16 / 05 / 2024

ABD ekim 2016 harcamaları

ABD ekim 2016 harcamaları

ABD Ticaret Bakanlığının verilerine göre, ekimde inşaat harcamaları bir önceki aya göre yüzde 0,5 arttı. Böylece haziran ayından bu yana ilk kez yükselen veriye ilişkin piyasa beklentisi ise yüzde 0,6 artış yönündeydi.

Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artarken bitirilen konut sayısı düştü!

ABD İstatistik Bürosu ile İskân ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı, Ekim 2023’e yönelik konut inşaat istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Söz konusu verilere göre Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artış gösterirken, bitirilen konut sayısı ise düşüş gösterdi.

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi Ekim ayında yüzde 19,5 arttı!

ABD'nin ekim ayı ulusal konut endeksi sonuç verileri S-P CoreLogic Case-Shiller tarafından yayımlandı. Açıklanan resmi rakamlara göre, Ekim 2021’de geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 19.1 arttı.

ABD'de inşaat harcamaları Ekim'de yüzde 0,2 arttı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ABD'de inşaat harcamaları, Ekim 2021'de aylık bazda yüzde 0,2 artış gösterdi.

ABD'de bekleyen konut satışları Ekim ayında beklentileri aştı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Ekim 2021'de aylık bazda yüzde 7,5 arttı.

ABD'de yeni konut satışları Ekim ayında beklentileri karşılayamadı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre ,ABD'de yeni konut satışları, Ekim 2021'de aylık bazda yüzde 0,4 artışla 742 bine çıkmasına rağmen beklentileri karşılayamadı...

ABD'de 2. el konut satışları Ekim ayında beklentilerin aksine arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları Ekim ayında beklentilerin aksine artış gösterdi.

ABD inşaat harcamaları Ekim ayında yüzde 1.3 arttı!

ABD Ticaret Bakanlığı İstatistik Bürosu'nun yayınladığı verilere göre ABD'de Ekim ayında inşaat harcamaları yüzde 1.3 arttı.

ABD'de ikinci el konut satışları Ekim'de yüzde 4,3 arttı!

ABD'de ikinci el konut satışları, Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 4,3 yükselerek 6,85 milyona ulaştı ve son 5 aydır gösterdiği yükseliş eğilimine devam etti.

ABD'de konut başlangıçları ekim ayında yüzde 4,9 yükseldi!

ABD'de konut başlangıçları, ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 4,9 yükselerek 1 milyon 530 bine ulaştı, inşaat izinleri ise 1 milyon 545 bin seviyesinde yaşandı.

Ordu Büyükşehir Meclisi 'nazım imar planı'nı iptal etti!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 20 Ekim 2016 tarihindeki meclis toplantısında kabul edilen 'nazım imar planı'nı oy birliği ile iptal etti.

ABD'de konut fiyat endeksi Ekim'de yüzde 0,41 arttı!

ABD'de S&P CoreLogic CaseShiller 20 Kentte Konut Fiyat Endeksi Ekim'de aylık yüzde 0.41, yıllık yüzde 5.03 arttı.

ABD'de inşaat harcamaları Ekim'de yüzde 0,1 azaldı!

ABD'de inşaat harcamaları Ekim ayında yüzde 0,4 artış beklentisine karşın yüzde 0,1 azaldı.

ABD’de ikinci el konut satışları Ekim'de yüzde 1,4 arttı!

ABD’de ikinci el konut satışları, Ekim ayında yüzde 1,4 artış göstererek 5 milyon 220 bine ulaştı. Verilere göre, 6 ay süren düşüş eğilimi sonlandı.

ABD ekim 2016 harcamaları Haberi

ABD ekim 2016 harcamaları


ABD'de inşaat harcamaları ekimde yüzde 0,5 artarak 4 ayın ilk yükselişini kaydetti


ABD Ticaret Bakanlığının verilerine göre, ekimde inşaat harcamaları bir önceki aya göre yüzde 0,5 arttı. Böylece haziran ayından bu yana ilk kez yükselen veriye ilişkin piyasa beklentisi ise yüzde 0,6 artış yönündeydi. 


Geçen ay yüzde 0,4 gerilediği açıklanan eylül ayı inşaat harcamalarının ise önceki aya kıyasla sabit kaldığı kayda geçirilerek, önceki veri revize edildi. 


Bu arada, ABD'de bugün açıklanan diğer verilere göre, kasım ayı ISM ve PMI imalat sanayi endeksleride sırasıyla 53,2 ve 54,1 ile beklentinin üstünde gerçekleşti. 


Analistler, son haftalarda açıklanan olumlu makroekonomik verilerin, ABD Merkez Bankasının aralık toplantısında faiz artırmasını neredeyse garanti ettiğini düşünüyor. 


Piyasaların 13-14 Aralık'ta yapılacak toplantıya ilişkin faiz artış beklentisi ise yüzde 95'in üzerinde...