27 / 04 / 2024

Ruhsatsız projeler Türk standı yerine Kuveytli acentelerle fuara katıldı!

Ruhsatsız projeler Türk standı yerine Kuveytli acentelerle fuara katıldı!

Eylülde yapılması planlanan ancak Türkiye'deki bitmemiş inşaat projelerinin Kuveyt'te de mağdurlar yarattığı gerekçesi ile ertelenen Kuveyt Gayrimenkul Fuarı dün açıldı. Ruhsatsız projeler Türk standı yerine Kuveytli acentelerle fuara katıldı...



Eylülde yapılması planlanan ancak Türkiye'deki bitmemiş inşaat projelerinin Kuveyt'te de mağdurlar yarattığı gerekçesi ile ertelenen Kuveyt Gayrimenkul Fuarı dün açıldı. Ruhsatsız projeler Türk standı yerine Kuveytli acentelerle fuara katıldı.


Eylül ayında Kuveyt Ekonomi Bakanlığı tarafından "Kuveytlileri bitmemiş inşaat projeleriyle mağdur eden inşaat şirketlerinin varlığı' gerekçe gösterilerek ertelenen gayrimenkul fuarı dün "Onur Ülke Türkiye" sloganıyla kapılarını açtı. 


KUVEYT 19 TÜRK FİRMA KATILDI


 3 gün sürecek fuara, Türkiye'deki projelerinin ruhsatlı ve risk taşımadığını resmi makamlarca ispatlayan 19 Türk şirketi katıldı. Türkiye'deki inşaatlarında ruhsat engeline takılan bazı inşaat şirketlerinin de projelerini Kuveytli acenteler eliyle fuarın Türk standınm dışında kalan bölümünde tanıttığı dikkat çekti. 


Çoğunluğunu Esenyurt'ta imar planına uygun yapılmadığı gerekçesiyle inşaatı durdurulanların oluşturduğu bu projeler, Kuveyt vatandaşlarına konut satmak için seferber olan Türk inşaat şirketlerinin tepkisini çekti. Fuarı düzenleyen INREMA'nm Genel Koordinatörü Gökhan İlgar, "Kişi başına 67 bin dolar milli gelire sahip Kuveyt'te yatırımcılar İngiltere'den sonra en çok Türkiye'den gayrimenkul satın alıyor. Fuardaki yaklaşık 45 firmanın 19'u Türkiye'den. Fuarı önümüzdeki yıl nisanmayıs gibi tekrar düzenlemeyi düşünebiliriz" dedi. 


GAP'ın projelerini kralın yeğeni pazarlayacak Gayrimenkul fuarına Şehrizar Konakları, Metropol istanbul ve Tarlabaşı 360 projeleriyle katılan GAP inşaat, Kuveyt Kraliyet Ailesi ile işbirliği yaptı, imzalanan protokolle başta Kuveyt olmak üzere tüm Ortadoğu'da GAP inşaat projelerinin satış ve pazarlama faaliyetlerini Kuveyt Kralı'nın yeğeni Homoud Rashed AlHomoud Al-Sabah'ın sahibi olduğu Enterprise General Trading Constracting Co. (EGC Kuveyt) yürütecek. Kralın kız kardeşi Sheikha Fariha Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah da GAP inşaat'ın Şehrizar Konakları projesinden 9+1 tipinde daire satın aldı. GAP inşaat Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Feyzullah Yetgin de yabancılara satılan konutların yüzde 10'un Kuveytliler tarafından alındığını kaydetti. 


Ünsal Ereke/ Habertürk Gazetesi 


Geri Dön