15 / 05 / 2024

abonelik sözleşme feshi

abonelik sözleşme feshi

Abonelik Sözleşmeleri Yönetmelik Taslağı’na göre tüketiciler artık elektrik, internet ve telefon gibi abonelik sözleşmelerini cezasız feshetme hakkına sahip olacak. Ayrıca tüketiciden açma-kapama ve kesme-bağlama ücreti gibi bedeller alınamayacak.

Kira sözleşmesi feshi ihtarname örneği 2022!

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında imzalanan sözleşme bir ihtarname ile feshedilebiliyor. İşte kira sözleşmesi feshi ihtarname örneği 2022...

Kira sözleşmesi feshi dilekçe örneği 2021!

Kiralayan ve kiraya veren arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Ancak tarafların haklı gerekçelerinin olması durumunda sözleşme fesh edilebiliyor. İşte kira sözleşmesi feshi dilekçe örneği 2021...

Yapı Kredi Koray GYO'nun sözleşme feshi davasında yeni gelişme!

Teknik Yapı Denetim Limited Şirketi tarafından sözleşmesinin feshi nedeniyle Yapı Kredi Koray GYO'ya karşı açılan dava ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Dava şirket lehine kesinleşti. 

Yapı Kredi Koray GYO'nun sözleşme feshi davası 30 Haziran'da!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yapı denetim firmasının sözleşmesinin feshi nedeniyle açılan dava 30 Haziran 2020 tarihinde görülecek...

Yapı Kredi Koray GYO'nun sözleşme feshi davası 17 Mart'ta!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yapı denetim firmasının sözleşmesinin feshi nedeniyle açılan dava 17 Mart 2020 tarihinde görülecek...

Müteahhitle arsa sahibi arasındaki sözleşme fesh edilirse ne olur?

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''müteahhitle arsa sahibi arasındaki sözleşme feshi'' konulu soruyu yanıtladı. 

Yapı Kredi Koray GYO'nun sözleşme feshi davası 27 Ekim'de!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Yapı Denetim Firmasının sözleşmesinin feshi nedeniyle açılan davaya ilişkin Yargıtay 23. Hukuk Dairesi bir sonraki dava gününü 27 Ekim 2016 olarak belirledi. Şirket söz konusu dava hakında yeni bir gelişme olmadığını KAP'ta açıkladı.

Kapıcı sözleşmesinin feshi!

Kapıcılık sözleşmesi; sözleşme süresinin sona ermesi, tarafların anlaşması, tek taraflı fesih, kapıcının ölümü ile sona eriyor. İşveren dilediği zaman tazminatını peşin ödeyerek sözleşmeye son verebiliyor. İşte kapıcı sözleşmesinin feshi davası..

Miras taksim sözleşmesinin feshi!

Medeni Kanun gereğince; Mirasçılar arasında payların oluşturulması ve fiilen alınması veya aralarında yapacakları paylaşma sözleşmesi mirasçıları bağlıyor. Peki, sözleşme feshedilebilir mi? MMiras taksim sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi görevli mahkeme!

Sözleşme imzalandıktan sonra yapılan iş, kimi zaman sözleşme esaslarına uygun olmayabiliyor. Peki, bu gibi durumlarda kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi davası nasıl açılır? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi davası hangi mahkemede açılır?

Devre tatil sözleşme feshi nasıl yapılır?

Devre tatil sözleşmeleri; Bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda gecelik konaklama imkânı veriyor. Peki, devre tatil sözleşme feshi nasıl yapılır?

Kira sözleşmesi feshi örneği!

Kiralayan ve kiraya veren arasında kira sözleşmesi imzalanması halinde ancak tarafların haklı gerekçelerinin olması halinde sözleşme fesh edilebiliyor. İşte, kira sözleşmesi feshi örneği!

Devremülk sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Devremülk sözleşmesi, bağımsız bölümde yılın belli günleri sahip olunan mülkiyet hakkının devre mülk alıcısı ile satıcısı arasında yazılı olarak şartlara bağlandığı sözleşme oluyor. Peki, devremülk sözleşmesinin feshi nasıl olur?

abonelik sözleşme feshi Haberi

abonelik sözleşme feshi

TÜKETİCİLER elektrik, su, doğalgaz, internet ve telefon gibi abonelik sözleşmelerini koşulsuz ve cezasız feshetme hakkına sahip olacak. Aboneliklerin bildirim tarihinde sonlandırılmaması halinde aradan geçen sürede verilen hizmet için tüketiciden bedel talep edilemeyecek. Tüketiciden açma-kapama ve kesme-bağlama ücreti gibi bedeller alınamayacak. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Abonelik Sözleşmeleri Yönetmelik taslağına göre tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıl ve daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahip olacak. Süresi bir yıldan az olan belirli süreli abonelik sözleşmesinde satıcı tarafından sözleşme koşullarında değişiklik yapılması halinde de tüketici sözleşmeyi feshedebilecek. Ancak, tüketicinin hizmetten yararlanmasına engel olabilecek geçerli bir sebebin varlığı halinde tüketiciye her durumda sözleşmeyi feshetme hakkı tanınacak. Abonelik...