28 / 04 / 2024

Yüksek kira, gelirdeki düşüş ve enflasyon ABD’de evsiz sayısını artırdı!

Yüksek kira, gelirdeki düşüş ve enflasyon ABD’de evsiz sayısını artırdı!

Dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan ABD’de evsizlerin sayısı rekor kırıyor. Konut ve Kentsel Gelişim idaresine göre, yaşanan bu artışın en önemli sebebi enflasyon... 



Dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan ABD’de evsizlerin sayısı adeta rekor kırıyor. Konut ve Kentsel Gelişim idaresine göre, söz konusu bu artışların en önemli nedeni enflasyon. Ayrıca artış gösteren kira fiyatları ve gelirlerdeki düşüş de evsiz sayısının rekor kırmasındaki diğer sebepler...

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre dünyanın en büyük ekonomisine sahip ülkesi olan Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) sokakta yaşayan evsizlerin sayısı, verinin açıklanmaya başlamış olduğu 2007'den itibaren 653 bin kişi ile rekor kırdı. 


ÇOCUKLU AİLELER DE EVSİZ

İstanbul Ticaret Gazetesi tarafından aktarılan detaylara göre en çok atış yüzde 15.5 ile çocuklu ailelerde gerçekleşirken, onu yüzde 15.3 ile ise yalnız yaşayan gençler izledi.

Yüksek kira, gelirdeki düşüş ve enflasyon ABD’de evsiz sayısını artırdı!

EN ÖNEMLİ SEBEP ENFLASYON

Ayrıca ABD Konut ve Kentsel Gelişim Bakanlığı’nın (HUD) 15 Aralık 2023 tarihinde yayınlamış olduğu söz konusu rapora göre artışın en önemli sebepleri enflasyon, artan kiralara karşılık kiralayan kişilerin gelirlerindeki düşüş ve pandemi sürecinde gerçekleşmeyen tahliyelerin pandemi sonrası artması şeklinde gösteriliyor. 

KİRALARDA YÜZDE 18.8'LİK ARTIŞ

Ayrıca enflasyondan arındırılmış verilere göre 2001-2022 arasında ortalama kiralar yüzde 18.8 artış gösterirken hane halkı geliri de yalnızca yüzde 4.3 artış gösterdi.

Ayrıca yine konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre barınma sorununun çözümü için kişilerin kentte kamp yapmalarının yasaklanması, devlete ait arazi ve fon imkânlarının kontrollü kamp ve barınak alanları inşa edilmesinde kullanılması gibi öneriler siyasetçiler tarafından da dile getiriliyor.

ABD'DE İKİNCİ EL KONUT SATIŞLARINDA SON DURUM

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından 2023 yılının Kasım ayına ilişkin 2. el konut satış verilerini resmen açıkladı. Resmi olarak açıklanan söz konusu bu verilere göre, ABD'de 2. el konut satışları, 2023 yılının Kasım ayında mevsim etkilerinden arındırılmış olarak aylık bazda yüzde 0,8 artarak 3,82 milyona çıktı.

Özelleştirme gelirleri yüksek olursa enflasyon düşük mü oluyor?

Halka arz fiyatının altına düşen şirketler!

İstanbul'da konut fiyatları son 5 yılda 10 kat arttı!


Geri Dön