29 / 04 / 2024

Türkiye'de üretilen bazı çelik ürünlere AB’den ilave vergi!

Türkiye'de üretilen bazı çelik ürünlere AB’den ilave vergi!

Avrupa Birliği (AB), Türkiye'de üretilen çeşitli demir ve çelik ürünlere yüzde 7,6'ya varan oranda anti-damping vergisi uygulanması yönünde karar aldı. 



Türkiye'de üretilen çeşitli demir ve çelik ürünlere Avrupa Birliği (AB) tarafından yüzde  7,6'a varan anti-damping vergisi uygulandı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye menşeli sıcak haddelenmiş demir ürünler ile alaşımsız ve alaşımlı çelik ürünlerin ithalatıyla ilgili geçici anti damping vergisi uygulanması kararı AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Türkiye de üretilen bazı çelik ürünlere AB’den ilave vergi!

Yeni karar ile Türkiye'deki demir ve çelik sektöründe faaliyet gösteren Habaş yüzde 4,8,  Erdemir yüzde 5,4,  Borçelik ve Ağır Haddecilik yüzde 5,9, Çolakoğlu Metalurji ve diğer şirketler ise yüzde 7,6 geçici anti damping vergisine tabi tutulacak. Avrupa Çelik Derneği (EUROFER), 31 Mart 2020'de Türkiye'nin sektörde damping yaptığını öne sürerek AB Komisyonuna şikayette bulunmuştu. AB, Mayıs ayında Türkiye'den ithal edilen bazı çelik ürünlerde damping yapılıp yapılmadığını saptamak için resmi soruşturma başlatmıştı.

Çelik pazarı konut kredisi faizlerindeki kampanyadan sonra hareketlendi!
 


Geri Dön