29 / 04 / 2024

abd bebek maması krizi

abd bebek maması krizi

Market reyonlarında satılan bebek mamaları ülkede krize neden oldu. Bir markanın ürününden kullanan annelerin bebekleri ağır şekilde hastalandı bebeklerden ikisi hayatını kaybetti. Söz konusu mamalar toplatıldı. Olayla ilgili soruşturma açıldı.

A101’de 500 gram paket çay 44,75, Pınar Süzme Peynir kilosu 75 TL! 12 Şubat 2023 Fiyat Listesi

A101’de bu haftaki ‘Haftanın Yıldızları’ indirim kataloğunda peynir, süt, bebek maması, deterjan dahil çeşitli ürün grupları uygun fiyatlarla yer alıyor. Peki A101’de hangi ürün kaç TL indirimde? İşte ayrıntılar…

Bebek maması, atkı, bere, eldiven ne varsa satılacak! E-ticaret üzerinden deprem yardımlaşma seferberliği yapılıyor

Türkiye'yi yasa boğan ve tüm Türkiye'nin tek yürek olduğu depremden etkilenen vatandaşların öncelikli ihtiyaç ürünlerinin satılacağı e-Ticarette  Deprem Yardımlaşma Seferberliği başlatıldı.

Ayçiçek yağından sonra bir kıtlık daha geliyor! İşte marketlerde tükenen o ürün

Ayçiçek yağı ve şekerde yaşanan sıkıntıların ardından dünya genelindeki marketlerde bebek maması bulmak zorlaştı. Türkiye'de şu an böyle bir sıkıntı yok.

Hero Baby 3'üncü fabrikayı açıyor!

Global bebek maması üreticisi Hero, Ankara’da fabrika yatırımında bulunmak için çalışmalara başladı. Hero Baby Türkiye Genel Müdürü Ali Bozer, “İki ay sonra Almanya’dan yeni bir üretim hattını Türkiye’ye getiriyoruz. Türkiye’de 3’üncü fabrikamızı kurmuş olacağız” diye konuştu.

İşte ABD'deki Yunan adası fiyatına oyuncak ev!

ABD’nin Colorado eyaletinde yaşayan sanatçı Elaine Diehl’in bir dizi cam ustası, kuyumcu ve marangozun yardımıyla tam 13 yılda tamamladığı oyuncak bebek evinin değeri, tam 8.5 milyon dolar.

Nef Bebeköy yakında satışa çıkacak!

Bebek sırtlarındaki yer alan Abdülhamit döneminde yapılan ve sonradan restore edilen köşklerden meydana gelen Nef Bebeköy projesi yakında satışa sunulacak. Proje toplam 68 dönüm alanda yer alıyor

Mariah Carey doğacak ikizleri için bebek odası hazırladı!

Gösterişli yaşam tarzıyla bilinen ABD'li şarkıcı Mariah Carey, doğacak ikizlerine ihtişamlı mobilyalardan oluşan bir bebek odası hazırladı.Mariah Carey, biri kız diğeri erkek ikizlerine tam 125 bin TL masraf yaptı...

ABD'de, mayıs ayında konut satışları düştü!

Uluslararası piyasalarda geçen hafta ABD Doları, önemli para birimleri karşısında kararsız bir seyir izledi

ABD konut piyasası borsaları vurdu, kan kaybı devam edecek

ABD konut piyasası tüm dünyada borsaları bir kez daha üzdü. Teşvikler bitti, kel göründü!

ABD'de yeni konut satışları yüzde 32.7 düştü

ABD'de yeni konut satışları mayıs ayında, nisana göre yüzde 32.7 düşerek yıllık bazda 300 bin adet oldu

Masko mobilya kentinde 70'e yakın bebek mobilyacısı var!

Masko, yeni trendleri belirleyen 70'e yakın bebek mobilya mağazası ile eğlenceyi, fonksiyonelliği ve özgün tasarımları buluşturuyor

ABD'de konut satışları yüzde 2,2 oranında arttı

ABD'de mayıs ayında konut satışları, beklentilerin altında yüzde 2,2 oranında arttı.

Tarkan, albüm yapabilmek için ABD'deki evini sattı

Çifliğine yapılan uyuşturucu baskınının ardından maddi krize girdiği belirtilen pop star Tarkan, albüm yapabilmek için ABD'deki evini sattı

abd bebek maması krizi Haberi

abd bebek maması krizi

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), ülkede yaşanan bebek maması sıkıntısına dair soruşturma başlatıldığını belirterek mama pazarındaki şirket birleşmesi ve satın alması modellerinin inceleneceğini bildirdi.

FTC'den yapılan açıklamada, soruşturma kapsamında bebek maması sıkıntısı yaşanırken ailelerden yararlanmayı amaçlayan aldatıcı, hileli ve adil olmayan uygulamalara ilişkin inceleme yapılacağı kaydedildi.

Açıklamada, bebek maması pazarında yoğunlaşmaya neden olan faktörlere ve bu ürünlerde tedarik zincirlerinin kırılganlığına ışık tutulmasının amaçlandığı aktarıldı.

Bebek maması pazarındaki birleşme ve satın alma modellerinin inceleneceğine işaret edilen açıklamada, konuya ilişkin kamuoyundan da bilgi talep edileceği belirtildi.

FTC Başkanı Lina Khan, konuya ilişkin açıklamasında, Amerikan aileleri için endişe, korku ve mali yüke neden olan bebek maması "kıtlığına" ilişkin gelişmeleri izlediklerini kaydetti.

Komisyonun mama sıkıntısına katkıda bulunan veya buna müdahale etme kabiliyetini engelleyen faktörlerin belirlenmesi için soruşturma başlattığını...