16 / 05 / 2024

abdye seramik ihracatı

abdye seramik ihracatı

Türkiye seramik sektörü, yılın ilk dört ayında en yüksek ihracat artışını yüzde 60’lık oranla ABD’ye gerçekleştirdi. Geçen yıl sektörün yedinci büyük pazarı olan ABD, dört ayda yapılan 23,7 milyon dolarlık ihracat rakamıyla beşinciliğe yükseldi.

Çimento ihracatı 5 yılda yüzde 78 arttı!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) tarafından düzenlenen 5. İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde, 2022 yılında ‘en fazla ihracat yapan firmalar açıklandı. Çimento ihracatı 2028'den 2022'ye kadar yüzde 78 artış kaydetti. 

Woow Seramik Üretim İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Woow Seramik Üretim İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Beşiktaş'ta Cahit Tuz ve Mohamed Faruk Nakdalı Naddaf ortaklığında kuruldu.

Çimento, cam, seramik ihracatçılarından doğal gaz zammına tepki!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere sanayide yapılan doğal gaz zammına yönelik açıklama yaptı.

Stone Seramik İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited  Şirketi kuruldu!

Stone Seramik İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü’nde  500 bin sermaye bedeli  ile Engin Eren ve Ümit Ört tarafından kuruldu.

Yapı malzemelerinde ihracatın liderleri Akçansa ve Çimsa!

Akçansa ve Çimsa’nın 2019'daki ihracat performansları, Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından ödüllendirildi.

Çimento ihracatın gizli şampiyonu oldu!

ÇCSİB tarafından hazırlanan “Çimento, Cam ve Seramik Sektörleri İhracatta Yerli Katma Değer” raporu açıklandı. Verilere göre, çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri ihracatın gizli şampiyonu oldu.

10 yılda 7,32 milyar dolarlık inşaat seramikleri ihracatı yapıldı!

Türkiye Seramik Federasyonu tarafından hazırlana rapora göre, 2009-2018 dönemlerini kapsayan 10 yıllık süre zarfında, 7,32 milyar dolarlık inşaat seramikleri ihracatı yapıldı.

Mask Seramik Yapı Malzemeleri İnşaat İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu! 

Mask Seramik Yapı Malzemeleri İnşaat İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Cem Cargün ve Yusuf Tuna ortaklığıyla kuruldu.

Apec Gayrimenkul İnşaat Seramik İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Apec Gayrimenkul İnşaat Seramik İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Ghıas Haj Lattouf ve Hasnaa Badnjkı ortaklığında kuruldu. 

Akgün Şirketler Grubu ABD’ye seramik fabrikası kuracak!

Yaklaşık olarak 17 yıl önce Sakarya’da kurdukları granit seramik fabrikası ile üretime başlayan Akgün Grubu, bugün 14 fabrika ve 4 bin çalışan ile 45 ülkeye ihracat yapmaya devam ediyor. 

Seramik kaplama malzemeleri katma değer fark yaratıyor!

Yer döşemeleri pazarının önemli ürünlerinden olan seramik kaplama malzemeleri sektörü, yarattığı katma değerle fark yaratıyor. 400 milyon dolar ihracatı olan sektörün ithalatı ise sadece 40 milyon dolar civarında.

Şişecam'a İhracat Şampiyonu ödülü!

Şişecam Topluluğu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 23. Olağan Genel Kurulu ve İhracat Şampiyonları Ödül Töreni’nde “Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri” kategorisinde 2015 yılında ihracat lideri olarak ödüle layık görüldü.

Seramik sektörünün 2023 hedefi 3,5 milyar dolar!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Kayan, "Türk seramik sektörü olarak 2023 yılı ihracat hedefimizi 3,5 milyar dolar olarak belirledik" dedi.

abdye seramik ihracatı Haberi

abdye seramik ihracatı


Türkiye seramik sektörü, yılın ilk dört ayında en yüksek ihracat artışını yüzde 60’lık oranla ABD’ye gerçekleştirdi. Geçen yıl sektörün yedinci büyük pazarı olan ABD, dört ayda yapılan 23,7 milyon dolarlık ihracat rakamıyla beşinciliğe yükseldi.


Türkiye Seramik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet T. Yamaner, yılsonuna kadar ABD’ye 50 milyon dolar ihracat hedeflediklerini açıkladı.


Türk seramik markaları, ABD’ye ihracatı artırmak üzere katıldıkları kaplama malzemelerinde dünyanın en büyük fuarı Las Vegas’taki Coverings’te büyük ilgi gördü.



Türkiye seramik sektörü, bu yılın ilk dört aylık ihracatında en yüksek artışı yüzde 60’lık oranla ABD’ye gerçekleştirdi. Küresel krizin etkilerinden yavaş yavaş kurtulduğu gözlenen ABD, ihracat artış oranıyla sektörün en büyük dört pazarı olan Almanya, İngiltere, Irak ve İsrail’i geride bıraktı. Türkiye Seramik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet T. Yamaner,...