29 / 04 / 2024

Ekrem Yüce: Doğu Karadeniz Turizm Master Planı ile turizm sektöründe söz sahibi olacak!

Ekrem Yüce: Doğu Karadeniz Turizm Master Planı ile turizm sektöründe söz sahibi olacak!

Giresun Günleri'ne katılan Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce, Doğu Karadeniz'in, Doğu Karadeniz Turizm Master Planı ile turizm sektöründe söz sahibi olacağını söyledi.



Giresun Günleri'ne katılan Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce, Doğu Karadeniz'in, Doğu Karadeniz Turizm Master Planı ile turizm sektöründe söz sahibi olacağını söyledi. Giresun Federasyonu tarafından 1-4 Mayıs tarihleri arasında Feshane Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Giresun Günleri'ne konuk olan Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce, çalışmaları devam eden Doğu Karadeniz Turizm Master Planı ile Doğu Karadeniz'deki turizm sektörünün canlanacağım belirtti. 


Doğu Karadeniz Master Planı ile Samsun'dan Batum'a kadar oluşturulan projenin detayları hakkında bilgi veren Yüce, şunları söyledi "Bu master planındaki ana tema Samsun'dan Batum'a kadar yaylalan birleştiren yeşil yoldur. 2 bin 500 kilometreden oluşan yeşil yol 38 nokta ve rotadan geçiyor. Bu noktalarda ise istasyonlarımız ve turizm merkezlerimiz bulunmaktadır. Turizm merkezlerimizde çevre ve imar planlarımızla ilgili çalışmalarımız başladı. Buralara yardım yapanlara da destek vermeyi planlamaktayız. Doğu Karadeniz Kalkınma İdaresi'ne Giresun merkez olmak üzere 8 il bağlı. İllerin kalkınması, refahının artırılması, bölgeye olan yatırımların koordine edilmesi ve yatınm bütçelerinin oluşturulması gibi projeler başlatıldı. Bölgenin kalkınması için oluşturulan eylem planlan son aşamaya geldi.. Bakanımızın onayının ardından yatırım içerisine konulacak." Geçen sene de Giresun Günleri'ne katıldığını ve Giresun denilince akla sadece İstanbul'un gelmediğini belirten Yüce, sözlerini şöyle tamamladı.: "Giresun Günleri geçen sene de coşkuyla geçmişti. Ama sanki bu sene coşku biraz daha fazla... Yani Giresunlular bulundukları ve yaşadıkları şehre karşı her geçen gün muhabbederini, ilgilerini, saygılarım ziyadesiyle arttırmaktadır. Zaten Giresun denildiği zaman akla sadece Giresun değil, İstanbul, İzmir, Antalya, Avrupa, Amerika ve dünya gelmektedir. Ben dünyadaki tüm Giresunlulara selamlarımı ve saygılarımı arz ediyorum." 


Hürses


Geri Dön