29 / 04 / 2024

ABD'de bekleyen konut satışları Ekim ayında beklentileri aştı!

ABD'de bekleyen konut satışları Ekim ayında beklentileri aştı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Ekim 2021'de aylık bazda yüzde 7,5 arttı.



National Association of Realtors (NAR), merakla beklenen ekim 2021'e ilişkin bekleyen konut satışları endeksini resmen duyurdu.

Açıklanan resmi rakamlara göre, ülkede bekleyen konut satışları endeksi, Ekim 2021'de aylık bazda yüzde 7,5 arttı ve 125,2 değerine çıktı.

Merakla beklenen rakamlara göre, bu dönemde toparlanma gösteren verilere ilişkin piyasa beklentisi, yüzde 0,9 artması şeklindeydi. Ülkede bekleyen konut satışları, Eylül ayında aylık bazda yüzde 2,4 azalma göstermişti.

ABD de bekleyen konut satışları Ekim ayında beklentileri aştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, satışlar, Ekim 2021'de yıllık bazda da yüzde 1,4'lük düşüş gösterdi.

Yapılan açıklamada görüşleri yer alan NAR Başekonomisti Lawrence Yun konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada hızla yükselen kiraların ve konut kredisi oranlarında beklenen artışın finansal olarak güçlü tüketicileri konut satın almaya yönlendirdiğini bildirdi.

Konut talebinin hala yüksek olduğunu bildiren NAR Başekonomisti Lawrence Yun, gelecek birkaç ay boyunca konut fiyatlarının daha yavaş bir hızda artmasının ve konut kredisi oranları arttıkça konut talebinin daha ılımlı bir duruma gelmesinin beklendiğini bildirdi.

ABD'de yeni konut satışları Ekim ayında beklentileri karşılayamadı!


Geri Dön