05 / 05 / 2024

abdde inşaat izinleri arttı mı

abdde inşaat izinleri arttı mı

ABD'de açıklanan verilere bakıldığında inşaat izinleri yüzde 14,4 artışla 1 milyon 220 bine çıktı.

İnşaat izinlerinde yeni dönem!

Resmi gazetede yayınlanan karara göre; bazı inşaat izinleri prosedürlerine bağlı olan harçlar, bedel ve ücretler de yapı ruhsat başvuruların tek seferde ödenebilecek. 

Birleşik Krallık yapı inşaat izinlerini hızlandırdı!

Birleşik Krallık Yerel Yönetim ve Konut İşleri Bakanı Robert Jenrick, inşaata elverişli alanlar, "üç kategoride" değerlendirilecek. 'Hastane, okul ve konut' inşası için yapı inşaat izinleri otomatik olarak verilecek.

ABD'de inşaat izinleri yüzde 14,4 artışla 1 milyon 220 bine yükseldi!

ABD'de açıklanan verilere bakıldığında inşaat izinleri yüzde 14,4 artışla 1 milyon 220 bine çıktı.

Moskova'da inşaat izinleri yüzde 73 azaldı!

2019 yılının ilk yarısı itibariyle verilen inşaat izni sayısı geçtiğimiz yıla göre yaklaşık yüzde 73 azaldı.

Tek imzayla inşaat başlayabilecek!

YOİKK’nın eylem planıyla inşaat izinleri için yapılacak işlem sayısı 18’den 6’ya inecek. İnşaata tek imza ile başlanabilecek. Şantiye kuruluşunda işyeri kaydı için SGK’ya gidilmeyecek.

Recep Akdağ'dan inşaat izinleri açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, inşaat izinleri konusundaki yaptıkları düzenlemeler ile 18 adımda yapılan işi 6 adıma düşürdüklerini de söyledi.

ABD'de konut başlangıçları ve inşaat izinleri takip edilecek!

Analistler, bu akşam açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) tutanakları öncesinde ABD'de konutbaşlangıçları ve inşaat izinleri verisinin takip edileceğini belirtti.

ABD'de Eylül inşaat izinleri aylık yüzde 5 azaldı!

ABD'de bugün açıklanan verilere göre, eylül inşaat izinleri aylık yüzde 5 azaldı. Piyasa beklentisi, inşaat izinleri verisinin eylül ayında değişmemesi yönündeydi. Yüzde 1,4 artması beklenen konut başlangıçları ise yüzde 6,5 arttı.

Adana Kozan'da inşaat sektörü canlandı!

Adana'nın Kozan ilçesinde 18 aydır verilemeyen inşaat izinleri yeniden verildi. İlçede durma noktasına geldiği belirtilen inşaat sektörünün, inşaat izinlerinin 6 mahallede verilmeye başlanmasıyla canlandığı belirtildi.

Adana Kozan'da inşaat izinleri yeniden verilmeye başladı!

Adana Kozan 2014 yerel seçimlerinden bu yana 18 aydır verilemeyen inşaat izinleri yeniden verilmeye başlandı.Musa Öztürk, "Göreve geldiğimiz gün iptal edilen imar planı nedeni ile ilçemizde inşaat sektörü durma noktasına gelmişti..." dedi.

Adana Kozan'da inşaat izinleri verilmeye başladı!

Adana'nın Kozan ilçesinde 2014 yerel seçimlerinden bu yana 18 aydır verilemeyen inşaat izinleri yeniden verilmeye başlandı.

Yeni inşaat ve yapı kullanım izinleri yüzde 51 azaldı!

Konut satışlarında artış hızlanarak sürerken, yılın ilk çeyreğinde yeni inşaat ruhsatlarında yüzde 47 ve yapı kullanım izinlerinde yüzde 51 dolayında azalmalar yaşandı.

3. Havalimanı inşaatına Vietnam'dan ithal şoför!

Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir, yeni havalimanı inşaatı için 750 kamyon şoförüne ihtiyaç duyduklarını, ilanlara başvuru olmadığını, Vietnam'dan şoför getirmek için gerekli izinleri aldıklarını açıkladı.

abdde inşaat izinleri arttı mı Haberi

abdde inşaat izinleri arttı mı

ABD'de Teksas ve Florida gibi eyaletlerde Kovid-19 vakalarının sayısında artış görülürken, günlük vaka ve ölü sayısında düşüş görülen New York'ta normalleşme sürecinin ikinci aşamasının pazartesinden itibaren başlayacağı belirtildi

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, diğer bir yandan ABD'de açıklanan verilere bakıldığında koronavirüs salgını sebebiyle önceki aylarda düşüş gösteren konut başlangıçları, Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 4,3 artarak 974 bine, inşaat izinleri ise yüzde 14,4 artışla 1 milyon 220 bine çıktı.

ABD'de konut piyasası endeksi Haziran ayında rekor seviyede...