02 / 05 / 2024

Adalarda bisiklet kiralama nasıl olacak

Adalarda bisiklet kiralama nasıl olacak

Adalar Belediyesi, Büyükada ve adalardaki bisiklet kiralama ve kullanma yönetmeliğinde değişiklik... Adalar'da kiralık bisikletler tek renk olacak, yasak yerde bisiklet kullanımından kiralayan sorumlu tutulacak, 19:00'dan sonra bisiklet kiralanmayacak.

Adalar'da bisiklet kiralama ve kullanma kuralları değişti!

Adalar Belediyesi, Büyükada ve adalardaki bisiklet kiralama ve kullanma yönetmeliğinde değişiklik... Adalar'da kiralık bisikletler tek renk olacak, yasak yerde bisiklet kullanımından kiralayan sorumlu tutulacak, 19:00'dan sonra bisiklet kiralanmayacak.

İzmir'de bisiklet park sayısı 600'e çıkacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bisiklet kiralama sistemi BİSİM 1. yaşını doldurdu. Hizmete girdiği tarihten bugüne yaklaşık 300 bin bisikletseverin yararlandığı BİSİM, gelen talep üzerine bisiklet ve park sayısını artırıyor.

İzmir Kuş Cenneti’ne bisiklet kiralama istasyonu kurulacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bisiklet kiralama sistemi BİSİM’in toplu ulaşıma entegrasyonu için pilot uygulamaya Konak Metro İstasyonu’ndan başlıyor. Büyükşehir ayrıca, motorlu araç girişinin yasak olduğu Kuş Cenneti’ne de istasyon kuracak.

İzmir'de bisiklet toplu ulaşıma entegre edilecek!

İzmir'de bisiklet toplu ulaşıma entegre edilecek. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 18 Ocak'ta hizmete giren bisiklet kiralama sistemi BİSİM'in hizmet alanı, metro istasyonları ve aktarma merkezlerini kapsayacak şekilde genişletilecek.

Manisa Kent Park'a Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemleri uygulanacak!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kent Expo 2. Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı’nda stant açan firmaları ziyaret etti. Manisa'da Kent Park'a Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemleri'nin uygulanacağını belirtti.

Uşak Üniversitesi ve kent merkezi arasına yaya ve bisiklet yolu yapılacak!

Uşak Belediyesi’nin projeleri arasında Uşak Üniversitesi ve kent merkezi arasında yay ve bisiklet yolu oluşturulması yer alıyor. Yaklaşık 6 kilometrelik mesafede bisiklete binme ve yürüyüş 14 bin öğrencinin önderliğinde kente aşılanmak isteniyor...

Finansal kiralama nasıl yapılır?

Kiracı ihtiyaç duyduğu makine, ekipman veya diğer malları kendisi satın almak yerine, leasing şirketine satın aldırarak, kendisine finansman sağlamış oluyor. Peki, finansal kiralama nasıl yapılır?

Finansal kiralama sözleşmesi nedir?

Bilgisayar yazılımlarının çoğaltılmış nüshaları hariç olmak üzere patent gibi fikrî ve sınai haklar Finansal kiralama sözleşmesine konu olamıyor; taşınır ve taşınmaz mallar sözleşmeye konu olabiliyor...

Satıp geri kiralama yöntemi nedir?

Leaseback olarak da bilinen Satıp geri kiralama yöntemi nedir? Finansal kiralamada satıp geri kiralama yöntemi nasıl söz konusu oluyor? Bu yöntemin yasal dayanağı hangi kanundur?

Türkiye Bisiklet Turu'nun son etabının yapılacağı bazı yollar trafiğe kapatılacak!

50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun son etabının yapılacağı İstanbul'da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak. Türkiye Bisiklet Turu için trafiğe kapanan yollar nedeniyle sürücülere alternatif güzergahlar belirlendi.

İstanbul Bisiklet Gezisi, 4 Mayıs'ta Boğaziçi Köprüsü parkurunda bisikletseverleri buluşturacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Türkiye Bisiklet Federasyonu işbirliği ile organize edilen Kıtalararası İstanbul Bisiklet Gezisi, 4 Mayıs Pazar günü Boğaziçi Köprüsü parkurunda bisikletseverleri buluşturacak.

Danone ve Sırma Grup Ataşehir Büyükhanlı Plaza'da kiralama yaptı!

Anadolu Yakası’nda, ulaşım ağının merkezinde, çevreye duyarlı A+ ofis standartlarıyla inşa edilen Büyükhanlı Plaza’da kiralamalar hızla devam ediyor. Danone ve Sırma Grup Ataşehir Büyükhanlı Plaza'da kiralama yaptı.

Karşıyaka Bisiklet Evi renkli bir açılışla hizmete girdi!

Bisiklet sevdalılarının yeni buluşma noktası 'Bisiklet Evi' Karşıyaka'da renkli bir törenle açıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, "Ben de evden işe, işten eve bisikletle gidip geleceğim" dedi

Adalarda bisiklet kiralama nasıl olacak Haberi

Adalarda bisiklet kiralama nasıl olacak

Motorlu taşıtların yasak olduğu Büyükada'ya ayak basan her insan, sokaklarda sadece iki ulaşım aracıyla karşılaşmakta: Fayton ve bisiklet. Bundan dolayı İstanbul ilçeleri arasında bisiklet sayısı ve kullanımı bakımından Adalar ilk sırada yer alıyor. Ancak İstanbul'da ve Adalar'da uluslararası standartlara sahip bisiklet yolları ve bunlara uygun trafik tabelaları olmaması ile bilgisiz ve kuralsız kullanımın da etkisiyle özellikle yaz aylarında sık sık bisiklet kazaları olmakta, bu kazalarda çok sayıda insan yaralanmakta ve hatta ölmektedir. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan olumsuzlukların tekrar yaşanmaması amacıyla yenilenen bisiklet yönetmeliği hakkında bugün esnafla toplantı yapılarak içeriği hakkında bilgi verildi. Başkan Atilla Aytaç tarafından gerçekleştirilen toplantıya Başkan Yardımcısı Mahmut Yerlikaya, Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü Büro Amiri Okan Torak ve bisikletçi esnafı katıldı.



Bisikletler tek renk olacak, yasak yerde...