05 / 05 / 2024

Adana Döşeme Mahallesi kentsel dönüşüm

Adana Döşeme Mahallesi kentsel dönüşüm

Adana’nın 5 yıl önce kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Döşeme Mahallesi’nde tek bir çivi bile çakılamadı.

Kılıçoğulları Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri Ve Halı Kaplama İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kılıçoğulları Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri Ve Halı Kaplama İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da Ali Kılıç tarafından kuruldu.

Adana Göl Mahallesi sakinlerinden kentsel dönüşüme tepki!

Adana'da kentsel dönüşüm projesine dahil edilen Göl Mahallesi'ndeki vatandaşlar Adana Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ'ye tepki gösterdi.

Adana Sinanpaşa Mahallesi'nde yıkım çalışması başladı!

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Sinapaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde ilk etap yıkımları başladı. 

Adana Sinanpaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı, Sinanpaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için ilk adımlar atıldı. Kentsel dönüşüm ile inşa edilecek yapılarda yatay mimari esas alınacak. 

Şanlıurfa Döşeme Camisi ibadete açıldı!

Şanlıurfa Balıklıgöl’de bulunan ve 5 yıldır kapalı olan Tarihi Döşeme Camisi’nin restorasyonu tamamlandı.  8 asırlık cami uzun süren çalışmalarının ardından ibadete açıldı...

Adana Sinanpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları yeniden başladı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Gülsüm Erdem Emen ile yaptığı söyleşide Adana'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Zeydan Karalar, Sinanpaşa Mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmalarının TOKİ iş birliği ile yeniden başladığını ifade etti...

Şanlıurfa Döşeme Camisi’nin restorasyonu tamamlandı!

Şanlıurfa Balıklıgöl’de bulunan ve 5 yıldır kapalı olan caminin bir kısmı, İtalya’dan, Yunanistan’dan ve Arnavutluk’tan gelen ekipler tarafından restore edildi. Döşeme Camisi ramazan ayında ibadete açılacak...

Şanlıurfa'daki 800 yıllık Döşeme Camii yeniden açılıyor!

Şanlıurfa'nın simgesi haline gelen Balıklıgöl Yerleşkesi'nde yer alan, zeminindeki kayma ve su sızıntısı sonucunda 5 yıl boyunca kapalı halde bulunan 800 yıllık Döşeme Camii restore edildi. Zemini sağlamlaştırılan caminin Ramazan ayında ibadete açılması planlanıyor.

Seyhan Döşeme Mahallesi’nde dönüşüm başlıyor!

Adana’daki selin ardından kentsel dönüşümün önemi bir kez daha gündeme geldi. Adana Seyhan Belediyesi, Döşeme Mahallesi için kentsel dönüşüm projesi planladığını yazılı olarak açıkladı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün mobilya-döşeme işlerini hükümlüler yapacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün mobilya-döşeme işleri hükümlüler tarafından yapılacak. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı, bu iş birliğinin, hükümlülerin gelişimine de katkı sağlayacağını aktardı.

Adana Döşeme'deki tarihi ev göçüyor!

Adana Döşeme Mahallesi Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Halil Tunçsoy, “Tarihi mahallemizin mozaikleri tek tek yok oluyor” dedi.

Adana’nın Döşeme Mahallesi 5 yıldır dönüşmeyi bekliyor!

Adana’nın 5 yıl önce kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Döşeme Mahallesi’nde tek bir çivi bile çakılamadı.

Şanlıurfa Döşeme Cami restorasyonu tam gaz! 

Şanlıurfa’da Döşeme Camisi’nde 2015’ten bu yana süren restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi. Caminin dış cephe restorasyonu bitti. Caminin çevre düzenlemesi de önümüzdeki günlerde tamamlanacak. 

Adana Döşeme Mahallesi kentsel dönüşüm Haberi

Adana Döşeme Mahallesi kentsel dönüşüm

Adana'nın merkez Seyhan ilçesi Döşeme Mahallesi sakinleri 5 yıldır uygulanmayan kentsel dönüşüm ve gelişme alanı çalışmalarının durmasını tepkiyle karşılık verdi. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Döşeme Mahallesi sakinleri, 2015 yılında önce Seyhan Belediye Meclisi daha sonra da Adana Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan kentsel dönüşüm kararından sonra bir tek çivi çakılmadığını iddia ederek, harabe hale dönüşen yerden kurtulmak istediklerini söylediler. Seyhan Belediyesi Meclisinin 8 Mayıs 2015 tarihli ve 71 sayılı kararı ile Döşeme Mahallesindeki yerin Kentsel Dönüşüm alan sınırında yer alacak Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderilmişti. Adana Büyükşehir Belediyesi de 2015 yılında kaydededilen 19 hektarlık alanın Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı ilan edilmesi için karar alındı. Kararda Döşeme Mahallesinde seçilen alanda yer alan deprem yönetmeliğine uygun olmayan ve risk arz eden yapılaşmaların...