13 / 05 / 2024

gap projeleri nedir

gap projeleri nedir

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yeni GAP Eylem Planı ile bölge illerini 21. yüzyılın parlayan yıldızı haline getirmeyi hedeflediklerini bildirdi. Yılmaz, son 5 yılda bölge illerinde çok yoğun kamu yatırımları gerçekleştirdiklerini hatırlattı...

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nedir, kimler tarafından yapılır?

İnşaat projeleri başlamadan önce en sık karşılaşılan kavramlardan biri de arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesidir. Peki, Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nedir, nasıl yapılır? İşte detaylar...

Nef arsa sistemi nedir? İşte detaylar!

Nef arsa projeleri gündemde yer alan konulardan biridir. Peki Nef arsa sistemi nedir? İşte detaylar!

Türk Akımı ve Güney Akımı projesi nedir?

Son dönemde yeniden gündeme gelen Güney Akımı ve Türk Akımı projeleri nedir? Karadeniz’in altından geçerek Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaşacak Türk Akımı doğalgaz boru hattı nedir? İşte projenin detayları.

GAP yatırımları arasında kentsel dönüşüm projeleri de yer alacak!

Bakan Yılmaz, 5 yıllık süreçte DAP ile 21 milyar, GAP 27 milyar toplam 48 milyar bölgenin kalkınmasına ayırdık” dedi. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, gündeme ilişkin soruları cevapladı.

GAP ve DAP projeleri için 50 milyar lira ayrıldı!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yaklaşık 50 milyar lira GAP ve DAP projeleri için ayrıldı. TOKİ eliyle GAP ve DAP illerimize, 18,3 milyar liralık yatırım yapıyoruz." dedi.

GAP Vadisi'nin 1. etabının temeli atıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin vizyon projeleri arasında yer alan bölgenin en büyük yeşil alanı;1 Milyon 861 Bin Metrekarelik GAP Vadisi Projesinin 1. etabının temeli törenle atıldı.

GAP,KOP,DAP,TRAGEP projesi ekonomiye yılda 10,8 milyar dolar katkı sağlayacak!

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen ve Türkiye’nin prestij projeleri olma özelliği taşıyan GAP, KOP, DAP ve TRAGEP tamamlandığında milli ekonomiye yılda 10,8 milyar dolar katkı sağlanacak.

DSİ'nin prestijli projeleri ekonomiye 10,8 milyar dolar katkı sağlayacak!

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Türkiye’nin prestij projeleri GAP, KOP, DAP ve TRAGEP tamamlandığında milli ekonomiye yılda 10,8 milyar dolar katkı sağlanacak...

Kentsel dönüşüm ve gelişim alanı nedir?

Tüm belediyeleri kapsayan 5393 sayılı Belediye Kanunu gereğince belediyeler kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri uygulayabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm ve gelişim alanı nedir? Proje nasıl uygulanır?

GAP yenilenebilir projeleri ile enerji üssü olacak!

GAP yenilenebilir projeleri ile enerji üssü olacak. Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Karahocagil, yenilenebilir enerjide biyokütle ile güneşe yoğunlaştıklarını ve bölgenin “enerji üssü” olarak anılacağını söyledi.

Kentsel dönüşümde yıkım yardımı nedir?

Riskli alanda yer alan riskli olduğu tespit edilen yapılar için, Bakanlıkça Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı’ndan verilen krediler arasında yer alan kentsel dönüşümde yıkım yardımı nedir?

TOKİ'nin anlamı nedir?

Konut projeleri üreterek, gelir durumu kısıtlı olan vatandaşların uzun vadede düşük taksitler ile ev sahibi olmalarını sağlayan TOKİ nedir? TOKİ'nin anlamı nedir? TOKİ'nin açılımı nedir?

Statik güçlendirme projesi nedir?

Vakıf kültür varlıklarının restorasyon, çevre düzenleme ve statik güçlendirme projeleri ve bunların uygulamaları ile konservasyon, kazı çalışmaları ve mal ve hizmet alımlarına ilişkin ihaleler yapılıyor. Peki statik güçlendirme projesi nedir?

gap projeleri nedir Haberi

gap projeleri nedir


Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yeni GAP Eylem Planı ile bölge illerini 21. yüzyılın parlayan yıldızı haline getirmeyi hedeflediklerini bildirdi.


Bakan Yılmaz, Şanlıurfa'da gerçekleştirilen ve yaklaşık 6 saat süren GAP Yatırımlarını İzleme ve Değerlendirme Toplantısı'nın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, GAP bünyesindeki kurumların geleceğe yönelik planlarını ele aldıklarını söyledi.


GAP'ta yeni bir safhaya girdiklerini vurgulayan Yılmaz, son 5 yılda bölge illerinde çok yoğun kamu yatırımları gerçekleştirdiklerini hatırlattı.


Yılmaz, bölge illerindeki yatırımların mutlaka devam ettirilmesi gerektiğini ifade ederek, özellikle çözüm sürecinin yaşandığı bölgede kamunun yaptığı yatırımların daha fazla özel yatırımlarla birleşmesiyle bölgenin refahı ve istihdamının artacağına inandığını kaydetti.


Son 10 yılda bölge illerindeki kalkınmayı zor şartlar altında gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Yılmaz, şöyle devam etti:


"İhracatımızda, istihdamımızda, üretimimizde artış var, şehirleşmelerimizde gelişmelerimiz var, sağlıkta, eğitimde birçok alanda ilerlemelerimiz...