06 / 05 / 2024

acele el koyma

acele el koyma

Son yıllarda sürekli konuştuğumuz ve hakkında pek fazla bilgi sahibi olmadığımız kamulaştırma ile acele kamulaştırma hakkında bilmemiz gerekenleri Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş anlatıyor :

Araç ve ehliyet sahipleri dikkat! Ehliyete el koyma trafikten men para cezası 20.342 Türk Lirası

Araç ve ehliyet sahipleri dikkatli olması gerekn bir karar açıklandı. Trafikte bunu yapan çok dikkali olmalı ehliyete el koyma trafikten men 20.342 Türk Lirası para cezası uygulanıyor. İşte detaylar...

Hacizli konut satılır mı?

Haciz işlemi, alacaklıların borç tahsilatını gerçekleştirmek amacıyla çeşitli taşınmaz mallarına el koyma yöntemini ifade eder. İcra Müdürlüğü tarafından belirlenen süre içinde borçlu tarafından borcun ödenmemesi durumunda, söz konusu taşınmaz mülklerin satışı gerçekleştirilir.

İkinci el almak isteyenler acele edin! 1 senede yüzde 85 zamlandı

Küreselde meydana gelen olaylar ile beraber otomobil piyasasındaki yükseliş sürüyor. Döviz kurunda meydana gelen ve küreselde meydana gelen çip krizinin arkasından sıfır ve ikinci el otomobil ücretleri uçuşa geçti. 2022 senesinden günümüze kadar ikinci el otomobil piyasasının yüzde 85 seviyesinde yü

Bim, 21 Mart aktüel ürünler kataloğu ile Ramazan bombasını patlattı! pastırma 38.50, salam 28.50 TL, köfte! Acele edin

Salı günleri aktüel ürünler kataloğunu yayınlayan BİM, adetini bozmadı ve 21 Mart'tan itibaren geçerli olmak üzere yeni indirimli listesini paylaştı. BİM'in yeni kataloğunda neler var işte detaylar...

Braun blender setinde 510 TL indirim! Acele edin yüzde 25 indirimi kaçırmayın! Braun 29 Eylül 2022 fiyat listesi..

Braun MultiQuick 7 El Blender Setinde Amazon. com’a özel indirim fırsatıyla 510 TL indirimi anında kazanın. Sınırlı sayıda üründe geçerli olan indirim için acele edin. Uygun fiyatla ihtiyacınız olan blender setini satın alın. İşte, Braun  MultiQuick 7 El Blender Seti 29 Eylül 2022 fiyat listesi..

BİM aktüel ürünlerde dev kampanya! Acele edin, bu fırsat kaçmaz! İşte BİM 24 Mayıs 2022 aktüel kataloğu fiyat listesi

BİM'in 24 Mayıs 2022 aktüel ürünler kataloğunun fiyat listesi yayımlandı. Peki, BİM'e 24 Mayıs Salı hangi ürünler gelecek? BİM 24 Mayıs aktüel ürünler kataloğunda hangi ürünler var? İşte 24 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Fi Yapı mağdurlarına müjde!

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, bu hafta Kanaat Önderleri’nde Hakan Güldağ, Şeref Oğuz ve Vahap Munyar’ın sorularını yanıtladı. TMSF’nin “şirketlere el koyması” kavramının çok uygun bir ifade olmadığından bahseden Gülal, “El koyma kavramı olumsuz algı yaratıyor” diye konuştu.

Can Dündar'ın mal varlıklarına el koyma kararına itiraz reddedildi!

Firari sanık eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın mal varlıklarına el konulmasına yönelik yapılan itiraz mahkeme tarafından reddedildi. 

Ürdün'den İsrail'e yerleşim birimi tepkisi!

Ürdün, İsrail'in Yahudi yerleşim birimlerine binlerce yeni konut inşasına onay verme ve işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilerin topraklarına el koyma kararına kınama gösterdi. 

FETÖ'nün Bursa'daki malikanesi'ne el konuldu!

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma kapsamında, FETÖ elebaşı için yaptırıldığı öne sürülen malikaneye el koyma tedbiri uygulandı.

Reza Zarrab'ın mal varlıklarına el konuluyor!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; Reza Zarrab ve yakınlarının mal varlığına el koyma kararını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Reza Zarrab'ın mal varlıklarına el konulma işlemi devam ediyor. 

Reza Zarrab'ın ve yakınlarının mal varlıklarına el konuldu!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; Reza Zarrab ve yakınlarının mal varlığına el koyma kararını açıkladı. İşte, Reza Zarrab mal varlığı listesi...

New York'taki İran bağlantılı gökdelene ABD el koyabilir!

New York'ta mahkeme, İran tarafından kontrol edildiği gerekçesiyle 36 katlı bir gökdelene ABD'nin el koyabileceğine hükmetti. Karar, 'terör bağlantılı' en büyük el koyma işlemi olarak ülke tarihine geçebilir.

acele el koyma Haberi

acele el koyma

2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27. maddesinde acele kamulaştırmanın hangi şartlarda yapılabileceğinden, şartların oluşması durumunda diğer işlemlerin sonra yapılması koşuluyla bilirkişiler tarafından değer tespitinin yapılması, belirlenen değerin bankaya yatırılması ve taşınmazın idarece el konulmasına ilişkin hususlara değinilmiştir. Acele kamulaştırma işlemlerinin 2000’li yıllardan sonra artması sonucu acele kamulaştırma insanlar arasında az bilinen ve açıklanması gereken bir model oldu.

Kamulaştırma, kamu gücüne dayanarak kamu yararı amacı ile özel mülkiyet hakkının bilirkişiler tarafından tespit edilen gerçek bedelinin ödenerek ilgili idareye geçmesi işlemine denir. Kamulaştırma işleminin gecikmemesi gerektiği yani kamu yararının acil olduğu durumlarda kamulaştırma işleminden farklı olarak ilk başta bilirkişi raporu düzenlenir ve geri kalan işlemler kamulaştırma işlemlerinden sonra yapılır. Bu süreç ile yapılan kamulaştırma türüne acele kamulaştırma denir. Değer tespiti yapılan taşınmazın değeri...