29 / 04 / 2024

Türk Çelik İhracatçıları Birliği'nden ABD anti-damping soruşturmaları açıklaması!

Türk Çelik İhracatçıları Birliği'nden ABD anti-damping soruşturmaları açıklaması!

Türk çelik sektörü ABD’li yerli üreticiler tarafından Türkiye çelik sektörüne yönelik açılan sübvansiyon ve anti-damping soruşturmaları ile ilgili olarak ABD’li Senatörlerin, ABD Ticaret Bakanı Sayın Penny Pritzker’a gönderdiği mektubu üzüntüyle karşıladı




Türk çelik sektörü ABD’li yerli üreticiler tarafından Türkiye çelik sektörüne yönelik açılan sübvansiyon ve anti-damping soruşturmaları ile ilgili olarak ABD’li Senatörlerin, ABD Ticaret Bakanı Sayın Penny Pritzker’a gönderdiği mektubu üzüntüyle karşıladı.


Çeşitli haber mecralarında bazı ABD’li Senatörler tarafından halen devam etmekte olan sübvansiyon ve anti-damping soruşturmaları ile ilgili olarak ABD Ticaret Bakanı Sayın Penny Pritzker’a gönderilen mektuptan bahsedilmektedir. Konuyla ilgili açıklama yapan Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci,  Söz konusu mektuptan üzülerek haberdar olduğunu söyledi.


Ekinci “Daha önce de çeşitli mecralarda ifade ettiğimiz üzere Türk inşaat çeliği ihracatçıları serbest ve adil ticaret ilkelerine sonuna kadar bağlıdır. ABD Ticaret Bakanlığı’nın yakın zamanda açıkladığı sübvansiyon soruşturması ön kararları da bunu kanıtlamaktadır. Bakanlık ön sonuçlarını açıkladığı  bu soruşturmada Türk inşaat çeliği üreticilerinin aldığı devlet teşviklerin ölçülemeyecek kadar az, ihmal edilebilir seviyelerde olduğuna hükmetmiştir.” dedi.


Türk çelik ihracatçılarının ABD Ticaret Bakanlığı ile tam bir işbirliği içinde hareket ettiğini belirten Ekinci, “ABD’li çelik üreticilerinin haksız iddia ve şikayetler ile başlattığı anti-damping ve sübvansiyon soruşturmalarından, aklanarak çıkacağımıza inancımız tamdır. Bu kapsamda ABD Ticaret Bakanlığı’nın, tarafımızca sunulan delil ve belgeleri dünya ticaret kuralları çerçevesinde, tam ve adil bir şekilde inceleyerek yerli üreticilerin oluşturmaya çalıştıkları politik baskılardan etkilenmeden karar vereceklerine inanıyoruz.” dedi.


……………………………………


Turkish steel industry has great concerns regarding the letter sent by U.S. senators to the U.S. Secretary of Commerce Mr. Penny Pritzker.  


“The news about a recent letter sent to Secretary of Commerce Ms. Penny Pritzker by a group of U.S. Senators regarding Turkish rebar imports and the pending countervailing duty and antidumping investigations has been published in several channels. Regarding this issue, the Chairman of Turkish Steel Exporters Association (“CIB”), Namık Ekinci said “We read the related letter with great concern.” 


“Turkish rebar producers/exporters are fully committed to free and fair trade. The most recent rulings issued by the Department of Commerce support this. Contrary to the comments in the letter, the Department of Commerce has already ruled on a preliminary basis that Turkish rebar producers  do not receive any subsidies. In fact, the reported "subsidies" are so small that they are not considered worth measuring under U.S. law.” said Ekinci.


Ekinci stated that “Turkish producers/exporters are cooperating fully in both the current countervailing duty and antidumping investigations, and look forward to being fully exonerated in this process. We anticipate a full and fair hearing by the the U.S. authorities on these issues, in accordance with international rules, and unaffected by local political considerations.” 



Geri Dön