29 / 04 / 2024

abd anti damping soruşturması

abd anti damping soruşturması

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkanı Namık Ekinci, ABD Ticaret Bakanlığı’nın Türk menşeli inşaat çeliğine yönelik uygulayacağı yüzde 3.64 oranındaki yeni vergiye itirazda bulunacaklarını açıkladı.

ABD'den Türkiye'de dahil 18 ülkeye yeni gümrük vergisi!

ABD Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin de içinde bulunduğu 18 ülkeden alüminyum alaşım levha ithalatına damping veya sübvansiyon uygulandığı gerekçesi ile ek gümrük vergisi getirdi.

Türk çeliğine set çeken AB’de fiyatlar artıyor!

Avrupa rulo çelik piyasası 2021’e daha yüksek fiyatlarla girdi. Türk çeliğine anti damping vergisi uygulama kararı veren AB’de yerli üretici talebi karşılamakta yetersiz kalınca fiyatlar yükselmeye başladı.

Demir çelik kuruluşları AB'nin anti damping vergisine itiraz etti!

Türkiye'de faaliyet gösteren demir çelik kuruluşları, AB'nin çelik ürünlere uyguladığı yüzde 7,6 zamma ilişkin itirazda bulundu. 

Türkiye'de üretilen bazı çelik ürünlere AB’den ilave vergi!

Avrupa Birliği (AB), Türkiye'de üretilen çeşitli demir ve çelik ürünlere yüzde 7,6'ya varan oranda anti-damping vergisi uygulanması yönünde karar aldı. 

ABD'den Türkiye inşaat demiri ithalinde damping iddiası!

ABD Ticaret Bakanlığı, Türkiye ve Japonya'dan ithal edilen inşaat demiri hakkında çalışmasını sonuçlandırdı. ABD Bakanlığı, iki ülkeden gelen üründe damping yapıldığını iddia etti.

Çelik ihracatında Mısır ve ABD'de sular durulmuyor!

Türk çelik sektörüne Mısır’dan geçici vergi baskısı ABD’den ise telafi edici vergi kararı…Türk çelik sektörünün anti-damping, koruma önlemi ve telafi edici vergilerle mücadelesi aralıksız sürüyor.

Kanada inşaat demiri soruşturmasının ön kararı açıklandı!

Kanada’nın 13 Haziran 2014 tarihinde Türkiye’nin yanı sıra Çin Halk Cumhuriyeti ve Güney Kore menşeli inşaat demiri ithalatına karşı açtığı anti-damping ve telafi edici vergi soruşturmasına yönelik ön zarar soruşturması açıklandı.

Türk çelik ihratçılarının zaferi!

Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı tarafından başlatılan inşaat çeliği soruşturmasında Türkiye aklandı. Nervürlü inşaat çeliği ithalatına karşı açılan anti-damping soruşturmasında oranlar yüzde 0 olarak belirlendi.

Amerika'dan Türk çelik üreticilerine müjde!

ABD Ticaret Bakanlığı Türkiye'den ithal edilen nervürlü çeliğe anti damping vergisi getiren ön kararı bozarken, ABD'li çelik üreticileri kararı " şok edici " olarak niteledi.

Türk çelik ihracatçılarının ABD zaferi!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı tarafından ülkemiz ve Meksika menşeli nervürlü inşaat çeliği ithalatına karşı açılan anti-damping ve telafi edici vergi soruşturması Türk çelik sektörünün zaferi ile sonuçlandı...

Türk çelik sektörü inşaat çeliği soruşturmasından aklanarak çıktı!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı tarafından ülkemiz ve Meksika menşeli nervürlü inşaat çeliği ithalatına karşı açılan anti-damping ve telafi edici vergi soruşturması Türk çelik sektörünün zaferi ile sonuçlandı.

Türk demir çelik üreticilerine anti-damping vergisi!

ABD Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Türk demir çelik üreticilerinin Amerika’da fiyat kırdığı yönündeki iddialar sonrası Türk firmalarına anti- damping vergisinin uygulanması konusunda ön karar aldı...

Çelik sektöründe çifte sorun!

Irak'ta yaşanan güvenlik sorununun ardından ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun Türkiye dahil 6 ülkeden yapılan çelik boru ithalatına anti-damping vergisi getirmesi sektörün ihracatına ilişkin endişeleri artırdı...

abd anti damping soruşturması Haberi

abd anti damping soruşturması

ÇİB’den yapılan açıklamaya göre, ABD makamları ABD’li yerli üreticilerin talepleri doğrultusunda hesaplama şeklini değiştirerek Türk menşeli inşaat çeliğine karşı yeni bir vergi oranı kararlaştırdı.


ABD Ticaret Bakanlığı, 9 Eylül 2014′te açıkladığı inşaat çeliği anti-damping soruşturması nihai kararında anti-damping oranlarını tüm Türk firmaları için yüzde sıfır olarak belirlemişti. Ancak bu kararın ardından ABD’li yerli üreticiler tekrar hesaplama yapılması için temyize gitti.


Hesaplama metodolojisini değiştiren ABD Bakanlığı, daha önce yüzde sıfır olan vergiyi artırarak yüzde 3.64 olarak hesapladı.


Yeni vergi oranının hemen uygulanmaya başlanmayacağını belirten Ekinci, “Süreç henüz tamamlanmamıştır. İlgili taraf olarak 25 Mart’a kadar görüşlerimizi otoritelerle paylaşacağız” dedi ve ekledi:


“Temyiz sonucundaki yeni hesaplama yönetiminin hukuki bir yanı yoktur. Çelik İhracatçıları Birliği olarak ABD’de birlikte çalıştığımız hukukçularımız ile itirazımızı gerçekleştirecek ve süreci yakından takip...