29 / 04 / 2024

ABD ithalat

ABD ithalat

Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı tarafından başlatılan inşaat çeliği soruşturmasında Türkiye aklandı. Nervürlü inşaat çeliği ithalatına karşı açılan anti-damping soruşturmasında oranlar yüzde 0 olarak belirlendi.

Piyasaları hareketlendirecek rapor! ABD, 2023 için petrol fiyat tahminini duyurdu!

Petrolle ilgili bir kötü haber de ABD’den geldi. Bu sene, dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin’in talebinin artacağını öngören ABD, 2023 için petrol fiyatı için nasıl bir tahminde bulundu? İşte o sorunun yanıtı…

DTÖ ABD'yi haksız buldu Türkiye lehine karar verdi. Türk çelik üreticilerine müjde

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ),  ABD eski Başkanı Donald Trump’ın, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerden çelik ve alüminyum ithalatına getirdiği ek gümrük vergilerinin küresel ticaret kurallarına aykırı buldu ve Türkiye'nin lehinde karar verdi.

ABD son noktayı koydu! Huawei ve ZTE adaya veda ediyor!

ABD, Huawei ve ZTE cihazlarının ithalatını yasakladı. Bu markaların telekomünikasyon ekipmanları altyapıda kullanılmayacak.

İran kripto para ile ilk ithalatını gerçekleştirdi!

İran, kripto para ile 10 milyon dolar değerindeki ilk ithalat işlemini hayata geçirdi. Kripto para ile ticaret sayesinde ABD'nin yaptırımlarının aşılması amaçlanıyor.

ABD'de dış ticaret açığı şubatta rekor seviyeye ulaştı!

ABD'nin bu dönemde ihracatı yüzde 2.6 azalışla 187.3 milyara dolara gerilerken, ithalatı yüzde 0.7 azalarak 258.3 milyar dolara indi.

ABD'den Türkiye'de dahil 18 ülkeye yeni gümrük vergisi!

ABD Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin de içinde bulunduğu 18 ülkeden alüminyum alaşım levha ithalatına damping veya sübvansiyon uygulandığı gerekçesi ile ek gümrük vergisi getirdi.

ABD'den alüminyum ithalatına ek gümrük vergisi: Listede Türkiye de var!

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, 1,96 milyar dolarlık alüminyum ithalatına ek gümrük vergileri getirileceğini duyurdu. 18 ülkenin yer aldığı listede Türkiye de bulunuyor.

Çin, ABD tarım ürünlerine yönelik ithalat kısıtlamalarında adım attı!

ABD Tarım Bakanlığı, Birinci Faz Ekonomi ve Ticaret Anlaşması doğrultusunda, kümes hayvanları, patates ve hayvan yemi gibi ürünlerin de aralarında olduğu ABD'nin tarımsal ürünlerine yönelik ithalat kısıtlamalarının Çin tarafından kaldırılmaya başlandığını aktardı.

Çelik ithalatında vergi indirimi havası!

ABD, Türkiye’ye çelik ithalatına uyguladığı yüzde 50 oranındaki gümrük vergisini yüzde 25’e indirdi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan çelik ithalatında vergilerin düşürülmesini olumlu olarak karşıladıklarını ifade etti.

ABD'nin çelik kararına Türkiye'den ilk açıklama: Tüm engeller kalksın!

ABD'nin Türkiye'den yaptığı çelik ithalatına uyguladığı yüzde 50 oranındaki gümrük vergisini yüzde 25'e indirmesinin ardından Türkiye'den konuyla ilgili ilk açıklama geldi

ABD çelik ithalatına gümrük vergisini yüzde 25'e indirdi!

ABD'nin Türkiye'den yaptığı çelik ithalatına uyguladığı yüzde 50 oranındaki gümrük vergisi yüzde 25 seviyelerine düşürüldü.

Al Abdı İnşaat İthalat İhracat Pazarlama Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Abdı İnşaat İthalat İhracat Pazarlama Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile Hamıd Mansoor Al-Abdı tarafından kuruldu.

Nihat Zeybekci: ABD’nin çelik vergisine anında misilleme yaparız!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ABD’nin gündeminde olan çelik ithalatına ek vergi konusu ile ilgili açıklamalar yaptı. Zeybekci “Böyle bir şey olursa da karşılığını mutlaka veririz” dedi.

ABD ithalat Haberi

ABD ithalat

Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı tarafından ülkemiz ve Meksika menşeli nervürlü inşaat çeliği ithalatına karşı açılan anti-damping ve telafi edici vergi soruşturması Türk çelik sektörünün zaferi ile sonuçlandı. Karara göre anti-damping oranları soruşturmaya konu Türk firmaları için ve dolayısıyla da tüm Türk fırmalarıiçin yüzde 0 olarak...