23 / 07 / 2024

abd dolar haberleri son dakika gelişmesi

abd dolar haberleri son dakika gelişmesi

Batı ülkeleri, ABD’nin enflasyonu düşürmek için izlediği agresif faiz politikasının ağır sonuçlarını masaya yatırdı. ABD'nin omzundaki dolar yükünün artık taşınmaz hale geldiği belirtildi.

İnşaat sektörünün 2025 rotası Irak!

İnşaat sektörü 2025 yılında, senede en az 5 milyar ABD Doları tutarında proje üstlenilebilecek bir pazar olarak öne çıkan Irak'a çevirdi.

ABD'li JP Morgan açıkladı... Altın 2500 dolar...

Dünyaca ünlü kuruluşların altın ve dolar tahminleri merak ediliyor... Altın fiyatlarında uzun süren sessizliğin ardından ise ABD'li dünyaca ünlü yatırım bankası JP Morgan'ın altın fiyatı açıklamaı gündem oldu.

Diyanet'in ABD'deki mal varlığı 90 milyon doları geçti! Villa, otel ve hamam işletiliyor!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın, ABD'deki mal varlığının 90 milyon doları geçtiği gündeme geldi. İşte detaylar...

Merkez bankaları dolar yerine altın biriktirecekler...

Son verilere göre gelişmiş ekonomilerin merkez bankaları, altının küresel rezervlerdeki payının önümüzdeki senelerde yükseliceğine ve ABD dolarının ise payının azalacağı da öngörülmektedir.

ABD’li dev bankadan son dakika dolar tahmini geldi! Dolar kuru işte bu tarihte 39 TL olacak!

ABD merkezli büyük yatırım bankası Morgan Stanley, 2025 yılının ilk çeyreğine kadar faizlerin değişmeyeceğini belirtirken; 2025 ortasında dolar/TL’nin 39’a yükseleceğini açıkladı. Morgan Stanley ayrıca 4 Türk bankası için hedef fiyatlarını da açıkladı.

Dolarda deprem! Elinde 1 doları bile olan şimdi baksın: 1 dolar ne kadar? İşte 19 Mayıs dolar/TL...

ABD Doları, enflasyonun gerilemesi ve Fed'in faiz indirimine gideceği beklentisiyle nisan ayında değer kaybı yaşadı. Peki 1 dolar bugün ne kadar? İşte 19 Mayıs dolar/TL...

1 ABD doları kaç TL? Dolar ne kadar? Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar kaç lira? 

1 ABD doları kaç TL? Dolar ne kadar? Merkez Bankası faiz kararı sonrası doların kaç lira olduğu araştırılıyor. 26 Nisan 2024 dolar/TL kuru...

ABD'li banka açıkladı: Dolar 30 TL’nin altına inecek! İşte o tarih

ABD'nin önde gelen bankalarından Well Fargo, dolar/TL kuruyla ilgili seçimlerin ardından sürpriz bir rakam açıkladı. Dev Banka doların en üst seviyede olduğunu söyleyerek 30 TL’nin altına ineceği tarihi verdi.

ABD enflasyonu doları güçlendirdi! Dolar/TL 30,86 TL'den işlem görüyor

ABD'den gelen enflasyon verileri sonrasında dolar güçlendi. Bugün dolar/TL kuru 30,86 liradan işlem görüyor. 

Son 2 yılda altın, dolar, Euro ve borsa ne kadar kazandırdı? 

Bu hafta ABD doları yüzde 0,32 değer kazanarak, 30,1910 TL'ye çıkarken, avro yüzde 0,43 azalışla 32,8760 TL'ye geriledi. Peki son 2 yılda altın, dolar, Euro ve borsa ne kadar kazandırdı? 

Dubai, 10 milyon dolar üzeri lüks gayrimenkul satışında New York’u geride bıraktı!

Küresel emlak danışmanlığı şirketi Knight Frank tarafından yapılan  analize göre, 10 milyon ABD doları (36,7 milyon dirhem) değerindeki toplam konut satışları 2023 yılında yüzde 92,4 artış göstererek 431 adet satışa ulaştı.

ABD'de inşaat harcamaları 1 trilyon 996 milyar dolar oldu!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre ülkede inşaat harcamaları, mevsim etkilerinden arındırılmış olarak Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,4 artış göstererek 1 trilyon 996 milyar dolar şeklinde oldu.

ABD enflasyon rakamları sonrası dolar, altın ve euroda son durum!

Piyasalar tarafından merakla beklenen ABD eylül enflasyon rakamları yüzde 0,4 artarak yıllık yüzde 3,7 olarak gerçekleşti. Peki altın, dolar ve euro kurunda son durum ne? Altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Dolar ne oldu? İşte ABD verileri sonrası altın, dolar ve euroda son durum...

abd dolar haberleri son dakika gelişmesi Haberi

abd dolar haberleri son dakika gelişmesi

Dolar endeksi, son bir yıl içinde yüzde 20’lik artışla 93,78 seviyesinden 112 seviyesine yükseldi.

ABD’nin kamu, birey ve şirket borçlarının toplamı 55 trilyon dolar oldu. Resesyonla (ekonomik durgunluk) ve yüksek faiz ödemeleri ile karşı karşıya kalan ABD, güçlü dolar kuru yüzünden iyice ağırlaşan mali kriz yükünün taşıyamaz hale geldiği ile ilgili tartışmalar gündemden düşmüyor.

ABD ENDİŞE İÇİNDE...

Yüksek enflasyonla mücadele edebilmek için agresif bir faiz politikası izleyen ABD, bir yandan da bütün dünyada yükselen dolar kuru endişesi yaşıyor. 

ABD dolarının sepetteki diğer para birimleri karşısındaki değerini ölçen dolar endeksi 112 seviyesine yükseldi.

ABD'deki enflasyon da eylül ayı itibarıyla yıllık yüzde 8,2'ye yükseldi. Sürdürülebilir bulunmayan güçlü dolar politikasının ABD ekonomisine faturası ağır olacağı konuluyor.

Yüksek faiz artışlarıyla ağırlaşan borç ve faiz ödemelerinin hem ABD’yi...