05 / 05 / 2024

acele kamulaştırma yöntemi

acele kamulaştırma yöntemi

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, acele kamulaştırmanın ne olduğu ve kamulaştırmanın doğru yürütülüp yürütülmediğini anlattı.

Fikirtepe dönüşümünde acele kamulaştırma yöntemi!

Fikirtepe'de kentsel dönüşümü hızlandırmak için maliklerle büyük oranda anlaşma sağlandı. Uzlaşılan adalarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "acele kamulaştırma" yöntemi uygulanıyor..

Elazığ, Erzurum ve Rize için acele kamulaştırma kararı!

Elazığ, Erzurum ve Rize illeri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Ankara Yenimahalle için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili, Yenimahalle ilçesi, İvedikköy Mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

İstanbul'un 9 ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

İstanbul ili,Bağcılar, Bakırköy, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Esenler, Esenyurt, Silivri ilçeleri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Bilecik Bozüyük için acele kamulaştırma kararı!

Bilecik ili, Bozüyük ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Adana Yüreğir için acele kamulaştırma kararı!

Adana ili Yüreğir ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Bursa Osmangazi için acele kamulaştırma kararı!

Bursa ili, Osmangazi ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31462 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sakarya Erenler için acele kamulaştırma kararı!

Sakarya ili, Erenler ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31462 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yalova Çiftlikköy için acele kamulaştırma kararı!

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü'ne ait ''154 kV Çiftlikköy GIS İrtibatları Proje'' kapsamında ekli haritada gösterilen güzergahlara isabet eden taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde Genel Müdürlük tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Mersin Mezitli için acele kamulaştırma kararı!

Mersin ili, Mezitli ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kanal İstanbul’un bağlantı yolları için acele kamulaştırma kararı!

Kanal İstanbul çevresinde inşa edilecek Yenişehir’in bağlantı yolları için İstanbul’da 5 ilçede yüzlerce parsele acele kamulaştırma kararı verildi. CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, "İstanbul’u depreme karşı güçlendirmek yerine kamunun kaynakları yine Kanal İstanbul’a harcanıyor” dedi. 

Malatya için acele kamulaştırma kararı!

Malatya ili Battalgazi ve Kale ilçeleri sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Şanlıurfa Eyyübiye için acele kamulaştırma kararı!

Şanlıurfa İli, Eyyübiye İlçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31205 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gaziantep Şehitkamil için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep ili Şehitkamil ilçesi Özgürlük ve Zeytinli Mahalleleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31182 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

acele kamulaştırma yöntemi Haberi

acele kamulaştırma yöntemi

Son günlerde basında sürekli taşınmazlara yönelik olarak Acele Kamulaştırıldı haberlerini okuyoruz. Acele Kamulaştırma nedir ki bu kadar çok yapılmaya başlandı ve aslında yapılan işlemler doğru bir şekilde ve amacına uygun mu yürütülüyor? Öncelikle Acele Kamulaştırma nedir onu anlamak gerekiyor. 


Acele Kamulaştırma aslında Kamulaştırma Kanunu içerisinde yer alan ve “OLAĞANÜSTÜ DURUMLARA” özgü bir kamulaştırma halidir. Buna göre; yurt savunması ihtiyacı nedeniyle acele olması nedeniyle Bakanlar Kurulu tarafından alınan bir kararla yapılan Acele Kamulaştırmada kıymet takdirinin yapılması dışındaki tüm işlemler alınan karardan sonra yürütülmektedir. Yani normal kamulaştırma halinde işlemlerin düzenli bir şekilde yürütülmesi esası varken Acele Kamulaştırma’da Bakanlar Kurulu kararı alır ve kıymet takdiri hemen yapılarak diğer işlemler buradan sonraya bırakılır. 


Kamulaştırma Kanunu Madde 27 – 3634 sayılı Milli Müdafaa Mükellefiyeti Kanununun uygulanmasında...