03 / 05 / 2024

Açelya Apartmanı yapı denetim firması ceza

Açelya Apartmanı yapı denetim firması ceza

Başkent Ankara'da yer alan Açelya Apartmanı'nın yapı denetim firması yeni iş almaktan men edildi...

Akbuğa İnşaat Yapı Malzemeleri Hafriyat Nakliyat Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akbuğa İnşaat Yapı Malzemeleri Hafriyat Nakliyat Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Bircan Akbuğa tarafından kuruldu.

Adıyaman'da ağır hasarlı yapıların yüzde 36'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da acil yıkılacak ve yıkık binaların  enkaz kaldırma çalışmalarının sonlanmasıyla ağır hasarlı yapıları yıkma işlemi de hız kazandı, bu binaların yüzde 36'lık kısmının yıkımı yapıldı.

Silivri Selimpaşa'daki rezerv yapı alanının 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Silivri İlçesi, Selimpaşa Mahallesi Rezerv Yapı Alanı 6593 Ada 3 Parsele (Eski 9374 parsel) İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Türkiye'den en çok konut alan yabancı ülke vatandaşları bakın kim oldu! Krizin çözümü için 'durdurun' çağrısı yapılmıştı

Türkiye'de büyüyen konut krizinin çözümü için çalışmalar devam ederken yabancıların Türkiye'den konut satın almaları Haziran ayında rekor kırdı. Orta ve dar gelir grubunun konuta erişiminin zorlaştığı bu dönemde yabancıya konut satışının sınırlandırılması çağrıları yapılmıştı.

Çin'de 28 saatte 10 katlı apartman yapıldı!

Tamı tamına 28 saat 45 dakikada en çok kaç katlı bina yapılabilir? sorusu yöneltildiğinde binanın değil temelin bile atılamayacağı akıllara gelebilir. Ancak Çin'de bir ilke imza atıldı ve 1 günden biraz fala bir zamanda 10 katlı apartman inşa edildi. 

Lanse Çağ İnşaat Yapı Alım Satım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lanse Çağ İnşaat Yapı Alım Satım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta  500 bin TL sermaye bedeli ile Abdulkadir Sarı tarafından kuruldu.

Ankara Açelya Apartmanı ile ilgili yeni gelişme!

Ankara'da geçtiğimiz aylarda inşaat çalışmaları sırasında temeli kayan Açelya Apartmanı'nda inşaatı yapan müteahhit Süleyman A., hafriyat işini yapan firma yetkilisi inşaat teknikeri Serkan K. ile kepçe operatörü Özkan K. hakkında soruşturma başlatıldı.

Açelya Apartmanı'nın yapı denetim firması yeni iş almaktan men edildi!

Başkent Ankara'da yer alan Açelya Apartmanı'nın yapı denetim firması yeni iş almaktan men edildi...

Ankara Açelya Apartmanı çevresinde 7 binanın yıkımı tamamlandı!

Ankara'da inşaat çalışması sırasında temeli kayan Açelya Apartmanı etrafındaki riskli yapıların yıkım işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Bölgedeki 7 binanın daha yıkımı tamamlandı.

Açelya Apartmanı çevresindeki binaların yıkımı bayrama kadar tamamlanacak!

Geçtiğimiz haftalarda istinat duvarında çökme meydana gelen Ankara'daki Açelya Apartmanı'nın çevresinde yer alan 11 apartman için yıkım kararı alınmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Gürgen yıkım işlemlerinin bayrama kadar biteceğini söyledi.

Doğa Teknik Elektrik Yapı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Doğa Teknik Elektrik Yapı İnşaat Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 400 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Güneş tarafından kuruldu.

Açelya Apartmanı çevresindeki 10 bina için yıkım kararı!

Geçtiğimiz hafta sonu istinat duvarında çökme meydana gelen Ankara'daki Açelya Apartmanı'nın çevresi lazer tarayıcılarla izlenmişti. İzlemeler sonucunda çevrede yer alan 10 bina için yıkım kararı alındı. 

Riskli 11 binanın maliklerine yardım müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Açelya Apartmanı ve etrafında riskli durumda bulunan binaların maliklerine yardım edileceğini açıkladı.

Açelya Apartmanı yapı denetim firması ceza Haberi

Açelya Apartmanı yapı denetim firması ceza

Başkent Ankara'da yer alan Açelya Apartmanı'nın yapı denetim firması yeni iş almaktan men edildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Ankara Çankaya İleri Mahallesi'nde Nisan ayı içerisinde bir binada çökme tehlikesi meydana gelmişti.

Yapılan ihbarlar üzerine çökme riski olan yapı ile ilgili olarak alınan tedbirler kapsamında 21 binada oturanları tahliye etmişti. Daha sonra binanın kontrollü şekilde yıkımı yapıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yaşanan elem olaydan sonra yapının  yıkımına sebep olan inşaatın yapı denetim firmasına yönelik olarak hem Açelya Apartmanı hem de sorumlu olduğu tüm binalar için incelemelere başladı.

Gerçekleştirilen incelemelerden sonra yapı denetim firmasına verilecek olan cezaya ilişkin ilan Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yayımlanan karara göre, söz konusu olan yapı denetim firması, Resmi Gazete'deki ilanın yayınından itibaren bir sene yeni iş almaktan men edildi.

Yayımlanan karara göre, ayrıca yine aynı firmanın kuruluş ortakları...