05 / 05 / 2024

ABD İslam Kültür Merkezini kim açıyor

ABD İslam Kültür Merkezini kim açıyor

Dünyanın en büyük külliyesi olacak, Mimar Sinan tarzını yansıtan 700 kişi kapasiteli caminin de içinde bulunduğu ABD İslam Kültür Merkezi'nin açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama birlikte yapacak.

''Takı kültürünü gümüş olarak devam ettirin'' diyen İslam Memiş'ten çarpıcı gümüş yorumu! Gümüş olanlar çok önemli bakın

Gümüş fiyatları ocak ayından itibaren sert düşüş eğilimine girdi. Konu ile ilgili İslam Memiş ''Takı kültürünü gümüş olarak değiştirin'' diyerek  yatırımcıları uyardı.

ABD'de Sancar Türk Kültür Merkezi açıldı!

ABD'de Nobel Ödüllü Türk Bilim İnsanı Aziz Sancar ve eşi Gwen Sancar'ın yönetimindeki Sancar Vakfı öncülüğünde Kuzey Carolina eyaletinde hayata geçirilen Sancar Türk Kültür Merkezi açıldı.

Slovenya Ljubljana Camisi ve İslam Kültür Merkezi Haziran'da açılacak!

Temeli 2013 yılında atılan Ljubljana Camisi ve İslam Kültür Merkezi'nin inşaatı tamamlandı.

Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi Gaziantep'te açılacak!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Gaziantep Şahinbey ilçesinde bulunan Doğu ve Güneydoğu’nun en büyük kongre merkezi olacak olan Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi'ni ziyaret etti. Abdülhamit Gül kongre merkezi için "Gaziantep’i cazibe merkezi haline getirecek önemli bir katkı sağlayacak" dedi.

Almanya'da Bergheim Camisi ve Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Bergheim Camisi ve Kültür Merkezi'nin temeli atıldı. 

Sancar Türk Kültür ve Toplum Merkezi'nin temeli atıldı!

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın öncülüğünde ABD'nin Kuzey Carolina bölgesinde Sancar Türk Kültür ve Toplum Merkezi'nin temeli atıldı. Merkezin yaklaşık 1 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Dolmabahçe Sarayı'na Kültür Hediyelik Eşya Binası yapılacak!

1856'da Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılan Dolmabahçe Sarayı'na "hediyelik eşya mağazası" yapılacak. "Kültür Hediyelik Eşya Binası" için 11 Temmuz'da ihaleye çıkılacak.

İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi'nin temeli bugün atılacak!

Türk-İslam motiflerinden esinlenilen İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi’nin temel atma töreni bugün atılıyor. Küçükçekmece'de hayata geçirilen ibadethane, eğitim ve kongre alanlarından oluşacak merkez 2 yılda tamamlanacak.

İslam Kültür Merkezi Konya'ya değer katacak!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İslam Kültür Merkezi’nin bölgede Cumhuriyet döneminde bu alanda yapılan ilk çalışma olduğunu belirterek, merkezin Konya'ya değer katacağını söyledi

Konya İslam Kültür Merkezi ne zaman açılacak?

2016 yılı içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanan Konya İslam Kültür Merkezi’nde beklenenin aksi bir durumla karşılaşıldı. İslam Kültür Merkezi’nde istenmeyen görüntüler oluşmaya başladı.

Yeni Atatürk Kültür Merkezi nasıl olacak?

ABD’li mimarlık firması Perkins Will de İstanbul’daki AKM binası için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bir proje sundu. Projede 2 bin kişilik büyük bir tiyatro ve opera salonu, 800 kişilik tiyatro salonu, sinema salonları yer alacak.

Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi açıldı!

ABD'nin başkenti Washington'a yarım saatlik mesafede Maryland eyaletinde bulunan Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nin resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.

Narlıdere Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi'nin inşaatı tamamlandı!

İzmir Narlıdere'de yer alan "Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi" projesi çalışmalarını denetleyen Narlıdere Belediye başkanı Abdül Batur, inşaat çalışmalarının tamamlandığını artık açılışa çok az bir zaman kaldığını ifade etti.

ABD İslam Kültür Merkezini kim açıyor Haberi

ABD İslam Kültür Merkezini kim açıyor

Dünyanın en büyük külliyesi olacak, Mimar Sinan tarzını yansıtan 700 kişi kapasiteli caminin de içinde bulunduğu ABD İslam Kültür Merkezi tamamlandı, açılışı için gün sayılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama açılışı birlikte yapacak.


İslam dinini ve estetiğini Amerikalılara en doğru şekilde tanıtmayı hedefleyen ve dünyanın en büyük külliyesi olma sıfatını da taşıyacak olan ABD'nin başkenti Washington yakınlarındaki Maryland eyaletindeki ABD İslam Kültür Merkezi'nin çalışmaları tamamlandı.


2011 yılının Eylül ayında inşaatına başlanan ABD İslam Kültür Merkezi, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı'nın desteği ile 60 dönümlük arazi üzerine yapıldı. 16. yüzyıl Osmanlı mimarisini yansıtan cami Mimar Sinan'ın eserlerinden esinlenerek hazırlandı. 700 kişi kapasiteli caminin sedef işlemeli kapıları, minberi, mihrabı ve mermer kolon süslemeleri gibi özel işçilik isteyen parçaları Türkiye'de hazırlatıldı.


Geçtiğimiz...