27 / 04 / 2024

Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artarken bitirilen konut sayısı düştü!

Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artarken bitirilen konut sayısı düştü!

ABD İstatistik Bürosu ile İskân ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı, Ekim 2023’e yönelik konut inşaat istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Söz konusu verilere göre Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artış gösterirken, bitirilen konut sayısı ise düşüş gösterdi.



ABD İstatistik Bürosu ile İskân ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı, Ekim 2023’e yönelik konut inşaat istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Ekim ayı verileri ilave edildiği zaman ABD’de inşaat izni verilen özel konutların mevsim etkilerinden arındırılmış yıl sonu öngörüleri 1.487 adet şeklinde kayıtlara geçti.

Söz konusu ayda tek haneli konut inşaatı izinleri 968 bin adet olarak gerçekleşti. Bu rakam, güncellenmiş eylül ayı sonuçlarının yüzde 0,5 üzerinde yer alıyor. 5 ya da daha fazla haneli konut inşaat izinlerinin ise aynı ayda 469 bin adet olarak gerçekleştiği ifade edildi.

Yeni başlayan özel konut inşaatlarının mevsim etkilerinden arındırılmış yıl sonu ortalaması ekim ayında 1.372 adet olduğu öğrenildi. Bu sayı, güncellenmiş eylül ayı tahmininin yüzde 1,9 üzerinde ve 2022 yılı Ekim ayı rakamının yüzde 4,2 altında yer alıyor.

 Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artarken bitirilen konut sayısı düştü!

EYLÜL AYINA GÖRE YÜZDE 0,2 ORANINDA ARTIŞ

Aynı ayda yeni başlayan tek haneli konut inşaatlarının ortalaması güncellenmiş eylül ayı rakamına göre yüzde 0,2 oranındaki artış ile beraber 970 bin adet olarak kaydedildi. Aynı zamanda, yeni başlayan 5 ya da daha fazla haneli konut inşaatları ise 382 bin adet bandında yer aldı.

Ekim ayı verileri eklendiği zaman tamamlanan özel konut inşaatlarının mevsim etkilerinden arındırılmış yıl sonu ortalaması 1.410 adet olarak kayıtlara geçti. Bu rakam, güncellenmiş eylül ayı öngörülerinin yüzde 4,6 altında ve 2022 yılı Ekim ayı rakamının yüzde 4,6 üzerinde yer alıyor.

 Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artarken bitirilen konut sayısı düştü!

Söz konusu ayda tamamlanan tek haneli konut inşaatlarının yıl sonu ortalaması 993 bin adet olarak gerçekleşirken, bu rakam güncellenmiş Eylül ayı rakamının yüzde 0,9 altında yer aldı. Ekim ayında sona eren 5 ya da daha fazla haneli konut inşaatı ise 408 bin adet seviyesinde olduğu kaydedildi.

Öte yandan, ekim ayı verileri ilave edildiği zaman ABD’de inşaat izni verilen özel konutların mevsim etkilerinden arındırılmış yıl sonu öngörüleri 1.487 adet olarak kayıtlara geçti. Bu rakamın, güncellenmiş eylül ayı satış rakamlarının yüzde 1,1 üzerinde ve 1.555 bin adet olan 2022 yılı Ekim ayı rakamlarının ise yüzde 4,4 altında olduğu kaydedildi.

Konut kredilerinde bundan sonra ne olacak?

Sigorta şirketlerinden doğal afetlere karşı yeni sigorta paketleri geliyor!

Kahramanmaraş'ta 19 Bin 418 kalıcı konutun inşası tam gaz devam!


Geri Dön