28 / 04 / 2024

Donald Trump hakkında süren emlak dolandırıcılığı davasındaki konuşma yasağı askıya alındı!

Donald Trump hakkında süren emlak dolandırıcılığı davasındaki konuşma yasağı askıya alındı!

ABD eski Başkanı Donald Trump hakkındaki "emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdığı" suçlamasıyla ilgili olarak New York'ta süren davada yargıç tarafından verilmiş olan "konuşma yasağı" askıya alındı.



ABD eski Başkanı Donald Trump hakkındaki "emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdığı" suçlamasıyla ilgili olarak New York'ta süren davada yargıç tarafından verilmiş olan "konuşma yasağı" askıya alındı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre New York eyaletindeki orta dereceli temyiz mahkemesi Yargıcı David Friedman, ABD eski Başkanı Donald Trump hakkındaki konuşma yasağı kararını askıya aldı.

New York eyaletindeki orta dereceli temyiz mahkemesi Yargıcı David Friedman, söz konusu konuşma yasağını Anayasa'daki ifade özgürlüğüne aykırı bulduğunu ve 2024 başkanlık seçimlerinin en güçlü adayları arasında görülen birinin mahkeme salonu dışında söylediklerinin bir yargıç tarafından denetlenme yetkisinin doğru olmadığını belirtti.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre söz konusu konuşma yasağı kararının kalıcı akıbeti ile ilgili daha uzun bir temyiz süreci sürerken Yargıç Friedman, Donal Trump'a, emlak dolandırıcılığı iddiasıyla yargılandığı davada mahkeme personeli hakkında özgürce konuşmasına izin vermiş oldu.

Donald Trump hakkında süren emlak dolandırıcılığı davasındaki konuşma yasağı askıya alındı!

Paylaşılan detaylara göre Manhattan Yüksek Mahkemesinde 2 Ekim tarihinden bu yana süren emlak dolandırıcılığı ile ilgili hukuki davada Yargıç Arthur Engoron, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşım üzerine Donalk Trump'a, mahkeme personeli hakkında konuşma yasağı getirmişti.

Yine verilen bilgilere göre Donald Trump, 3 Ekim tarihinde kendisine getirilmiş olan "konuşma yasağına" uymaması sebebiyle Engoron tarafından 15 bin dolar para cezasına çarptırılmış, avukatları, Trump hakkındaki söz konusu kararının acil durdurulması için New York'taki temyiz mahkemesine başvuru yapmıştı.

Paylaşılan bilgilere göre temyiz mahkemesi başvurusunda Trump'ın avukatları Yargıç Engoron'un "yetkisini istismar ettiğini" iddia ederken Engoron tarafı da mahkeme personelinin güvenliği için konuşma yasağının getirildiğini savunmuştu.

DONALD TRUMP HAKKINDAKİ DOLANDIRICILIK DAVASI


Yine verilen bilgilere göre New York Başsavcı Letitia James, Trump'ın, üç çocuğunun ve şirketinin servetini 3,6 milyar dolar fazla gösterdiğini iddia ettiği iddianamede, yargıçtan, Donald Trump ve çocuklarının New York'ta bir daha şirket kurmamasını, 5 sene boyunca ticari gayrimenkul satın almalarını yasaklamasını ve 250 milyon dolar para cezasına çarptırılmasını istiyor

Paylaşılan detaylara göre "Emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdığı" suçlamasıyla açılmış olan davada, Yargıç Arthur Engoron, eski Başkan Trump ve "Trump Organization" isimli şirketinin anlaşmalarda ve finansman sağlama evrakında, varlıklarına aşırı değer biçerek ve net servetini abartarak bankaları, sigortacıları ve iş dünyasından kişileri dolandırdığına ilişkin tüm suçlamaların mahkemede görülmesine hükmetmişti.

Aktarılan bilgilere göre Engoron, 35 sayfalık kararında, Donald Trump ile şirketinin ve yöneticilerinin, senelik finansal durumları hakkında sürekli yalan söyleyerek uygun şartlarda kredi ve düşük sigorta primi elde ettiklerini kaydetmişti.

Donald Trump, hakkındaki davanın 'siyasi saikle' açıldığını savunurken, Donald Trump'ın avukatları da Engoron'un Trump ve diğer sanıkların dolandırıcılıktan sorumlu olduğu şeklindeki kararını New York temyiz mahkemesine götürmüştü.

Yaptığı başvuruda, Yargıç Engoron'un karar verirken "hukuki ve/veya gerçek hatalar yapıp yapmadığının, takdir yetkisini kötüye kullanıp kullanmadığının ve/veya yetkisini aşarak hareket edip etmediğinin" değerlendirilmesi istenmişti.

Türkiye'de ikamet izniyle yaşayan yabancı sayısı yüzde 15 azaldı!

Gram altın, çeyrek altın ve tam altın bugün ne kadar? 18 Kasım 2023 son dakika altın fiyatları! 

Mahkemeden çok önemli tapu kararı geldi! On binlerce kişiyi ilgilendiriyor!


Geri Dön