03 / 05 / 2024

Abdülhamidin türbesi nerede

Abdülhamidin türbesi nerede

2. Abdülhamid'in Türbesi hatırasına uygun şekilde korunuyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, II. Abdülhamid'in Türbesi'ni ziyaret etti. Türbenin hatırasına uygun şekilde korunduğunu ifade etti.

ABD'de kira bedelleri TÜFE'deki artışın üçte ikisinden fazlasını oluşturdu! 

ABD’de tüketici fiyatları ocak ayında kiralık konut bedellerindeki artışın etkisiyle beklenenden fazla yükseldi. Kira bedelleri TÜFE'deki artışın üçte ikisinden fazlasını oluşturdu.

ABD ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 100 milyar dolara çıkabilir!

ABD'nin Küresel Piyasalardan Sorumlu Ticaret Bakan Yardımcısı Arun Venkataraman, ABD ile Türkiye arasındaki ticaretin katlanarak büyümesi için ciddi bir fırsat gördüklerini belirterek, 100 milyar dolarlık hedefe ulaşmanın mümkün olduğunu söyledi.

ABD'de tüketici kredileri Nisan ayında beklentileri aştı!

ABD'de tüketici kredileri, Nisan ayında 23 milyar dolarlık artışla beklenenden daha yüksek bir seviyeye ulaştı. Tüketici harcamalarındaki bu artış, ekonomik toparlanmanın devam ettiğine dair olumlu bir işaret olarak görülüyor.

ABD'de tüm Tesla Model 3 araçlara vergi teşviki!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın tüm Model 3 araçlarının, ABD Hazine Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan yeni batarya tedariki kriterleri kapsamında vergi teşvikinden faydalanabileceği bildirildi.

ABD'de tüketici güveni 9 ayın en düşük seviyesine indi!

ABD'de Conference Board Tüketici Güven Endeksi, Nisan ayında aylık bazda 2,7 puan azaldı ve 101,3'e indi.

Türkiye’den ABD’ye rekor ihracat!

ABD’nin Türk ürünlerine yönelik talebi 2022’de de artmaya devam etti. 2022 yılında ABD’ye yapılan ihracat 14 milyar doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.

ABD'den Türkiye'ye peş peşe uyarı! Ruslarla iş yapan şirketler yatırım riskiyle karşı karşıya!

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Adeyemo'nun Türk mevkidaşı Elitaş'ı aradığını ve Rusya'ya yönelik yaptırımlar konusunda uyardı. Ardından Amerikan Ticaret Odası'nın Türkiye ofisine bir uyarı mektubu gönderdi! Ruslarla iş yapan şirketler yatırım riskiyle karşı karşıya...

ABD'de tüketici güveni temmuzda yeniden toparlanma gösterdi

ABD'de Michigan Üniversitesince ölçülen tüketici güven endeksi, temmuzda aylık 1,1 puan artışla 51,1'e çıkarak sınırlı bir toparlanma kaydetti.

Türkiye ile ABD arasında kritik temas! Ana gündem maddesi ekonomi

ABD ile Türkiye arasında kritik bir temas gerçekleşecek. Yabancı basından alınan haberlere göre ABD Hazine ve Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo’nun Türkiye’ye gelerek Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşüleceği iddia edildi. 

ABD'den Türk yatırımcılara konut yatırımı çağrısı!

Amerikan Merkez Bankası (FED) önümüzdeki birkaç senede Amerika emlak piyasasında çok büyük bir hareketlenme yaşanacağını tahmin ediyor. ABD'li emlak brokerları Türk yatırımcılara çağrıda bulunuyor ve bu büyük yatırım fırsatını kaçırmamalarını öneriyor.

Kağıt Ev dizisi nerede çekiliyor? 

Başrollerinde Erdal Beşikçioğlu ve Nur Fettahoğlu’nun  yer aldığı Kağıt Ev dizisinin nerede çekildiği merak konusu oldu. Peki, Kağıt Ev nerede çekiliyor. İşte detaylar...

ABD bütçesi şubatta 310.9 milyar dolar açık verdi!

ABD'de, 2021 mali yılının beşinci ayı olan şubat itibarıyla toplam bütçe açığı 1 trilyon doları geçti.

ABD'den Türkiye'de dahil 18 ülkeye yeni gümrük vergisi!

ABD Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin de içinde bulunduğu 18 ülkeden alüminyum alaşım levha ithalatına damping veya sübvansiyon uygulandığı gerekçesi ile ek gümrük vergisi getirdi.

Abdülhamidin türbesi nerede Haberi

Abdülhamidin türbesi nerede

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, II. Abdülhamid'in Türbesi'nin hatırasına uygun şekilde korunduğunu ifade ederek, "Ziyaretçiler tarafından ziyaret ediliyor. Ama olumsuz faaliyetler türbe tarafında olmasa bile yolun geçtiği, yolun işlek olduğu tarafta oluyorsa bile bu konuda arkadaşlarımızın gereken uyarıları nezaketle yapmaları konusunu tekrar kendilerine hatırlattım" dedi. 


Çelik, Çemberlitaş'ta bulunan II. Abdülhamid'in Türbesi'ni ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı. 


Bakan Çelik, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, basında, buranın hatırasına uygun olmayan bazı faaliyetlerin gerçekleştiğine dair haberler çıktığını belirterek, bu konuda bilgi aldığını söyledi.


Türbe ve çevresine, hatırasına hürmet etme anlamında gereken hassasiyetin gösterildiğini ifade eden Çelik, buranın Esma Sultan'ın Bahçesi olarak da geçtiğini kaydetti.


Çelik, şöyle konuştu:


"Burası esasında daha çok Sultan II. Abdülhamid için ziyaret edilen bir yer ama onun dedesi Sultan II. Mahmud, Sultan...