16 / 05 / 2024

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu çelik

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu çelik

Irak'ta yaşanan güvenlik sorununun ardından ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun Türkiye dahil 6 ülkeden yapılan çelik boru ithalatına anti-damping vergisi getirmesi sektörün ihracatına ilişkin endişeleri artırdı...

Asaf Uluslararası Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Asaf Uluslararası Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Dilfuza Khudoyberganova tarafından kuruldu.

Proficient Gayrimenkul Ve Uluslararası Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Proficient Gayrimenkul Ve Uluslararası Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Erhan Kocaman tarafından kuruldu.

Bebek Uluslararası Ticaret Anonim Şirketi Kuruldu!

Bebek Uluslararası Ticaret Anonim Şirketi Bebek’te 50.000,00 TL sermaye bedeli ile T. Mükemmel Sarımsakcı tarafından kuruldu.

Aıh Mimarlık Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Uluslararası Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aıh Mimarlık Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Uluslararası Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta 10 milyon TL sermaye bedeli ile Abuhuraıra Barkathullah tarafından kuruldu.

ABD- Çin ticaret savaşlarında gerginlik büyüyor! Huawei'ye ihracat lisansı iptali

Biden yönetimi, ABD şirketlerinin çoğu ürünü Çinli Huawei'ye ihraç etmesi için lisans iznini durdurdu.

Twitter FTC’nin merceği altında!  Milyonlarca Dolar ceza alabilir!

ABD Federal Ticaret Komisyonu, Twitter’ın gizlilik ve veri güvenliği konusunda yaptığı uygulamaları mercek altına aldı.

Matrix Trading Uluslararası Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Matrix Trading Uluslararası Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 400 bin TL sermaye bedeli ile Muaz Mehiş tarafından kuruldu.

Magna Global İnşaat Ve Uluslararası Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Magna Global İnşaat Ve Uluslararası Ticaret Anonim Şirketi Beykoz'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Erdinç Göcek tarafından kuruldu.

Foreyn Kapital Uluslararası Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Foreyn Kapital Uluslararası Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ece Holding Anonim Şirketi tarafından kuruldu.

Ruhama Group Uluslararası Ticaret İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Ruhama Group Uluslararası Ticaret İnşaat Limited Şirketi bugün Ümraniye'de Muhammad Şarafatullah ve Mustafa Çoşkun ortaklığında kuruldu.

Zangar İnşaat Uluslararası Ticaret Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Zangar İnşaat Uluslararası Ticaret Sanayi Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de Maulen Kospanov, Mustafa Tuncay Marlalı ve İbrahim Pala ortaklığında kuruldu.

Bahar House Gayrimenkul Danışmanlık Ve Uluslararası Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bahar House Gayrimenkul Danışmanlık Ve Uluslararası Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Niyazkılıç Niyaz tarafından kuruldu.

ABD'de kripto para dolandırıcılığı kurbanlarının kaybı 1 buçuk yılda 1 milyar doları geçti!

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), 2021 yılının başından itibaren toplamda 46 binden fazla kişinin dolandırıcılık sebebiyle 1 milyar doların üzerinde kripto para kaybettiğini belirtti.

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu çelik Haberi

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu çelik


Irak'ta yaşanan güvenlik sorununun ardından ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun Türkiye dahil 6 ülkeden yapılan çelik boru ithalatına anti-damping vergisi getirmesi sektörün ihracatına ilişkin endişeleri artırdı.


Konuyla ilgili AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, özellikle ABD tarafının aldığı kararı sorunlu bulduklarını söyledi.


Verilen kararların gerekçeleri arasında Erdemir firmasının "kamu kurumu olduğu" ve Borusan'ın bu kurumdan ürün aldığı gibi unsurlar yer aldığını anlatan Yayan, "Erdemir, tamamen piyasa mekanizması içerisinde çalışmaktadır. Ayrıca demir-çelik sektörüne yönelik devlet yardımı 1996'da Türkiye ile AB arasında imzalanan serbest ticaret anlaşması hükümleri gereğince 2001'den beri gerçekleşmemektedir. Dolayısıyla ABD tarafının, kararını dayandırdığı gerekçeler mesnetsizdir" dedi.


Önümüzdeki dönemde inşaat demiri ile ilgili de benzer bir kararın alınma olasılığının söz konusu olduğunu ve buna ilişkin de...