18 / 05 / 2024

ABD evsiz

ABD evsiz

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) Kovid-19 salgını sürecinde kiralarını ödeyemeyen vatandaşlar için tanıdığı moratoryumun 31 Temmuz tarihinde sona ermesiyle ülkede tarihi ve yıkıcı bir tahliye ve haciz dalgasının yaşanacağı öngörülüyor.

Yüksek kira, gelirdeki düşüş ve enflasyon ABD’de evsiz sayısını artırdı!

Dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan ABD’de evsizlerin sayısı rekor kırıyor. Konut ve Kentsel Gelişim idaresine göre, yaşanan bu artışın en önemli sebebi enflasyon... 

ABD'de kiralarını toplayamayan ev sahipleri evsiz kaldı!

Amerika'nın New York eyaletinde kira sorunu büyüyor. Üç mülk sahibi kadın kiralarını toplayamayınca evsiz kaldı. Federaller kira desteklerinin verilmemesinin ciddi kira krizi yaratacağı ön görüşünde. 

ABD'de milyonlarca kiracı evsiz kalmaktan kurtuldu!

ABD'de ,6 milyon kiracı evsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıyaydı. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri kiralarını ödemeyen kiracılar 3 Ekim tarihine kadar evlerinden çıkartılamayacak.

ABD'de milyonlarca kiracı evsiz kalabilir!

ABD'de 3,6 milyon kiracı evsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya. Kiralarını ödemeyen 3,6 milyon kiracının endişeli bekleyişi sürüyor. 

Los Angeles'ta evsiz sayısı giderek artıyor!

ABD’nin en kalabalık şehirlerinden biri olan Los Angelas'ta artan evsiz sayısı yetkilileri endişelendiriyor.

ABD’de milyonlarca kiracı neden ev ve işyerlerinden çıkarılma korkusuyla yaşıyor?

Uzmanlar, milyonlarca ABD'li evsiz kalma riskiyle karşı karşıya bırakan, benzeri görülmemiş bir tahliye dalgasının gelmekte olduğu konusunda uyarı yapıyor.

ABD'deki hortumda yüzlerce kişi evsiz kaldı!

Amerika Birleşik Devleti Tennessee eyaletinde meydana gelen hortumda 140'tan fazla bina yıkıldı. Yüzlerce kişinin evsiz kaldığı belirtildi...

Los Angeles Skid Row Drive'de 5 binden fazla evsiz var!

ABD’nin Los Angeles şehrinde Skid Row Drive adlı caddede 5 binden fazla evsiz insan yan yana kurulmuş çadırlarda yaşıyor...

ABD'de evsizlerin sayısı Türkiye'nin 47 şehrini geride bıraktı!

Kentsel Gelişim Bakanlığının verilerine göre, geçen sene ABD'de ortalama 550 bin evsiz vardı. Bu rakam 2016 yılında Ağrı'nın nüfusundan fazlaydı. 

Kredisini ödeyemeyince evsiz kalan mimar taşınabilir ev yaptı!

Kemal Sunal'ın 'Gülen Adam' filminin benzeri ABD'de yaşandı. Amerikalı mimar Macy Miller kocasından boşandı, ardından işsiz kaldı ve mortgage usülü aldığı evinin taksitlerini ödeyemeyince evsiz kaldı....

ABD konut satışları İMKB'yi ve dünya borsalarını vurdu!

ABD ikinci el konut satışları Temmuz'da 3.83 milyon ile 15 yılın en düşüğüne geriledi

ABD'de yeni konut inşaatları yüzde 1.7 artış gösterdi

ABD´de Temmuz ayında üretici fiyatları, 3 aylık düşüş sürecinin ardından yüzde 0,2 arttı

ABD´de konut satışlarında yüzde 20'lik düşüş bekleniyor!

 Nurhan Toğuç, ABD´de konut satışlarında yüzde 20´lik düşüş beklendiğini kaydetti

ABD evsiz Haberi

ABD evsiz

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) Kovid-19 salgını sürecinde kiralarını ödeyemeyen vatandaşlar için tanıdığı moratoryumun 31 Temmuz tarihinde sona ermesiyle ülkede tarihi ve yıkıcı bir tahliye ve haciz dalgasının yaşanacağı öngörülüyor.

BirGün'den Chase Lawrence'ın haberine göre; Biden yönetiminin bu süreyi uzatacağına ilişkin bir işaret de bulunmuyor. Beyaz Saray Basın Sekreteri Jen Psaki, gerçekleştirdiği basın toplantısında Biden yönetiminin “ipotekli kişilerin aylık ödeme indirimleri ve olası kredi yöntemleriyle evlerinde kalmalarına yardımcı olma” gibi konulardaki belirsiz çabalarına ilişkin övündü. Fakat New York Fed'in Hanehalkı Borç ve Kredi Raporu'na göre, geçtiğimiz see tarihte ilk defa ülkedeki konut borcu miktarının 10 trilyon doları aştığı belirlendi. Bu, muazzam bir haciz krizi anlamına geliyor. Ayrıca bu olay iş kayıpları, işçi ücretlerinin düşürülmesi gibi sonuçlara da neden oluyor.