19 / 05 / 2024

Acunkent Dernek inşaat

Acunkent Dernek inşaat

Uluhan Grup’un Esenyurt’ta tamamlayamadığı projesi Acunkent, hak sahiplerinin kurduğu dernek eliyle tamamlanıyor. Dernek, üstüne para verip şirketin borcunu yüklenirken bir yandan da projeyi bitirme telaşında… İşte 5 kare ile Acunkent’in son hali...

Bodrum Ortakent'teki külliye inşaatına dernek ve STK'lardan tepki!

Bodrum'da tepkilere neden olan Gökova koyu manzaralı devasa külliye inşaatına ilişkin tartışmalar sürüyor. Deniz manzaralı külliye inşaatının yaklaşık 100 milyon TL'ye mal olması bekleniyordu. Projede değişiklik yapılarak külliye yerine cami inşaatı tabelası asıldığı görüldü.

Selçuklu Camii inşaatı başladı!

Konya Orhangazi’de daha önce dernek yapılanması olan ve arsa çalışmaları bitirilen Selçuklu Cami’nde inşaat çalışmaları başladı...

İMSİAD derneğinde inşaat sektörü gelişmeleri masaya yatırıldı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) ve Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği (BEGD) üyeleri İMSİAD dernek merkezinde gerçekleştirilen buluşmada, inşaat sektöründe yaşanan güncel gelişmeleri değerlendirdi...

Gümüşhane Stadı'nın inşaatına 2020'de başlanacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gümüşhane Dernek Federasyonu (GÜDEF) tarafından düzenlenen organizasyonda Gümüşhane Stadı'nın inşaatına 2020'de başlanacağını duyurdu.

Bursa inşaat sektörü yeni dernek merkezine kavuştu!

Bursa inşaat sektörünün çatı örgütü İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (İMSİAD), yeni dernek merkezimizin açılışı Bursa protokolü ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Anadolu'daki inşaat sektörü dinlenmeli!

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, Anadolu’da hizmet veren, inşaat ile ilgili dernek, birlik ve İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ile yakından bilgi alışverişi yapılmadan ortaya konulacak çözüm önerilerinin beklenen olumlu etkiyi oluşturamayacağını belirtti. 

Bursa'da inşaatı tamamlanamayan cami 13 milyona satışta!

Bursa'da 5 kişinin dernek kurarak 7 yılda ancak kaba inşaatını bitirebildiği cami 13 milyon TL'ye satışa çıkarıldı. 

Ülkenin lokomotifi inşaat!

Kepez Müteahhitler Dernek Başkanı Süleyman Akbıyık, inşaat sektörünün 10 milyon kişiye istihdam sağladığını belirterek, inşaatın lokomotif bir sektör olduğunu dile getirdi.

Deniz Karataş: Bankalar inşaat sektörünü desteklemeli!

Bankaların inşaat ve konut piyasasını desteklemesi gerektiğini dile getiren Antalya İnşaat Müteahhitleri Dernek Başkanı Deniz Karataş bunun yolunun da faiz indiriminden geçtiğini söyledi.

İnşaat sektörü ülkenin lokomotif sektörü!

Bursa Gemlik'te geçtiğimiz hafta genel kurul yapan Müteahhitler Derneği'nin yeni yönetimi protokol ziyaretlerine başladı. Dernek başkanı Ömer Uslu ise, inşaat sektörünün ülkenin lokomotif sektörü olduğunu ifade etti.

Gaziantep Arena inşaatında son durum ne?

Gaziantepspor Taraftarlar Derneği Başkanı İrfan Karakuzulu ve dernek yöneticileri, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gaziantepspor’un gelecek sezon maçları oynamayı planladıkları ve inşaatı süren 33 bin kişilik stadı gezdi.

İnşaatçılar uluslararası pazarda destek bekliyor!

ANGİAD Başkanı Fatma Semiz, dernek üyeleriyle, Türkiye Müteahhitler Birliği'ni ziyaret etti. Toplantıda inşaat sektörünün yurt içinde ve yurt dışındaki sorunları ve çözüm yolları konuşuldu.

ANGIAD ve Müteahhitler Birliği inşaat sektörünün sorunlarını konuştu!

ANGIAD Başkanı Fatma Semiz, dernek üyeleriyle, Türkiye Müteahhitler Birliği'ni ziyaret etti. Toplantıda inşaat sektörünün yurt içinde ve yurt dışındaki sorunları ve çözüm yolları konuşuldu.

Acunkent Dernek inşaat Haberi

Acunkent Dernek inşaat



Acunkent projesi için Esenyurt’ta ilk kazma Uluhan Grup tarafından Mart 2010’da vuruldu. Ancak Uluhan Grup’ta işler yolunda gitmeyince önce Babil Kuleleleri sonra da Acunkent’e haciz geldi. Acunkent’ten kampanya ile ev alan hak sahipleri ise baktılar ki hem şirket hem de proje batıyor, Acunkent projesini ve evlerini kurtarmak için kolları sıvadılar… 



Ev sahibiyken müteahhit oldular!


Facebook’ta örgütlenen Acunkentliler, Şubat 2014’te Acunkent Gayrimenkul Sahipleri Dayanışma Derneği’ni kurdular. Dernek, Acunkent’ten alacaklı taşeron firmalarla anlaşarak projeyi tamamlamaları için taksitlerine ek ödemeler yapmayı kabul ederek işe koyuldu. 


İşte Acunkent’in 15 Mayıs 2014 tarihi itibariyle son halini gösteren fotoğraflar eşliğinde projeden güncel bilgiler…



Acunkent derneği üyeleri Uluhan Grup ile anlaşarak inşaatı bitirerek; satış sözleşmesini noter satış sözleşmesine çevirmek, proje üzerindeki hacizleri kaldırarak tapularını almak istiyor.



Acunkent’te inşaatın...