08 / 05 / 2024

abdurrahman yıldırım habertürk

abdurrahman yıldırım habertürk

Habertürk Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarlarından Abdurrahman Yıldırım cuma günü açıklanan GSYH verilerini değerlendi. İşte, Abdurrahman Yıldırım'ın değerlendirmesi...

Abdurrahman Yıldırım: Konut sektöründe satış adedi yıllık bazda 1 milyonun üzerine yerleşiyor!

Dün açıklanan ekim ayı konut satışları yüzde 25 arttı. Satışın, önceki yıllara göre yarım milyona yakın arttığı görülüyor. Bu yıl da 1 milyon adetlik konut satışı garantilendi.

Yener Yıldırım: AOÇ arazilerinde sahipsizlik söz konusu değil!

Atatürk Orman Çiftliği AOÇ Müdürü Yener Yıldırım, TBMM KİT Komisyonunda, yaptığı açıklamada AOÇ'ne ait arazilerde herhangi bir sahipsizliğin söz konusu olmadığını dile getirdi. 

Hadise ve Kaan Yıldırım Göktürk’te müstakil ev arıyor!

Evlenme kararı alan Hadise ve Kaan Yıldırım, hazırlıklara başladı. Çift, Göktürk’te müstakil bir ev arayışına girdi.

Muzaffer Yıldırım otelcilikte ‘The Stay’ markasıyla büyüyor!

Ünlü yapımcı Muzaffer Yıldırım, otelcilikte ‘The Stay’ markasıyla büyüyor. Yıldırım, ay sonunda Bebek Otel’i yenilenmiş haliyle açıyor. Yıldırım, Haliç’te bir tersaneyi, Alaçatı’da bir tavuk çiftliğini otele dönüştürecek. Sırada ise Küba’daki ilk Türk oteli var.

Başbakan Yıldırım imar barışının detaylarını açıkladı!

Başbakan Binali Yıldırım, Habertürk, 24 TV, CNN Türk, A Haber ortak yayınında soruları yanıtladı. 

Adnan Yıldırım yeniden Eximbank Genel Müdürü oldu!

Türkiye İhracat Kredi Bankası (Türk Eximbank) Genel Müdürlüğüne yeniden Adnan Yıldırım atandı...

Osman Yıldırım: Stüdyo daire kararı tam isabet!

Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, ‘Yeni Tip İmar Yönetmeliği’ni yorumladı. Yıldırım, "Türk insanının sıcak yaklaşmadığı 1+0 daireler yeni yönetmelikle artık inşa edilmeyecek. Artık daha kullanışlı evlerin inşa edileceğini düşünüyorum” değerlendirmesini yaptı.

İlhami Yıldırım Ordu Fatsa'da anaokulu yaptırıyor!

Türk Kızılayı Fatsa Şube Başkanı Erdi Şevketoğulları ve Binali Yıldırım’ın kardeşi İstanbul Kızılay Şube Başkanı İlhami Yıldırım ortak yürüttüğü Fatsa anaokulu projesinde ilk kazma vuruldu.

Yıldırım Holding Ekvador Puerto Bolivar limanını satın aldı!

CEO Yüksel Yıldırım ile CFO Evrim Öztürk'ün dengesi Yıldırım Holding’in liman işletmeciliğinde önemli oyuncu olma noktasına gelmesini sağladı.

Konut sektörü 5 yıldır dolarla yarışıyor!

Habertürk Gazetesi yazarı Abdurrahman Yıldırım, bugünkü yazısında dolarla emlak sektörünün kapışmasını anlattı. Yıldırım, "Dolarla yarışan hatta onu bir hayli geçen tek yatırım aracı konut"dedi.

Bursa Yıldırım plansız yapılaşmanın en fazla olduğu bölge!

Bursa Kent Gazetesi köşe yazarı olan Erhancem Öztürk bugünkü yazısında Bursa Yıldırım'daki plansız yapılaşmayı, dönüşüme ve projeleri anlattı. İşte Öztürk'ün o yazısı....

Binali Yıldırım'a Demir İpek Yolu Üstün Hizmet Nişanı verildi!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği, Binali Yıldırım'a Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yaptığı dönemde Demir İpek Yolu Projesi'ne desteği dolayısıyla "Demir İpek Yolu Üstün Hizmet Nişanı" verdi.

Yıldırım Holding, Baltık Denizi'ndeki üçüncü yatırımını Norveç'e yaptı!

Türk denizlik şirketlerinin yeni gözdesi İskandinavya oldu. İsveç' te iki liman birden alan Yıldırım Holding, şimdi de Norveç' in en büyük limanlarından birini portföyüne ekledi...

Yıldırım Holding, üçüncü liman yatırımını Norveç'e yaptı!

Türk denizlik şirketlerinin yeni gözdesi İskandinavya oldu. İsveç' te iki liman birden alan Yıldırım Holding, şimdi de Norveç' in en büyük limanlarından birini portföyüne ekledi...

abdurrahman yıldırım habertürk Haberi

abdurrahman yıldırım habertürk

Cuma günü açıklanan yılın ilk çeyrek GSYH verileri beklenenden daha iyi geldi ve yüzde 4.8 büyüdük. Yalnız bu büyüme tamamen iç tüketimle gerçekleşti, yatırımların herhangi bir katkısı olmadı, hatta negatif etkisi oldu. Çünkü yılın ilk çeyreğinde özel sektör makine ve teçhizat yatırımı yüzde 4.7 azaldı. Geçen yıldan gelen artışı sürdüremedik. 


-Sadece yerliler değil, yabancılar da doğrudan yatırımlarını azalttılar. Hem de çok büyük oranda. Cuma günü açıklanan ödemeler dengesi verilerine göre, yılın ilk dört ayında yabancıların doğrudan yatırımlarında yüzde 45 azalma meydana geldi. Geçen yılın aynı döneminde 4.9 milyar dolar olan doğrudan yatırımlar bu yıl 2.7 milyar dolara indi. 


-Üstelik bu yatırımların içinde gayrimenkul yatırımları artmasına karşılık. 1 milyar dolar olan emlak yatırımları bu yıl 1.4 milyar dolara çıktı. Emlak yatırımlarındaki artış...