16 / 05 / 2024

abant gölü yol çalışması

abant gölü yol çalışması

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Hidrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Okan Külköylüoğlu Abant’ta yanlış uygulamalar nedeniyle ekosistemin büyük zarar gördüğünü belirtti...

Bursa Gül Kavşağı'na ilave yol ve geçit!

Ulaşım yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, şerit daralması nedeniyle trafikte tıkanmalara yol açan Gül Kavşağı’na ilave yol ve geçit yapmak için düğmeye bastı.

Manisa Sarıgöl yeni yollarına kavuşuyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sarıgöl Belediyesi işbirliği ile Doğuşlar Mahallesi ile Kertil Mahallesi arasında kötü durumda olan 18 kilometrelik yolda bakım onarım düzeltme ve yol genişletme çalışması gerçekleştiriyor.

Manisa Sarıgöl'deki asfalt çalışmaları tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Sarıgöl ilçesinde Tırazlar ve Çanakçı yol hattında gerçekleştirdiği sıcak asfalt çalışması tamamlandı ve yol çizgileri çizilerek modern bir hale getirildi.

Manisa Sarıgöl'ün yol sorunu çözüldü!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sarıgöl ilçesine bağlı Dadağlı, Işıklar ve Çarıklar mahallelerini birbirine bağlayan 8 kilometrelik yolda asfalt altı dolgu çalışmasına başladı.

Manisa Sarıgöl yollarına modern dokunuş!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde gerçekleştirdiği asfalt çalışmaları ile vatandaşın takdirini topluyor. Bu kapsamda Sarıgöl ilçesi Tırazlar ve Çanakçılar Mahallesini birbirine bağlayan yolda gerçekleştirilen sıcak asfalt çalışmasının ardından mevcut yolda yol çizgi çalışması gerçekleştirdi.

İtalya'daki Iseo Gölü üzerine 3 kilometre yol yapıldı!

İtalya’nın kuzeyindeki Iseo Gölü’nde yüzen küpler kullanılarak 3 kilometrelik yürüme yolu oluşturuldu.Iseo Gölü’ndeki yürüme yolu 4 Temmuz'a kadar ziyarete açık kalacak.

Bolu Seben Gölü'nün ortasında kalan cami ibadete açılacak!

Bolu'da 12 yıl önce çalışmalar nedeniyle Seben Gölü'nün ortasında kalan cami için yol yapıldı ve yeniden ibadete açılması için çalışma başlatıldı.

Abant Gölü yol genişletme çalışmalarına uyarı!

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Hidrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Okan Külköylüoğlu Abant’ta yanlış uygulamalar nedeniyle ekosistemin büyük zarar gördüğünü belirtti...

Bursa Karacabey'de sosyal tesis ve göl çevre yolu yapılacak!

Bursa'nın Karacabey ilçesinde son yıllarda turizm bölgesi olma yolunda hızla yol kat eden Eskikaraağaç Mahallesi'ne Karacabey Belediyesi tarafından sosyal tesisler ve göl çevre yolu yapılıyor.

Mustafa Sarıgül Artemis Marin'in işletmesini mi aldı?

Mustafa Sarıgül döneminde kurulan KENT – YOL firması aldığı ihalelerle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Bu firmanın Artemis Marin Princess otelinin işletmesini aldığı ortaya çıktı.

Zinav Gölü, il dışından gelenlerin yoğun ilgisini çekiyor!

Reşadiye ilçesine bağlı Yolüstü Köyü sınırları içerisinde yer alan Zinav Gölü, il dışından gelenlerin yoğun ilgisini çekiyor. Ayrıca Zinav Gölü'nü besleyen suların geldiği kanyon ise görüntüsüyle görenlerin beğenisini çekiyor...

Ankara’nın Eymir Gölü yapılaşmaya açılıyor!

Geçtiğimiz yıl içinde tartışmalı bir şekilde yol geçirilen ODTÜ arazisine yönelik yeni bir koruma planı hazırlandığı da ortaya çıktı. Başkent Ankara’nın Eymir Gölü yapılaşmaya açılıyor.

Kadastral yola cephesi olmayan tarlaya nasıl yol alınır?

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hükümlerine göre kadastral yola cephesi olmayan tarlaya nasıl yol alınır? Arazinin Kadastral yola cephesi yoksa ne yapılır?

abant gölü yol çalışması Haberi

abant gölü yol çalışması


Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Hidrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Okan Külköylüoğlu, Abant Gölü’ndeki tehlikeye dikkat çekti. Son yıllarda yaşanan birtakım talihsiz olaylar yüzünden göl yapısında ve çevresinde bazı değişikliklerin olduğuna işaret eden Külköylüoğlu, Abant Gölü’nün kıyı rejiminin toprakla doldurulup yolun genişletilmesi sonucunda Abant Alası’nın kendisine yumurtlayacak alanlar bulamadığını, bu nedenle bu endemik balık türünün sayısında azalma görüldüğünü belirtti. Göle atılan balık türlerinin artması nedeniyle Abant Alası’nın yaşam alanının tehdit edildiğine dikkati çeken Külköylüoğlu, bu yeni türlerle mücadele edemeyen Abant alasının sayısının azaldığını bildirdi. Külköylüoğlu, tabiat parkı içinde bin 305 civarında türün bilimsel olarak isimlendirildiğini dile getirerek, “Abant Gölü’nde endemik türler arasında en önemlisi meşhur Abant çiğdemidir. Daha sonra gölde yaşayan Abant...