21 / 05 / 2024

Acıbadem Medicana Sağlık Grubunu alacak mı

Acıbadem Medicana Sağlık Grubunu alacak mı

Acıbadem Grubu'nun rakibi Medicana Sağlık Grubu'nu satın almaya çok yakın olduğu bildirildi. Dubaili Abraaj Grup'un Medicana'ya teklif vermekten vazgeçmesinin ardından Acıbadem tek teklif veren firma olarak kaldı.

Sağlık çalışanları borç batağında yaşıyor! 10 sağlıkçının 8’i borçlu!

14 Mart Tıp Bayramı yaklaşırken, yapılan bir anket, sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu acı tabloyu ortaya koydu. İnsan sağlığı gibi çok önemli bir alanda çalışan, pandemi, deprem gibi en zor günlerde görev üstlenen sağlık çalışanlarının büyük bir kısmı borç içinde yaşıyor.

Ac Group Gayrimenkul Sağlık Turizm Ve Savunma Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Ac Group Gayrimenkul Sağlık Turizm Ve Savunma Sanayi Limited Şirketi Eyüpsultan'da Aykut Çenberci tarafından kuruldu.

Benesta Acıbadem fiyatları Eylül 2022! 

Benesta Acıbadem projesi Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan avantajlı konumuyla dikkat çekiyor. Benesta Acıbadem fiyatları merak ediliyor. İşte Benesta Acıbadem fiyatları Eylül 2022...

Acıbadem Sağlık Grubu, Sırbistan'a giriyor!

Acıbadem Sağlık Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. iştiraki Acıbadem City Clinic B.V. tarafından Sırbistan'daki Bel Medic'in hisselerinin yüzde 701'i, ACC BV tarafından alınacak.

Acıbadem Sağlık Grubu, Sırbistan’da hastane alıyor!

Acıbadem Sağlık Hizmetleri, iştiraki Acıbadem City Clinic BV (ACC BV) aracılığıyla Sırbistan’ın önde gelen özel sağlık sunucuları arasında yer alan Bel Medic Grup’u satın alıyor...

Medicana Sağlık Grubu yeni hastanesini Ataşehir'de açıyor!

Yönetim Kurulu Başkanlığını Dr. Hüseyin Bozkurt'un yaptığı Medicana Sağlık Grubu yeni hastanesini Ataşehir'de açıyor...

Medicana Sağlık Grubu'ndan 2 hastaneye 205 milyon dolar yatırım!

Temelleri 1992 yılında atılan ve Türkiye'nin ilk 500 şirketi sıralamasında yer alan Medicana Sağlık Grubu, yeni yatırımlarla büyümesine devame diyor. Şirket bu kapsamda iki yeni hastaneye 205 milyon dolar yatırım yapıyor.

Medicana Sağlık Grubu’ndan İzmir'e 110 milyon dolarlık dev sağlık yatırımı!

Medicana Sağlık Grubu, 30. yılına yaklaşırken İzmir’de yeni hastanesini hizmete açmak için hazırlanıyor.

Medicana Sağlık Grubu'ndan 4 yeni hastane geliyor! 

Medicana Sağlık Grubu 4 yeni hastane projesi üzerinde çalışıyor. Yakın zamanda tamamlanması planlanan hastenelerin 3'ü İstanbul'da, 1'i İzmir'de açılacak.  

Medicana Sağlık Grubu, Hırvatistan'da hastane açıyor!

Medicana Sağlık Grubu geleceğe yatırım için kolları sıvadı. Medicana, ilk etapta Balkan ülkelerinde yatırım hazırlıkları yapılmaya başladı, ilk Medicana da Hırvatistan'da açılacak...

Antwell'in sağlık hizmetlerindeki çözüm ortağı Acıbadem oldu!

Ant Yapı’nın Türkiye’de ilk kez gerçekleşen Antwell Life Care Residence projesinin sağlık hizmetlerindeki çözüm ortağı Acıbadem oldu. 

Medicana Sağlık'tan Bursa'ya 100 milyon dolarlık yatırım!

Medicana Sağlık Grubu, bugüne kadarki en büyük yatırımını Bursa’da yaptı.  Nilüfer'de 100 milyon dolarlık harcamayla yapımı tamamlanan Medicana Bursa Hastanesi yeni yılda 300 yatak kapasitesi ve tüm sağlık birimlerinde toplam bin personelle hizmete girecek.

Acıbadem The Mandarins Kadıköy fiyatları!

Acıbadem The Mandarins Kadıköy fiyatları dairelerin konum ve büyüklüklerine göre değişiyor. 23 katlı 2 blok halinde yükselen projede 30 ay vade farksız taksit imkanı sağlanıyor.

Acıbadem Medicana Sağlık Grubunu alacak mı Haberi

Acıbadem Medicana Sağlık Grubunu alacak mı

Bloomberg'in konuya yakın 4 kaynağa dayandırdığı habere göre; Malezyalı Khazanah'ın hakim ortağı olduğu Acıbadem ile Medicana'nın bu sene içinde satın alma anlaşmasını imzalaması bekleniyor. 


Türkiye'de sağlık sektörü son yıllarda büyürken, devam eden büyüme potansiyeli de yatırımcıları sektöre çekiyor. Türkiye'de 1000 kişiye 2.5 yatak düşüyor. Deloite'e göre bu rakam dünya ortalaması olan 2.8'in altında.


Sağlık sektörüne son yıllarda Argus Capital, Qatar First Investment Bank ve ADM Capital gibi fonlar giriş yapmıştı. 


Hisseleri yükseldi


Khazanah'ın sahibi olduğu ve Acıbadem'de yüzde 60 hissesi olan Malezyalı IHH Healthcare'in hisseleri Malezya borsasında yüzde 1 yükselerek 5.05'e ulaştı. 


11 hastanesi var


Hüseyin Bozkurt'un sahibi olduğu Medicana Türkiye çapında 11 hastaneye sahip. Bozkurt'un açıklamasına göre Medicana Grubu hastanelerine 600 milyon dolar yatırmıştı.


Dünya...