yeniden ihya etmek istiyoruz. Genç nüfus potansiyeli ve diğer faktörleriyle bu bölgemiz buna çok müsait. İnşallah yeni yatırımlarımızla GAP bölgemiz çok daha ileriye gidecek."


Yılmaz, toplantıda özellikle bölgenin enerji potansiyeline ilişkin değerlendirmelerde de bulunduklarına değinerek, bölgenin başta güneş enerjisi olmak üzere yenilenebilir enerji alanında da adından söz ettirdiğini dile getirdi.


GAP'ın insan odaklı, çok boyutlu ve sürdürülebilir bir program olduğunu anımsatan Yılmaz, eylem planı ile yeni yatırımların da planlandığını sözlerine ekledi.



AA


Geri Dön