08 / 05 / 2024

Dünya Ticaret Merkezi yakınına cami yapılıyor

Dünya Ticaret Merkezi yakınına cami yapılıyor

ABD'nin New York kentinin belediye meclisi, İkiz Kulelerin yakınlarında İslam Kültür Merkezi ile cami yapılmasına ilişkin projeyi onayladı



Mecliste önceki gün yapılan ve tamamen danışma niteliği taşıyan oylamada, 29 lehte, bir aleyhte oy kullanıldığı, 10 kişinin çekimser kaldığı belirtildi.

'Cordoba Evi' adlı projeyi savunanlar, bunun, saldırılardan bu yana kentteki Müslüman toplumun yaşamaya devam ettiği olumsuzlukların aşılmasına yardımcı olacağı görüşünü savunurken, proje sorumlularından Daisy Khan, 'Bazı heyecanların dışa vurduğu bir ana ulaştığımızı düşünüyorum'' dedi. Projeye karşı çıkanlar ise yıkılan Dünya Ticaret Merkezi'nin bu kadar yakınlarına cami yapmanın kurbanlara 'hakaret' olduğunu öne sürüyor. Manhattan İlçesi Başkanlığını yapan Scott Stringer da ''New York'a bir caminin uygun olmadığını söylemek anti-Amerikan bir tutumdur. Bu caminin açılması ve insanların dini vecibelerini burada yerine getirebilmeleri için yetkim dahilinde elimden geleni yapacağım'' dedi. İslam Merkezi bünyesinde spor salonu ve tiyatro da yer alacak.
Akşam


Geri Dön