04 / 05 / 2024

abd türk konsolosluğu

abd türk konsolosluğu

Türkiye’nin 40 yıl önce IBM’den satın aldığı ABD New York’taki 11 katlı başkonsolosluk binasının yerine 4 yıl içinde lale motifli 35 katlı gökdelen dikilecek.

ŞOK'ta büyük fırsat! Türk Kahvesi makinesi 799 TL! ŞOK 17 Ocak 2024 aktüel ürünler kataloğu 

ŞOK 17 Ocak 2024 aktüel kampanya kataloğu yayınlandı. ŞOK'ta bu hafta 17 Ocak ile 24 Ocak 2024 tarihleri arasında Esse Kahvematik Türk Kahvesi Makinesi 799 TL'den satılıyor. İşte  ŞOK 17 Ocak 2024 aktüel ürünler kataloğu.

Türk inşaat şirketlerinin konut projelerinde en gözde pazarı ABD!

Türk inşaat şirketleri konut projeleri için rotayı ABD'ye çevirdi. Türkiye'deki inşaat sektöründeki yavaşlama şirketleri başka pazarlara yönlendirdi.

Türk müteahhitler Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle biliniyor!

Ankara’nın kalbinde yükselen Metafor Ankara projesi ile sektörün güçlü oyuncularından View Yapı’nın yakın zamanda yönetim kurulu başkanı olan Ali İmran Bozdoğan, Türk müteahhitlerin Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle bilindiklerini belirtti ve sektörle ilgili açıklamalarda bulundu.

ABD’den ev alan 150 Türk dolandırıldı

Amerika’da bir Türk emlak yatırımcısının kurduğu şirketle aralarında Türk pilotların da bulunduğu 150 kişiyi dolandırdığı iddia edildi. C.B'ye ait şirketin üç buçuk yılda 30 milyon doların üzerinde satış yaptığı ortaya çıktı.

Muhittin Bilget kimdir? Hangi ülkenin Türk Büyükelçiliği’nde çalıştı? Şu an ne iş yapıyor?

Muhittin Bilget hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi ülkenin Türk büyükelçiliğinde, ne iş yaptı? Şu an hangi pozisyonda çalışmalar yürütüyor? İşte Muhittin Bilget ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

ABD'li banka Citibank: Türk süpermarketleri zamları tüketiciye hemen yansıtıyor!

ABD'li bankaları arasında yer alan Citibank'ın 'Türk Süpermarket Şirketleri' isimli analiz raporundaki kritikler dikkat çekti. İşte rapora ilişkin merak edilenler...

ABD'li dev bankadan seçim öncesi döviz uyarısı! Sorunlar devam ederse Türk Lirası değer kaybedebilir!

ABD'li dev banka Goldman Sachs, Türkiye'de seçim öncesi döviz piyasasında istikrarsızlık potansiyeli olduğunu belirterek döviz uyarısında bulundu. Sorunlar devam ederse Türk Lirası değer kaybedebilir!

ABD’den 4 Türk bankasına inceleme! İşte detaylar!

ABD Hazine Bakanlığının, 4 Türk özel bankası için inceleme başlattığına dair bir iddia ortaya atıldı. İşte detaylar!

Türk bankalarına ambargo kıskacı

ABD'den Türk İşadamlarına gelen "Rusya ile iş yapmayın" uyarısının ardından, bazı Türk bankalarının, Rusya Merkez Bankası'nın geliştirdiği ödeme sistemine dahil olmasının ambargoyu delmeye destek verildiği anlamına gelebileceği ve "yaptırıma uğrama" riski doğurduğu belirtildi.

Almanya Başkonsolosluğu’ndan Türklere müjde! Dışişleri Bakanlığı Almanya’ya personel alacak! Elinizi çabuk tutun

Almanya Başkonsolosluğu’ndan Avrupa’da çalışmak isteyen vatandaşlara güzel haber geldi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı Almanya’ya personel yolluyor

Eczacıbaşı ABD'nin aldığı köklü Türk şirketi bünyesine katmak için anlaşmaya vardı

Eczacıbaşı, 2012 yılında ABD'li Amgen şirketine satılan ve adı Gensanta olarak değişen Türk ilaç şirketini satın aldı. Türkiye'nin önde gelen şirketleri arasında yer alan firma mevcut hizmetlerine devam edeceğini bildirdi. İşte ayrıntılar...

Bayram öncesi uçak biletleri de zamlandı! Türk Hava Yolları, AnadoluJet ve Pegasus! İşte 17 Nisan 2022 fiyat listesi...

Bayram yaklaşırken uçak bileti fiyatları pes dedirtti! Peki, Sabiha Gökçen Havalimanı ve İstanbul Havalimanı'nda en ucuz uçak bileti fiyatları ne kadar? Türk Hava Yolları, Anadolu Jet ve Pegasus... İşte 17 Nisan 2022 fiyat listesi...

Türk emlak yatırımcıların gözü ABD'de!

Türk emlak yatırıcımları ABD emlak piyasasını radarına aldı.  Yatırımcıların özellikle Miami ve Baltimore'ye yoğun ilgisi bulunuyor. 

abd türk konsolosluğu Haberi

abd türk konsolosluğu

Türkiye’nin 40 yıl önce IBM’den satın aldığı ABD New York’taki 11 katlı başkonsolosluk binasının 6 yıl süren yıkımı tamamlandı. Binanın yerine 4 yıl içinde lale motifli 35 katlı gökdelen dikilecek.


Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi’nin hemen karşısında yer alan Türkevi Binası’nın yenilenmesi için 2006 yılında atılan ilk adımdan sonra bina 2011 yılında boşaltılmış, ancak yıkım işlemlerine başlanamamıştı. Zemin katının yıkımı tamamlanan Türkevi’nin daha yüksek katlara sahip olabilmesi için yanındaki 5 katlı binayı 5.5 milyon dolara satın alan Dışişleri Bakanlığı, bu binanın da yıkımını tamamladıktan sonra yerine projesi tamamlanan 35 katlı gökdelen inşa edecek. 


Türkevi binasının 2021 yılında tamamlanması planlanıyor. Binayı  IC İçtaş İnşaat ile ABD merkezli şirket Tishman yapacak. Türkevi’nin maliyeti 100 milyon doları aşacak. Yeni Türkevi’nde BM Daimi Temsilciliği ve...