02 / 05 / 2024

ABD sigara yasağı

ABD sigara yasağı

ABD İskan ve Şehircilik Bakanlığı (HUD), ülke genelinde devlet tarafından sübvanse edilen sosyal konutlarda sigara ve tütün ürünlerinin yasaklanacağını duyurdu.

Donald Trump hakkında süren emlak dolandırıcılığı davasındaki konuşma yasağı askıya alındı!

ABD eski Başkanı Donald Trump hakkındaki "emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdığı" suçlamasıyla ilgili olarak New York'ta süren davada yargıç tarafından verilmiş olan "konuşma yasağı" askıya alındı.

ABD’den üniversitelerde TikTok’a yasak kararı!

Daha önce devlet kurumlarında TikTok’u yasaklama kararı alan ABD, yasağın kapsamını genişletiyor.

ABD enflasyonu düşürmek için yasa çıkardı: Vergi zamları, teşvikler… Peki ABD ekonomisi iyiye gidecek mi?

ABD Temsilciler Meclisi, enflasyonun düşürülmesine yönelik yasa tasarısını onayladı. Yasa ile sağlık ve iklim konusunda düzenlemelerin yanı sıra vergi artışları da dikkat çekiyor.

Son dakika! Altın yasağı geldi! Neler oluyor?

Son dakika haberine göre 4 ülkeden altın yasağı geldi. Kanada, İngiltere, ABD, ve Japonya, Ukrayna'ya savaş açan Rusya'dan altın ithalatını yasaklama kararı aldı. İşte ayrıntılar...

ABD'den kripto para yasağı için ilk adım geldi!

ABD, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto düzenlemesi için yeni yasa tasarısı hazırladı. Amerika söz konusu bu yasayla “kriptoyu kısıtlamadan mevcut yasalara dahil etmek” istiyor.

Piyasalar karışacak! ABD'den Rusya'ya dolar yasağı!

Ukrayna'ya savaş başlatan Rusya'ya yönelik yaptırımlar peş peşe gelmeye devam ediyor. ABD yönetimi ülkedeki bankalara, Rusya Hükümeti tarafından yapılan dolar cinsi ödemeleri durdurma kararı aldı..

Senatörlerden kripto para adımı: ABD’de kripto paralara yeni düzenleme!

ABD'de bazı parlamenterler kripto para alım satımıyla ilgilenen komisyonculara ilişkin düzenlenme getirilmesi amacıyla bir yasa teklifi hazırladı.

ABD'de kiralar ve mortgage ödemeleri için 45 milyar dolarlık kaynak ayrıldı!

ABD senatosu tarafından onaylanan mali teşvik paketi kapsamında, düşük gelirli hanelerin kiraları ve mortgage ödemeleri için 45 milyar dolarlık kaynak ayrıldı. Kirasını ödemeyenler için icra yasağı Eylül 2021'e kadar uzatıldı. 

İsrail, binlerce yasa dışı yeni konut inşasını onaylayacak!

İsrail hükümetinin, ABD'de Joe Biden başkanlık görevine başlamadan önce işgal altında bulunan Batı Şeria ve Kudüs'te binlerce yasa dışı yeni konut inşasına onay vereceği ortaya çıktı.

ABD'den Türkiye'ye gayrimenkul yaptırımı!

ABD'de 2021 yılı için 740 milyar dolarlık savunma bütçesine onay verilmesiyle  bu ay geçmesi beklenen tasarı ile birlikte Trump'ın 30 gün içerisinde Türkiye'ye yaptırım uygulaması bekleniyor. Yaptırımlar arasında gayrimenkul satış yasağı da yer alıyor.  

ABD'li Demokrat vekillerden Pompeo'ya İsrail'in yasa dışı yıkımlarını kınaması çağrısı!

ABD Temsilciler Meclisi üyesi 40 Demokrat vekil, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya, İsrail'in, Filistinliler'e ait olan Batı Şeria'daki yerleşim yerlerini yıkmasını kınaması çağrısı yaptı.

ABD'den Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini meşrulaştırmak için yeni adım!

ABD yönetimi, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini "meşrulaştırmak" için yeni bir adım attı.

Filistinliler ABD'nin Yahudi yerleşim birimleri kararını protesto etti!

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus'ta bir araya gelen Filistinliler, ABD yönetiminin işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine ilişkin kararını protesto etti...

ABD sigara yasağı Haberi

ABD sigara yasağı

ABD İskan ve Şehircilik Bakanlığı (HUD), ülke genelinde devlet tarafından sübvanse edilen sosyal konutlarda sigara ve tütün ürünlerinin yasaklanacağını duyurdu.


HUD'dan yapılan yazılı açıklamada, federal hükümete, eyalet veya yerel yönetimlere bağlı olan ABD genelindeki toplu konut kuruluşlarının, tütün ürünlerinin tüketimini yasaklayan uygulamayı yerine getirmek için bugünden itibaren 18 ay süresinin bulunduğu olduğu bildirildi.


Sosyal konutlardaki daireler, ortak kullanım alanları, idari ofisler ve sosyal konut binalarına 25 feet (7,6 metre) uzaklıkta tütün ve tütün ürünlerinin kullanılmasını önleyen uygulamanın, söz konusu alanlarda sigara, puro ve nargile kullanımını da yasakladığı belirtildi.


Açıklamada, yeni uygulama sayesinde sosyal konut sakinlerinin sağlığı ve kullanım alanlarının hava kalitesinin iyileştirileceği ifade edilirken, sosyal konutlarda yangın risklerinin de azaltılmasının hedeflendiği kaydedildi.


Bakanlığa göre, ABD genelinde 700 binden fazla sosyal konut yeni uygulamadan...