27 / 07 / 2024

abdurrahman yıldırım köşe yazıları

abdurrahman yıldırım köşe yazıları

Dün açıklanan şubat ayı konut satışları ne dolar artışı ne de hava muhalefetini dinlemiş. Çünkü önceki yılın aynı ayına göre Türkiye konut satışları yüzde 15 arttı.

Ekrem Yıldırım kimdir? Ne iş yapıyor? Nereli? 

Eksun Gıda Tarım Sanayi ve Yönetim Kurulu Üyesi ve Grup Başkanı Ekrem Yıldırım kimdir? Kaç yaşında? Ekrem Yıldırım daha evvel hangi vazifelerde bulunmuştur? Ekrem Yıldırım'ın eğitim hayatı nasıldı?

Aziz Yıldırım, Bodrum Yalıkavak’taki evini kızlarına bıraktı!

Şampiyonluğu kılpayı kaçıran Fenerbahçe Spor Kulübü’nün eski başkanları arasında yer alan Aziz Yıldırım, gözde tatil beldesi Bodrum Yalıkavak’ta bulunan evini kızlarına bıraktı.

Bursa CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş'tan kentsel dönüşüm eleştirisi!

Bursa CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın kentsel dönüşüm projeleri hakkında eleştirilerde bulundu. 

Bursa Yıldırım Belediyesi'nden tapu işlemlerinde büyük kolaylık! 

Bursa Yıldırım Belediyesi, Yıldırım İlçe Tapu Müdürlüğü ile yeni protokol anlaşması imzalayarak tapu işlemlerinde büyük kolaylık sağlayacak uygulamayı hayata geçirdi. 

Öğretmen Semiha Yıldırım Külliyesi ve Hicret Camisi açıldı!

Kartal'da hayata geçirilen "Öğretmen Semiha Yıldırım Külliyesi ve Hicret Camisi" açıldı...

Yıldırım2020 Turizm E-Ticaret Restoran Tarım Hayvancılık Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Yıldırım2020 Turizm E-Ticaret Restoran Tarım Hayvancılık Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Recep Çopur tarafından kuruldu.

Aziz Yıldırım’ın kızı Gülşah Gordi Acarkent’e taşındı!

Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım’ın kızı Gülşah Gordi, 3 çocuğunu daha sakin bir semtte yaşamak için “kıta” değiştirme kararı aldı. 

Yıldırım Sezer: Gölcük, depremden sonra sıfırdan yapıldı!

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, 17 Ağustos 1999 depreminde ağır hasar görmüş ve yıkılması gereken bina olmadığını, yeni bir Gölcük'ün oluştuğundan bahsederek, "Gölcük depremle ilgili acı hatırayı unutmayacak ama bir yandan da geleceğe umutla bakmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

Aybars Yıldırım’ın kaçak binasında şaşırtan ilan!

CHP’li Aybars Yıldırım’ın Çeşme’de otel yaptıracağım diyerek inşa ettiği 6 katlı binaya yıkım kararı çıktı. Yapı kayıt belgesi iptal edilen binada ‘satılıktır’ ilanı olması şaşırttı.

Binali Yıldırım: Gündemimiz imar planı tadilatı olmayacak!

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Ben eğer belediye başkanı olursam İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin en önemli konusu imar plan tadilatı olmayacak." diye açıklama yaptı. 

Murat Yıldırım'dan eşine 16 milyonluk hediye ev!

Yakışıklı oyuncu Murat Yıldırım, 2016 yılında dünya evine girdiği İmane Elbani'ye Beykoz'dan 16 milyon TL'lik lüks bir ev aldı...

Kentsel dönüşüm Yıldırım’ı geleceğe taşıyacak!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde, önemli açıklamalarda bulundu.

Bursa Yıldırım'a yeni hizmet binası ve aile sağlığı merkezi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, Eğitim Mahallesi'nde hayata geçirdiği yeni hizmet binası ve aile sağlığı merkezini tamamladı.

abdurrahman yıldırım köşe yazıları Haberi

abdurrahman yıldırım köşe yazıları

Dün açıklanan şubat ayı konut satışları ne dolar artışı ne de hava muhalefetini dinlemiş. Çünkü önceki yılın aynı ayına göre Türkiye konut satışları yüzde 15 arttı. Hele hele bu satışlar içinde ipotekli satışlar ise yüzde 53 gibi inanılmaz bir şekilde büyüdü. Peşin veya müteahhit kredisi ile alımlar ise yerinde sayıyor. Görünüşe bakılırsa kredili konut alımlarında adeta patlama yaşanıyor.


■ Ancak bu durum konjonktürle de pek uyumlu değil. Bu nedenle rakamlara daha yakından bakma gereği duyduk. Artış olmasına artış var ancak bu daha çok geçen yılki bazın düşüklüğünden kaynaklanıyor. Çünkü kur artışlarını durduramayan Merkez Bankası 28 Ocak 2014’te faizleri bir kat düzeyinde artırmıştı. Bu da konut kredi faizlerine yansımış, yüzde 8-9 bandındaki faizler yüzde 13’ün üzerine çıkmıştı. Siyasi atmosfer de bugünkünden...