27 / 04 / 2024

DTÖ ABD'yi haksız buldu Türkiye lehine karar verdi. Türk çelik üreticilerine müjde

 DTÖ ABD'yi haksız buldu Türkiye lehine karar verdi. Türk çelik üreticilerine müjde

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ),  ABD eski Başkanı Donald Trump’ın, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerden çelik ve alüminyum ithalatına getirdiği ek gümrük vergilerinin küresel ticaret kurallarına aykırı buldu ve Türkiye'nin lehinde karar verdi.



Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Türkiye, Çin, Norveç ve İsviçre’nin, Trump’ın çelik ve alüminyum ithalatına yönelik ek gümrük vergisi itirazına yönelik kararını duyurdu. ABD’nin getirdiği ek verginin DTÖ kurallarıyla çelişkili olduğu belirtilerek, Donald Trump’ın getirdiği ek gümrük vergilerinin küresel ticaret kurallarını ihlal ettiği kaydedildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön