04 / 05 / 2024

abd cami

abd cami

ABD'li müslüman kuruluş Basking Ridge İslami Toplumu, Bernards bölgesinde cami inşa etmek için arsa aldı. Vatandaşlar cami projesine itiraz etti. Müslüman kuruluşa 3,25 milyon dolar ödendi.

Diyanet ABD'de yeni bir cami açtı!

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın desteğiyle Massachusetts eyaletinin Springfield kentinde Ahıska Türk Armerikan Kültür Merkezi ve Camii hizmete açıldı.

Cibuti 2. Abdülhamid Han Cami ve Külliyesi ay sonunda açılıyor!

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından temeli 4 sene önce atılan Cibuti 2. Abdülhamid Han Cami ve Külliyesi'nin resmi açılışı bu ayın sonunda gerçekleştirilecek.

ABD'de cami projesine itiraz!

ABD'li müslüman kuruluş Basking Ridge İslami Toplumu, Bernards bölgesinde cami inşa etmek için arsa aldı. Vatandaşlar cami projesine itiraz etti. Müslüman kuruluşa 3,25 milyon dolar ödendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Obama ABD'deki cami açılışına katılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan 29 Mart,- 2 Nisan 2016 tarihleri arasında Amerika'ya yapacağı ziyarette, ABD Başkanı Obama ile Maryland eyaletinde inşa edilen caminin açılışına da katılacak.

Abdülhakim Arvasi Cami restorasyonu tamamlandı!

Van'ın Başkale İlçesi'nde, Abdülhakim Arvasi hazretlerinin hatırası olan ve 3 yıl önce aslına uygun olarak restorasyon çalışmaları başlayan cami ibadete açıldı. İlçe Müftüsü Mehmet Zeki Serdaroğlu tarafından kıldırılan cuma namazına yoğun katılım görüldü.

1973 yılında Ertuğrul Cami, Tarikat Eşyası Müzesi olarak hizmete açılacakmış!

Sultan Abdülhamid tarafından Yıldız'da yaptırılan Ertuğrul Cami, 1973 yılında restorasyonu tamamlandıktan sonra Tarikat Eşyası Müzesi olarak hizmet açılacakmış. Müzede sarıktan tesbihe kadar çeşitli tarikat elbiseleri sergilenecekmiş.

1954 yılında Pertevniyal Valide Sultan Cami badana edilmiş!

Sultan Abdülaziz'in annesi olan Pertevniyal Valide Sultan tarafından, 1869-1871 yılları arasında inşa edilen Aksaray'da bulunan Pertevniyal Valide Sultan Cami'ni, oluşan kusurları kapatmak için badana yapmışlar.

TOKİ Kumçay'a cami inşa ediyor!

Abdülkadir Oğul, inşaat alanında yetkililerden bilgi aldı. Vatandaşların ibadet ihtiyacını karşılaması amacıyla TOKİ ile görüşmeler yaptıklarını ve bunun neticesinde TOKİ tarafından buradaki arsada cami inşaatının başlatıldığını söyledi

Akşehir Kuruçay TOKİ'ye cami yapılıyor!

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, inşaat alanında yetkililerden bilgi aldı. Vatandaşların ibadet ihtiyacını karşılaması amacıyla TOKİ ile görüşmeler yaptıklarını ve bunun neticesinde TOKİ tarafından cami inşaatının başlatıldığını söyledi...

Fikirtepe ABD'de doktora tezi oldu!

İstanbul'daki kentsel dönüşüm pastasının en büyük dilimi olan Fikirtepe'nin hikayesi, ABD'de doktora tezi oldu. Tezi hazırlayan Duygu Parmaksızoğlu, cami çıkışında açıklanan dönüşümün nasıl ranta dönüştürüldüğünü anlatıyor...

Yeşil Cami projesi, Green Dot Awards yarışmasında birinci oldu!

4 Türk öğrencinin Yeşil Cami adlı projeleri ABD'de Green Dot Awards yarışmasında birincilik ödülü aldı...

Başabakan Erdoğan'ın Çamlıca'ya yapacağı cami belli oldu!

Mayıs ayında Kahramanmaraş'ta gezen Başbakan Erdoğan, Abdülhamit Han Cami'ni çok beğendiğini söyleyip mimarını sormuştu. Çamlıca'ya bu camiden yapılması tahmin ediliyor

Amerika'daki cami sayısı 2000 yılından beri yüzde 74 arttı!

ABD'de yayımlanan bir rapora göre, ülkedeki camilerin sayısı 2000 yılından bu yana yüzde 74 oranında arttı. En çok cami New York, California ve Teksas'ta bulunuyor

Dünya Ticaret Merkezi yakınına cami yapılıyor

ABD'nin New York kentinin belediye meclisi, İkiz Kulelerin yakınlarında İslam Kültür Merkezi ile cami yapılmasına ilişkin projeyi onayladı

abd cami Haberi

abd cami

ABD'nin New Jersey eyaletinde cami projesini reddeden Bernards kasabası yönetimi, açılan davalar üzerine anlaşma yoluna giderek davacı Müslüman kuruluşa 3,25 milyon dolar ödemeyi kabul etti.


Alınan bilgiye göre, yaklaşık 4 yıl önce "Basking Ridge İslami Toplumu" adlı kuruluş, Bernards kasabasında cami yapmak için imar planında "ibadet alanı" olarak geçen arsayı satın aldı.


Kasaba yönetimi buna karşın söz konusu arsada yapılacak cami projesine çeşitli gerekçelerle onay vermedi.


Basking Ridge İslami Toplumu ise ayrımcılık yapıldığı iddiası ile kasaba yönetimine geçen yıl nisan ayında federal mahkemede dava açtı. Adalet Bakanlığı da geçen yıl kasım ayında kasaba yönetimi aleyhine dava açınca yönetim uzlaşma yoluna gitti.


Kasaba yönetimi iki davanın düşürülmesi karşılığında söz konusu kuruluşa 3,25 milyon dolar ödemeyi kabul etti.


- "Projeyi reddetmekle Müslümanlara ayrımcılık yaptılar"


Karar üzerine yazılı...